onsdag 6. mars 2013

Mitt Tema-Tips #6 - Terningkast 6

mitt tematips

I dag vil Bokbloggeir gjerne vite hvilke bøker vi syns står til terningkast 6. For min del var det ikke vanskelig å finne den perfekte boken til dagens Tema-Tips :)

"Boktyven" av Markus Zusak ga meg en helt spesiell leseopplevelse, og dette er hva jeg skrev 01.04.10!Når Døden forteller en historie, bør du lytte.Året er 1939. Vi er i Nazi-Tyskland, og hele nasjonen holder pusten. Døden har travle dager, og han skal snart få enda mer å gjøre.Den dagen Liesel Meminger finner en bok i snøen ved brorens grav, forandres livet hennes dramatisk. Jenta har nemlig oppdaget noe hun ikke kan motstå - bøker. Graverens håndbok er det første av hennes 14 tyverier i løpet av de neste årene. Snart stjeler hun bøker fra nazistenes bokbål, borgermesterfruens bibliotek og der hun ellers måtte finne dem. Det er fosterfaren som lærer henne å lese, og takket være bøkene klarer hun å finne mening i en verden som er i ferd med å gå av hengslene. Liesel deler historiene hun har lest, med naboene sine i bomberommet og med jøden Max, som fosterfamilien skjuler i kjelleren.

Jeg er nå ferdig med den absolutt BESTE boken jeg noen sinne har lest! Den er helt utrolig spesiell og jeg er stum av beundring over at noen kan forfatte noe så vakkert. Uansett hva jeg skriver kan det ikke yte boken rettferdighet, så jeg tror ikke jeg sier annet enn LES DEN!!!!!!!   


I dag, nesten to år etterpå er "Boktyven" like levende for meg, og den dukker stadig opp i tankene mine! Faktisk er den en av få bøker jeg virkelig kunne tenke meg å lese en gang til. Har du lest den?10 kommentarer:

 1. Denne har jeg hørt om men ikke lest og siden du snakker så varmt om den så er jeg nesten nødt til å få lest den! Tusen takk for tips! Ønsker deg en strålende dag,kjære du! klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte den også veldig godt. Veldig veldig fæl, men fin. Har skrevet om den her: http://knirk.no/2012/02/boktyven-markus-zusak/

   Slett
 2. Tittelen er jo her lig da. Om jeg noen gang skulle velge meg en kriminell løpebane, ja så måtte det bli som boktyv. Flott bok tydeligvis, og du er ikke alene om å anbefale den. Tusen takk for fint bidrag til tematipset. Alltid noe spesiellt fra deg, og det liker jeg :)

  SvarSlett
 3. Denne boka SKAL jeg lese, bare en forglemmelse å ikke legge den på ønskelista til biblioteket! Bra påminnelse i dag. Og fint å få flere innlegg om samme bok. (Knirk)

  SvarSlett
 4. Jeg likte også veldig godt Boktyven. Jeg må ha lest den rundt våren 2010 jeg og, men det er en av de bøkene jeg husker. Den blir også fremdeles lånt ut til ungdommer på biblioteket. Men. Det er en bok biblioteksentralen vil skal stå blant voksenbøker så det er en bok vi må selv huske å anbefale.
  Jeg er enig med Geir forresten; min kriminelle løpebane måtte også blitt som boktyv. Jeg ser for meg Blekkhjerte av Corneli Funke og den typen boktyv :-D

  SvarSlett
 5. Utrolig, men den står i bokhylla mi og er ikke lest. Men den har et annet omslag enn omslaget i innlegget ditt. Jeg kjøpte den gjennom Bokklubben. Ja, dette var en spennende påminnelse. Nå skal den frem i "lyset" og legges på vent. Takk til deg!

  SvarSlett
 6. Denne har jeg kiket på mange ganger, så det kan godt hende jeg leser den en dag.:)

  SvarSlett
 7. Takk for spennende tips, denne har jeg lyst å lese :)

  SvarSlett
 8. Åh, denne står i bokhyllen min - og den skal definitivt leses!

  Ha en fin lørdag :)

  SvarSlett