onsdag 20. mars 2013

Mitt Tema Tips #8 - Tipset som traff!

mitt tematips

Spennende tema hos Bokbloggeirs Tema Tips i dag! Han vil nemlig vite hvilke bøker vi har blitt tipset om å lese av andre, og som viste seg å være full klaff :)

Jeg ble for en tid tilbake - halvannet år kanskje - obs på en bok av forfatteren Laini Taylor på mange blogger rundt omkring. Boken het "Daughter of smoke and bones" og ble rost opp i skyene over alt. Men jeg tror det var hos Mari og Flukten fra Virkeligheten at jeg leste de beste omtalene, og jeg virkelig kjente at jeg fikk lyst til å lese boken. Jeg valgte å lese boken på norsk og i februar i fjor skrev jeg denne bokomtalen:


Mørk engel

Forfatter: Laini Taylor
Forlag: Bazar
Utgitt: 2012
Sjanger: Fantasy
Kilde: Anmeldereksemplar mottatt fra Forlaget

 Boken tar oss med til Praha og inn i en verden vi aldri før har sett: Rundt om i verden dukker det opp håndavtrykk som er brent inn i helt vanlige dører. I en mørk og støvete butikk har en djevels beholdning av mennesketenner blitt faretruende liten. Og i de trange smugene i Praha er Karou, en ung kunststudent i søken etter sin egen ukjente historie, i ferd med å bli fanget i en brutal krig med vesener fra en parallell verden. Da en av de fremmede - vakre, forfulgte Akiva - setter øynene i henne i en bakgate i Marrakesh, befinner hun seg snart i en krig mellom engler og demoner, hemmeligheter kommer for dagen og en kjærlighetshistorie med røtter i en brutal fortid oppstår. Men kommer Karou til å angre på at hun søkte sannheten om seg selv?

Hvor skal jeg begynne? Hva skal jeg skrive? Hvordan i all verden skal jeg ordlegge meg for å få uttrykt hva jeg syns om denne boken som har bergtatt meg fra første side!? Jeg har lyst til å strø om meg med de vakreste superlativer, men allikevel føles alle ord som klisjeer. Men jeg prøver allikevel.

I den første boken i serien "Ønskemesterens datter" tar forfatteren oss med til en verden så gjennomtenkt og fantasifull at jeg tilslutt ble sittende og måpe mens jeg leste. I Annetstedshen kjemper dyreliknende kimærer mot serafer i engleskikkelser i en krig som har vart i tusener av år. Og midt i kampen står Karou og Akiva. På hver sin side kjemper de for kjærligheten til hverandre. 

Dette kunne vært en klassisk kjærlighetshistorie der forbudt kjærlighet seirer til slutt. Men jeg oppdaget raskt at denne kjærlighetshistorien har jeg ikke sett maken til tidligere. Forfatteren klarer på mesterlig måte å snu om på mine forestillinger om hva som er rett og galt, hvem er gode og onde, hva er egentlig vakkert. Og hvem er Karou? Jenta med skisseboken og det blå håret?

             www.lainitaylor.com

Den siste delen av boken er min favoritt, der vi får svar på noen av spørsmålene som melder seg tidlig i boken, og et fantastisk tilbakeblikk på hva som skjedde før Karou ble født. 

En leseopplevelse av de sjeldne!!


Så tusen takk, Mari, for at du pirret nysgjerrigheten min og fikk meg til å lese denne nydelige boken. Nå gleder jeg meg til bok nummer to :)


10 kommentarer:

 1. For et flott innlegg og ja, denne boken var kjempefin. Ser virkelig frem til bok nummer to i serien og håper den kommer snart.

  SvarSlett
 2. En fin omtale av en meget fin bok. Jeg leste den på norsk og falt pladask. Nå venter jeg på flere bøker om Karou.
  Ha en riktig fin dag!

  SvarSlett
 3. Så herlig å få være den som er beæret med en plass i denne spalten. Det er veldig hyggelig å vite at min omtale har ført til at du har plukket opp en bok som gav deg en fin leseropplevelse, Anette :D

  SvarSlett
 4. Dette var et så flott og engasjert innlegg at til og med jeg som er veldig skeptisk til slike bøker ble interessert.

  SvarSlett
 5. Herlig, fra Praha. Det liker jeg, selv om jeg ikke lser så mye fantasy for tiden. men det kan jo endre seg.:)

  SvarSlett
 6. Oi, takk for at du trakk frem denne boka denne uken! Fikk så akutt lyst til å lese den at jeg har bestilt den! :D

  SvarSlett
 7. Oi! Dette høres utrolig bra ut! Rett på lånelista mi!

  SvarSlett
 8. Visst är det härligt att få tips från andra bokbloggare :) Vad skulle vi göra utan varandra?

  SvarSlett
 9. Spennende! Denne kommer på leselisten min ihvertfall :)

  SvarSlett
 10. Dette er første gangen jeg vivrkelig får lyst til å lese en bok i fantasy-sjangeren! Jeg er strengt tatt i mot fantasy, hehe ;) Må kanskje røske litt opp i motforestillingene mine, hehe ;)
  Takk for tipset!
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett