søndag 31. mars 2013

En smakebit på søndag - "Rene hender" av Ulrik Høisæther


Jeg har akkurat lest ferdig "Rene Hender" av Ulrik Høisæther som ble min påskekrim i år. Her kommer en liten omtale og en smakebit av boken.

Rene hender; en Eveline Enger-krim

Ny bok med det umake radarparet Eveline Enger og Jack Larsen!Eveline Enger har etablert en ny tilværelse med ny jobb i meglerhuset Acora Securities, ny leilighet og ny kjæreste. Hun forsøker å tenke positivt, slik psykiateren hennes har formant. Forsøker å fokusere på karrieren. Men det blir vanskelig når fortiden nekter å la henne være i fred.Jack Larsen i Økokrim etterforsker et brutalt drap på finanstoppen Gabriel Grimsmo, og Jack vender seg nok en gang til Eveline for å få innsidekunnskaper fra den lukkede finansbransjen. Eveline er i utgangspunktet avvisende, men når det skjer enda et drap med klare forbindelser til firmaet hun jobber i, har hun ikke noe valg.Snart befinner Eveline seg i en umulig situasjon, der hun må mistenke alt og alle. Til og med sin egen familie

Dette ble for meg en helt grei krim. Spennende plot og en fin sammensetning av karakterer. Jeg klarte ikke helt å få tak på dem, men det kan jo være fordi jeg ikke har lest bok nummer en i serien om Eveline Enger. Enkelte steder syns jeg også det var litt vanskelig å finne ut av hvem som sa hva i dialogene. 
En overraskende slutt med litt av en cliffhanger gjør at jeg nok absolutt kommer til å lese flere bøker i denne serien!

"Jack Larsen kjente det krible i den femtifem år gamle kroppen. Den siste drepende kjedelige permisjonsmåneden med lange, ensomme netter hadde gitt ham en abstinensfølelse han først nå kjente begynne å slippe taket. 
Blålysene fra politibilen som hadde kjørt ham til åstedet, fikk skyggene fra furutrærne til å danse med hakkete bevegelser mot den snødekte veien. Snøen var hvit her oppe, og ikke grå, slik som nede i Oslo-gryta."


Finn flere smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten :)14 kommentarer:

 1. Låter spännande! Får kolla upp den här serien.

  SvarSlett
 2. Har ikke hørt om forfatteren før. Skal jeg teste ut krimmen hans, vil jeg lese den første først. Takk for tipset!

  SvarSlett
 3. Denne og den første boken har jeg liggende,så tusen takk for påminnelsen. Dette høres spennende ut. Ha en fortsatt fin påske,Anette:)

  SvarSlett
 4. Verkar vara en spännande bok :) Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 5. flott smakebit og spennende boktips :)

  SvarSlett
 6. Oisann denne høres kjempespennende ut! Jeg begynner nok på bok 1, for jeg har kjempestore problemer med å komme inn i "karakterene" hvis jeg ikke begynner fra begynnelsen. Tusen takk for smakebit og boktips :)

  SvarSlett
 7. Har inte hört talas om denna, men den låter spännande.

  SvarSlett
 8. Akkurat som Beathe har jeg den første boken liggende her(for jeg regner med at det er Pokerfjes). Jeg kjenner jeg blir litt skeptisk når jeg leser det du skriver om dialogene, er det noe jeg ikke liker er det når det blir uklart hvem som snakker. Det burde ikke være så vanskelig å få på stell.

  SvarSlett
 9. Tusen takk for smakebiten forresten, det glemte jeg helt å legge til i min første kommentar :)

  SvarSlett
 10. Tack för en spännande smakbit!

  SvarSlett
 11. Har aldri hørt om denne.... God søndag Anette.:)

  SvarSlett
 12. Takk for smakebiten. Det er litt av hvert som skjer i finansmiljøet, sikkert mye å lage spenningsromaner om. Har ikke lest noen av dem.

  SvarSlett
 13. Jag undrade just om alla läste påskekrim den här veckan- jag gör det också! Ha en fin påsk!

  SvarSlett
 14. Takk for smakebiten! Ble nysgjerrig, håper du skriver omtale :)

  Ønsker deg en fortsatt glad siste rest av påsken!
  Pia

  SvarSlett