lørdag 30. mars 2013

En titt i bokhylla - "Morgen i Jenin" av Susan Abulhawa

I dag har jeg tatt en ny titt i bokhylla. Morsomt å finne både uleste bøker som har blitt glemt, og andre igjen som har blitt lest og som vekker både gode og ikke fullt så gode minner! 
Boken som fanget min oppmerksomhet denne lørdagsmorgenen var "Morgen i Jenin" av Susan Abulhawa.

Morgen i Jenin

Palestina, 1948. Familien Abulheja blir fordrevet fra hjemmet sitt i landsbyen Ein Hod og blir sendt til flyktningeleiren i Jenin. Amal forteller om brødrene sine, den ene blir borte i kaoset som oppsto da de måtte flykte, og ender som israelsk soldat, mens den andre velger å ofre alt for Palestina, og blir samtidig sin brors fiende. Amals egen dramatiske historie inkluderer kjærlighet, tap, barndom, ekteskap og moderskap, og fører henne etter hvert til Pennsylvania i USA.Jeg leste "Morgen i Jenin" sommeren 2010 og likte den godt, selv om det var enkelte momenter som trakk ned leseopplevelsen min. Bokomtalen kan du lese her. Hva med deg? Har du lest den?

I dag har vi ingen store planer. Skal bare slappe av med påskegodis, film og bøker. Kanskje blir det litt leking i snøen også hvis været holder seg så fint som det er nå. Lettere overskyet med enkelte solgløtt. Etter et par dager der det nærmest har snødd vaskefiller er det godt med et lite pusterom.

Fortsatt god påske til alle :)


7 kommentarer:

 1. Høres ut som dere har en deilig påskeferie! Her er det ikke snø, men sol og blå himmel! Nå skal jeg legge bort dataen og ta med barna ut på tur! og så gleder jeg meg selvsagt til godis i kveld!
  Ha en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
 2. Morgen i Jenin har jeg ikke lest. Kos deg videre i påska Anette. Klem

  SvarSlett
 3. Jeg har ikke lest denne boka, men jeg har sett at de har hatt den på biblioteket:) Høres ut som en spennende bok:)

  SvarSlett
 4. Den er lest, og eg har faktisk to utgåver av denne i bokhylla ettersom begge omslaga er så fine;-)

  Absolutt god bok!

  SvarSlett
 5. har ikkje lest denen endå, men hører så mykje fint om den at eg må bare få fingern ut snart :)
  ha en finfin påske :)

  SvarSlett
 6. Gøy å gå på jakt i bokhyllen! Morgen i Jenin har jeg ikke lest, men har flere uleste bøker i bokhyllen min. Det er ikke usannsynlig at denne finner veien dit :)

  Fortsatt god påske til deg også!

  SvarSlett
 7. Den har jeg lest og skrevet om. Det er en god bok og en del av "lese bøker med tema midt-østen". Den er litt lang synes jeg. Men så liker jeg generelt ikke bøker med for stort sideantall. Og når tema er så alvorlig som det er i denne boka, ble det litt slitsomt for meg som leser å være inne i handlingen så lenge. Hadde jeg vært redaktør, så hadde forfatterne hatt litt å slite med tenker jeg. (Hi, Hi)

  SvarSlett