onsdag 27. mars 2013

Mitt Tema Tips #9 - En god påskekrim!

mitt tematips

Påskeferie og krim hører sammen, og Bokbloggeir vil gjerne ha våre beste tips i den anledning! Ikke lett å velge, så i dag blir det to bøker i mitt innlegg. 

Høsten 2011 fikk jeg øynene opp for den danske forfatteren Jussi Adler-Olsen (noen av dere vet vel at jeg er helfrelst ;), og dette er hva jeg skrev mandag 5 september dette året. Jeg hadde nettopp lest den aller første boken i serien om kriminalinspektør Carl Mørck.

Kvinnen i buret

Den unge folketingspolitikeren Merete Lynggaard er forsvunnet. Politiet setter i gang en etterforskning - men uten resultat. Først da kriminalinspektøren Carl Mørck får ansvar for Avdeling Q, politiets nye avdeling for uløste saker av særlig grov karakter, skjer et gjennombrudd i etterforskningen. Dette er første bok om Avdeling Q.

De siste par årene har jeg lest veldig lite krim, og dette syns jeg at jeg må gjøre noe med. Valget falt på den danske forfatteren Jussi Adler Olsens første bok i serien om Avdeling Q fordi jeg har lest mange positive anmeldelser på ulike blogger.

Gjett om jeg er fornøyd med valget mitt. Dette er en ordentlig "page turner" og spenningen stiger for hvert kapittel. Selv om historien veksler mellom forskjellige årstall blir det ikke uoversiktlig, og tidslinjene møtes i et utrolig klimaks på slutten av boken.

Den kan ikke sammenliknes med Stieg Larssons bøker, men boken ga meg den samme intense lesegleden som da jeg leste Larssons trilogi. "Kvinnen i buret" ble med uansett hva jeg gjorde og hadde jeg kunnet tatt fri fra jobb for å lese hadde jeg garantert gjort det ;)

Toppkarakter og anbefales på det sterkeste!!!Den andre boken jeg har lyst til å tipse om er Frode Eie Larsens debutbok "Hemmeligheten". Her er min bokomtale fra tirsdag 11 september 2012.

Hemmeligheten; kriminalroman

Forfatter: Frode Eie Larsen
Forlag: Liv Forlag
Utgitt: 2011
Antall sider: 318
Kilde: Mottatt fra forfatteren


Oskar Myhre er utdannet siviløkonom, jobber som journalist i Dagens Næringsliv og bor i en villa på Nordstrand sammen med sin samboer. Livet smiler. Men en dag blir livet brått snudd på hodet. Det starter da en barndomskamerat begår selvmord. Eller gjør han virkelig det? Oskar begynner å lete etter svar, men svarene fører helt tilbake til en hemmelighet han absolutt ikke vil huske... 

Denne boken mottok jeg som en hyggelig overraskelse i tillegg til  forfatterens bok nummer to, "Frostrøyk". Den vant jeg i en giveaway hos Bokelskerinnen for en tid tilbake, og siden de to bøkene har en sammenheng var det naturlig å lese "Hemmeligheten" først. 

Boken ble lest ut i rekordfart, for en pageturner!!!! Forfatteren skriver om tilsynelatende helt vanlige personer som deg og meg, knyttet sammen av en helt spesiell og tragisk hendelse som finner sted tyve år tidligere enn selve handlingen i boken. Etter hvert skjønner man at noen av dem har tydd til ganske ekstreme handlinger i kjølvannet av hendelsen og et par ganger tok jeg meg selv i å tenke; "Dette er helt vilt".

For plottet er etter min mening helt vilt. Men forfatteren skriver så utrolig bra at man til slutt tenker "Det er ingen tvil om at noe slikt kunne skjedd i en liten søvnig norsk by". Man sitter som på nåler og når man tror at det er trygt å puste lettet ut får man en skikkelig knyttneve av en aha-opplevelse i magen. 

Jeg anbefaler boken på det sterkeste og er fryktelig glad for at bok nummer to venter i bokhylla :)Da er det bare å kose seg med grøss og gru og spenning! God påske :)


11 kommentarer:

 1. Jussi er en favoritt hos meg også, ingen tvil om det! Den andre virker veldig bra også så den må jeg notere meg. Tusen takk for boktips og en riktig god påske ønskes deg og dine,Anette:) Påskeklem fra meg.

  SvarSlett
 2. Jussi Adler Olsen må jeg snart får lest, jeg gjør jo ikke annet enn å skrive kommentarer på at det står på leselista mi. Og siden i alle fall to står godt plassert i krimhylla, så er det jo egentlig bare å komme i gang!
  Hemmeligheten hørtes jo bare superspennende ut! noteres!
  God påske!

  SvarSlett
 3. Kvinnen i buret leser jeg nå, Hemmeligheten vant jeg før jul og ligger på vent. Jeg var på et bokmøte hvor Frode Eie Larsen fortalte om bok nummer to, og da ble jeg veldig fristet til å lese bøkene hans.

  SvarSlett
 4. Det var fine tips til påskekrim!
  Ha en fortsatt fin påske :)

  SvarSlett
 5. Jag håller med Pia här :) De fyra första delarna om Avdelning Q står och väntar i hyllan...

  SvarSlett
 6. Begge disse har jeg på vent. Flott at du likte Eie Larsens bok så godt---da må jeg fremskynde den i køen.:)

  SvarSlett
 7. Jussi's bøker blir nok innkjøpt snart. Så intervjuet med han etter tipset fra Geir og de fikk jeg enda mer lyst til å lese bøkene. God påske til deg.

  SvarSlett
 8. Har endelig lest en Jussi-bok, så nå er jeg også "hooked". Gled deg til den, jeg skallese den senere. Eie Larsen høres ut til å være interessant. Godt tips. Ha en flott påske videre!

  SvarSlett
 9. Noterer begge tipsene dine.
  Takk!
  Stieg Larssons bøker er en klar favoritt
  - når det gjelder krim.
  Bøker man ikke kan legge fra seg...!

  God bok og god påske! (:  SvarSlett
 10. Har sett disse bøkene på biblioteket, de ser spennende ut. men jeg er ikke så stor fan av krim sjangeren, så kommer antakelig ikke til å lese dem:) Fint skrevet om dem forresten:)

  SvarSlett
 11. Spennande - har aldri høyrt om denne forfattaren (Larsen). God omtale som gav meg lyst til å lese den. Lag ei strålande påske vidare :-)

  SvarSlett