tirsdag 30. april 2013

Boken på vent :)


Boken på vent denne uken datt ned i postkassen vår i går. I forrige uke oppdaget jeg at det har kommet ut en ny bok i serien om den svenske jordmoren Cecilia Lund. Boken heter "Modershjärtat" og er bok nummer fem i serien. Bøkene om Cecilia har tatt meg med storm, og det beste er at iløpet av sommeren kommer bok nummer seks :)

Modershjärtat

En allvarlig olyckshändelse drabbar Cecilia Lunds familj. Mormor Sonja blir påkörd utanför sitt hem och lämnas liggande ensam på gatan. Cecilia och systrarna Susanna och Maria turas om att vaka vid hennes sida på sjukhuset, tillsammans med sin mor Christina. De är alla utom sig av oro. Vem kan vara så hjärtlös och feg och köra på en gammal kvinna? Sakta kryper den oväntade sanningen fram: en tragedi som varit nedtystad i decennier är på väg att uppdagas och de få vittnen som kan berätta om det som hände måste tystas till varje pris. Och den sista av dem är Sonja Samtidigt försöker Cecilia hitta balansen mellan sitt arbete som barnmorska och livet som mamma och hustru. Den nya familjemedlemmen, bebisen Ellen, skapar oro i rutinerna för såväl sina syskon som resten av släkten. Cecilia känner sig splittrad i sin nya tillvaro som fembarnsmor och hon ställs även inför en känslomässig utmaning. För kärleken minskar inte när livet förändras. Den ändrar bara karaktär. Men vad händer när modershjärtat hotar att sprängas i tusen bitar? 

Finn flere bøker på vent hos Beathe og Beathesbokhylle :)


mandag 29. april 2013

Revolveromtale - "Tills døden skiljer oss åt" av Ingrid Elfberg

HVILKEN BOK? "Tills døden skiljer oss åt" av Ingrid Elfberg

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Bestilte den på AdLibris etter å ha lest om den på en svensk blogg.

HVA HANDLER DEN OM? Erika prøver å komme seg bort fra sin ektemann Gøran, som mishandler henne både psykisk og fysisk. De jobber begge i politiet, og Erika tar et vikariat i Gøteborg i et forsøk på å etablere et nytt liv. Men Gøran følger etter og bruker deres felles hund, Boss, som pressmiddel.

HVA SYNS JEG? Etter en litt treig start ble boken utrolig spennende, og i tillegg til sin kamp mot ektemannen måtte Erika også være med på å løse en vanskelig sak om en forsvunnet arkitekt. Slutten kom som en bombe og det likte jeg godt! Anbefales :)


Anette

-blogget fra min iPad -

søndag 28. april 2013

Smakebit På Søndag :)


Denne søndagens smakebit kommer fra en bok jeg mest sannsynlig kommer til å begynne å lese i senere i dag. Boken heter "Å bake kaker i Kigali" og er neste bok ut i lesesirkelen vår. Tittelen er helt nydelig og jeg håper at boken er like så :)

Å bake kaker i Kigali

Angel Tungaraza har nylig flyttet fra Tanzania til Rwanda med mannen Pius og de fem foreldreløse barnebarna. Angel har nok å gjøre, men setter sin stolthet i å drive sitt eget lille hjemmebakeri. Hun baker de lekreste kaker til spesielle anledninger for naboene og vennene deres, og når kundene kommer for å bestille, blir de servert te og oppfordret til å fortelle historien sin. Angel klarer sjelden å la være å engasjere seg, og trår gjerne til med et råd eller to. På denne måten knyttes sterke bånd, problemer løses, kjærlighet oppstår, bryllup arrangeres - og Angel selv får hjelp til å se i øynene en del smertefulle sannheter, blant annet om datterens død.




"På samme måte som en bøtte vann reduserer et matlagingsbål til aske: en sprut av sjokkert vantro, fresende sinne, og så en kulde som virker enda mer gjennomtrengende fordi den så brått fortrengte den intense varmen, akkurat slik hadde fotografiet hun nå gransket, slokket all forventning i henne."


Finn flere smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten :)



fredag 26. april 2013

Alle Verdens Land #2 - Brasil - "Undringens Makt" av Ann Patchett


Jeg har bestemt meg for å reise til alle verdens land via bøker, og nå har jeg nettopp vært i Brasil. Nærmere bestemt de mest bortgjemte stedene i Amazonas jungel, på jakt etter dr Annick Swenson. Boken har jeg fått tilsendt fra Juritzen Forlag, og etter å ha lest et par flotte bokomtaler var jeg veldig spent på om jeg ville være enig :)


Dr. Marina Singh jobber som forsker for et legemiddelfirma, og blir sendt inn i de mest utilgjengelige delene av Amazonas for å fi nne sin mentor Dr. Annick Swenson. Hun har tilsynelatende forsvunnet i jungelen mens hun jobbet med å fremstille et legemiddel som vil kunne gjøre kvinner fruktbare til langt inn i alderdommen. Undringens makt tar deg med på en magisk reise inn i en eventyrlig og skremmende verden. Marina Singh blir konfrontert med sin egen vanskelige fortid mens hun leter etter sannheten om det dødelige maktspillet rundt en ny vidundermedisin.



