mandag 4. mars 2013

Jorden rundt på 80 bøker....

...min litterære reise i februar!


Jeg har tidligere prøvd meg på en serie innlegg jeg har kalt "Jorden rundt på 80 bøker", men det har på mystisk vis forsvunnet ut i intet. Inspirert av svenske Monika gjør jeg en liten forandring på konseptet, og tar deg med på min litterære reise i februar!!


Når jeg titter på kartet ser jeg at i forrige måned reiste jeg nesten bare i Norden, med to avstikkere til England. 

Reisen min startet i Norge, i vår vakre hovedstad der jeg fulgte dronning Mauds kammerpike fra hun som ung pike fikk jobben, og helt til hun døde. "Kammerpiken" av Cecilie Enger.
Så gikk ferden videre til nordvestlandet og et spesielt fuglehotell. Jeg ble kjent med Tor som kjempet med savnet etter bestefaren, og som så gjerne ville gå i hans fotspor. "Fuglehotellet" av Tiger Garté. Dette møtet ble veldig sterkt for meg, så for å la det synke litt inn gikk reisen videre til England der jeg fikk et gjensyn med Gwendolyn. Vi fartet hit og dit på de villeste tidsreiser, og jammen fikk jeg ikke med meg løsningen på mysteriet om kronografen også! "Smaragdgrønn" av Kerstin Gier.

På tide å reise tilbake til hjemlige trakter. Turen gikk til søta bror og en gjeng supersøte og spinnville pensjonister som tok meg med på både kunsttyverier og andre sprell. Jøje meg, jeg klarte nesten ikke henge med i svingene. "Svindel og Multelikør" av Catharina Ingelman-Sundberg. For å komme meg litt ned på jorda igjen reiste jeg til Finland og ble med en gjeng deprimerte finner på en bisarr busstur. Jeg tror ikke jeg sier mer om det, disse finnene kan ikke forklares, de må oppleves ;) "Kollektivt selvmord" av Arto Paasilinna.

Til slutt ble det akkurat tid til en liten avstikker til England igjen - mitt favorittland. I victoriatiden ble jeg kjent med Contessa som våknet opp som gjenferd i et slott hun aldri hadde vært i før. Heldigvis var ikke hjelpen langt unna, og det ble både dramatikk og romantikk for den vakre heltinnen! "Fair Maiden" av Cheri Schmidt.


Slik var min litterære reise i Februar, og nå i Mars er jeg allerede ute på nye eventyr. Jeg kan si så mye som at jeg nå befinner meg i Minnesota, USA.  Hvor befinner du deg i verden?

11 kommentarer:

 1. Dette var en ypperlig måte å omtale hvilke bøker du har lest og samtidig viser "reisen" du har vært på,supert Anette.
  Sv:GRATULERER!! Kjekt å høre at du ikke blir gående ledig og resepsjons jobb er jo veldig artig! Forstår godt at du går en annerledes dag i møte og at det selvfølgelig er vemodig.
  Samtidig går du en ny og spennende tid i møte:-) En super dag til deg! klemmer

  SvarSlett
 2. Enig med Beate! Dette var en artig måte å logge lesingen på:) Jeg er sikker på at du kommer lenger verden rundt enn du tror når 80 bøker er fullført. Gratulere med ny hverdag! Håper du får en fin-fin uke!

  SvarSlett
 3. Morsom vri på månedsoppsummeringen din! Så ut som en flott reise :)
  Jeg befinner meg for tiden i Afghanistan!
  God bokreise videre :)
  Pia

  SvarSlett
 4. Herlig at du har sånn leserglede! Fikk litt lyst å lese om kammerpiken selv...får se om jeg finner tiden.Nyt dagen kjære du!

  SvarSlett
 5. Skjønner at du har fått ny jobb.Gratulerer! Håper det blir positivt for deg. Og reisen rundt jorden er interessant. Da får du litt føling med hvilke steder du ikke har lest noe fra. God ide!

  SvarSlett
 6. Boken er så fersk at jeg er ikke helt sikker på hvor jeg er, men det er i allefall i USA ;) Spennende dette, fristende å se litt selv hvor jeg beveger meg. Jeg forsøkte meg på å lese bøker fra hele verden hvor forfatteren skrev om sitt lokalmiljø, i nåtid, men det ble for vanskelig å få til.. Enten så var ikke forfatteren fra landet h*n skrev om, eller så var boken for gammel.

  SvarSlett
 7. Eg har avslutta turen min til Oslo på begynnelsen av 1900-talet, og skal nå bevege meg mot over Nordsjøen til England:-)

  SvarSlett
 8. Gratulerer med ny jobb.:) Fin reise å bli med deg på..:) Jeg er for tiden i Mississippi (i Går var jeg i New York, men ble flyttet..)-- men også i Norge når jeg hører lydbok, som akkurat nå.

  SvarSlett
 9. Kartor är alltid kul och tack för länkningen :)

  Själv är jag just nu i Tyskland under andra världskriget, så alltså en resa i både tid och rum.

  SvarSlett
 10. For en artig ting å lage til. Jeg måtte inn på leselisten min og sjekke ut hvor jeg har vært i år :)
  Lykke til med ny jobb!

  SvarSlett
 11. Gratulerer med ny jobb! Så spennende :) Det var ellers et veldig artig innlegg du hadde her. Jeg har nok ikke reist alt for mye denne måneden. Stort sett oppholdt meg i nord-europa ;) Nå er det sengetid så det blir vel en tur til Tyskland (Collini saken) før jeg sovner. Ha en fin uke!

  SvarSlett