mandag 18. mars 2013

Bokbloggernes krimtips!!

I dag presenterer Bokelskerinnen sine krimtips for påsken 2013. Hun har en linkfunksjon for andre bloggere som ønsker å lage et liknende innlegg, og jeg blir gjerne med :)  Mine tips for denne påsken er både gammelt og nytt, og jeg starter med Jussi Adler-Olsens siste bok, "Marco-effekten". Knallbra krim, og har du ikke fått med deg denne serien enda, så er det bare å sette i gang med bok nummer èn; "Kvinnen i buret". 

Marco-effekten

Unge Marco er tidlig blitt tvunget inn på en kriminell løpebane av sin onkel Zola. Marco er dyktig, men avskyr alt Zola står for. Og når han oppdager at familien vil gjøre ham til krøpling, ser han ingen annen utvei enn å komme seg vekk så fort som mulig. De grusomme realitetene innhenter ham imidlertid da han noen måneder senere konfronteres med en plakat av en savnet mann. Etter dette kjemper Marco ikke bare for sin egen tilværelse, men også for sitt liv. Zola er på sporet av ham. 
I Avdeling Q virvles Carl, Assad og Rose inn i en sak som trekker farlige tråder til korrupsjon og forbrytelser helt opp på ministernivå og inn i den afrikanske jungelen.


Et annet godt krimtips for påsken er Jan Erik Fjells "Skyggerom". En velskrevet, spennende og morsom bok som jeg gjerne anbefaler!

Skyggerom; krim

Anton Brekke har blitt en enda sterkere karakter, fortsatt komisk flåkjefta, men nå også følsom og sårbar.
Det er snart jul og den småkriminelle Bernandas fra Litauen kjører inn i Norge med en forseglet last, på oppdrag fra den russiske gangsterbossen Doskino. Kontakten som skal overta lasten, dukker aldri opp ved den avsidesliggende hytta ved Fredrikstad . Når Bernandas oppdager hva slags «varer» han har smuglet, skjønner han at han selv er i fare og får panikk. Neste dag blir den eldre læreren Viggo Holm funnet død i sitt hjem i Sarpsborg, brutalt knivmyrdet. Det viser seg at Holm og Bernandas´ kontakt er samme mann. En motvillig Anton Brekke blir satt på saken. Parallelt med etterforskningen følger vi Bernandas´ stadig mer desperate kamp for å komme seg ut av den skvisen han er i, strandet i et fremmed land og klemt mellom en mordetterforskning og trusler fra bakmannen i Litauen.


Boken som blir min påskelektyre i år er "Det syvende barnet". En murstein av en bok som virker utrolig spennende!

Det syvende barnet

Syv barn kom til verden på Rikshospitalets fødesal B. I månedene som fulgte fant frøknene på det berømte spedbarnshjemmet Kongslund nye familier til dem over hele Danmark, og de vokste opp uten å ane noe om sin egen fortid. Ett av barna bar på en hemmelighet som for enhver pris måtte skjules. 
Da en eldre kvinne mange år senere ble funnet død på en strand like ved barnehjemmet, ble det opptakten til en sak som ville hjemsøke hele nasjonen: Hadde det ærerike barnehjemmet gjennom et halvt århundre skjult skandaler på høyeste samfunnsnivå?


God påske ;)7 kommentarer:

 1. Flotte boktips til påske!
  Jeg har lest Jussi Adler Olsen...kvinnen i buret og flaskepost fra p...superbra!

  SvarSlett
 2. Marco-effekten burde absolutt bli min påskekrim, jeg håper Jussi har fornyet seg noe denne gangen. Jeg gleder meg veldig til å lese den :) Det samme gjelder Smertehimmel av Asle Skredderberget. Det syvende barnet som du tipser om, Anette, høres utrolig spennende ut. Det må nok legges til på ønskelisten min.

  SvarSlett
 3. Jeg har kjøpt både Kvinden i buret og Marcoeffekten, så det gleder jeg meg til. Snuser også på Det syvende barnet, men den er for stor for påska, da jeg har så mange andre jeg skal lese da..

  SvarSlett
 4. Det syvende barnet kunne jeg svært gjerne tenkt meg og Jussi sin bok skal jeg selvfølgelig lese i påsken.Ja, nå kan påsken bare komme!

  SvarSlett
 5. "Det syvende barnet" skal eg òg lese. Skal sjå om eg får kjøpt boka der eg jobbar, for det er jo Eeeeeeeeevig lang kø på den boka på biblioteket!! Eg òg skal lese ei bok av Jussi Adler-Olsen, men ikkje Marco-effekten, men heller "fasandreperne". Har nettopp byrja, men verkar lovande. :)

  SvarSlett
 6. Her var det veldig mange gode tips! Adler-Olsen ser jeg også frem til å lese, har fortsatt Journal 64 stående på vent så da kan jeg lese begge to etter hverandre. "Det syvende barnet" går raskt selv om boken er tykk. Og Skyggedød er jeg helt enig i er en god bok! God påske :)

  SvarSlett
 7. Jeg har skikkelig lyst til å lese Det Syvende Barnet, men boken er så utrolig tykk! :D Mange Gode Tips!

  SvarSlett