Dessverre var ikke dette en bok etter min smak. Jeg syns den var underlig og dyster og jeg klarte ikke å få et nært forhold til karakterene i boken. Vel var det en overraskende og dramatisk slutt, men det klarte ikke å veie opp for helhetsinntrykket av boken. Veldig synd fordi jeg så veldig gjerne ville like den! 





torsdag 25. april 2013

Bokfrokost :)



Frokostblanding, fullkornsputer fylt med røde bær. Namnam :)

"Tills döden skiljer oss åt" av Ingrid Elfberg.


I dag blir det hjemmedag med husvask og rydding. Dagene er fylt av forberedelser til konfirmasjon neste lørdag, og hver dag frem til da er nøye planlagt ;) Kristian skal konfirmeres borgerlig, og det er utrolig rart å tenke på at tiden har gått så fort. Selv om det er mye å gjøre, og mye å huske på er det fryktelig gøy og vi gleder oss til å samle familien og feire dagen sammen :)




onsdag 24. april 2013

Lesesirkelen anmelder "Kollektivt selvmord" av Arto Paasilinna


Etter sin fjerde konkurs går direktør Rellonen inn i en låve for å skyte seg. Her oppdager han offiseren Kemppainen som allerede er i ferd med å feste repet sitt i en bjelke. Sammen bestemmer de seg for å utsette selvmordene sine, og etter en lang nattlig diskusjon, finner de ei god løsning. De vil samle selvmordskandidatene rundt om i landet, og etter et stort seminar bestemmer ei gruppe seg for å begå kollektivt selvmord.



Selv om det er noen år siden boka kom ut på norsk, hadde ikke alle av Bokboblas medlemmer lest denne. Vi bestemte oss for å lese den, og vi likte boka!

Boka har gode skildringer, underfundig humor, mange morsomme,men også tragiske,personer. Her det flere artige scener-vi likte spesielt godt scenen på Nordkapp ...
På en humoristisk måte får forfatteren fram mytene -eller fordommene - om finnene...Bussturen til de ca 30 selvmordskandidatene blir en kjempeferie:festing,god mat og opplevelser.

For oss handlet boka om ensomhet, og de tankene man ofte får i den forbindelse: " Det er bare jeg som har det slik"- og det er det jo ikke.
Noen mente det var et styr å holde rede på alle navnene, for her er det mange personer. Og det kan være en fordel å ha et Finlandskart når man leser-mange beskrivelser av landets geografi.
Uansett; vi likte som sagt boka, mye latter mens vi leste, mye latter da vi snakket om den. Det er en livsbejaende bok,vi drister oss til å si en feelgood-roman,selv om tema og tittel er dyster. Men man må jo bli i godt humør når man tenker på hytteområdet til en av hovedpersonene og deling av drikke...

Denne må du lese! Det samme gjelder de andre av bøkene til forfatteren! 
Neste bok ut er "Å bake kaker i Kigali" av Gaile Parkin.





tirsdag 23. april 2013

Boken på vent :)


Vips der var det tirsdag igjen, og jeg har tittet i bokhylla for å finne en bok på vent. Den utvalgte boken har jeg fått tilsendt fra Juritzen Forlag og er en sterk kandidat til å bli lest når jeg kommer til India i mitt prosjekt der målet er å lese bøker fra alle verdens land :)

Helt sant!

Den en gang så uredde gravejournalisten Keith Mabbut er blitt en illusjonsløs 56-åring som lever av kjedelige bestillingsoppdrag. Så da han får tilbud om å skrive biografi en til den gåtefulle miljøaktivisten Hamish Melville, øyner han endelig muligheten for å gjøre noe meningsfylt. Han oppsøker Melville i India, og jo mer han finner ut om denne idealisten, jo mer imponert blir han. Men er egentlig Melville den han utgir seg for, eller er sannheten det vi velger at den skal være ... 

I denne hjertevarmende romanen bruker Michael Palin, kjent fra Monty Python, sin unike fortellerevne til å skape en historie om en vanlig manns uvanlige livsreise.


Finn flere bøker på vent hos flotte Beathe og hennes blogg, Beathesbokhylle :)



søndag 21. april 2013

Smakebit på Søndag :)


Gratulerer til Mari som feirer sitt innlegg nummer 800 på bloggen Flukten fra Virkeligheten! Så gøy at det falt akkurat på en SmakebitSøndag :) Min smakebit kommer i dag fra boken "Undringens Makt" av Ann Patchett.


Dr. Marina Singh jobber som forsker for et legemiddelfirma, og blir sendt inn i de mest utilgjengelige delene av Amazonas for å finne sin mentor Dr. Annick Swenson. Hun har tilsynelatende forsvunnet i jungelen mens hun jobbet med å fremstille et legemiddel som vil kunne gjøre kvinner fruktbare til langt inn i alderdommen. Undringens makt tar deg med på en magisk reise inn i en eventyrlig og skremmende verden. Marina Singh blir konfrontert med sin egen vanskelige fortid mens hun leter etter sannheten om det dødelige maktspillet rundt en ny vidundermedisin.



"I det øyeblikket hun steg ut i den fuktige vinden fra den tropiske airconditionen, kunne Marina lukte ullen på kroppen sin. Hun dro av seg den lette vårkåpen og cardiganen under, og trykket dem ned i vesken selv om det ikke var plass, mens alle insekter i Amazonas løftet hodet fra bladene der de satt og tygget og vendte et tynt følehorn i hennes retning. Hun var en lekkerbisken, en buffè, en kvinne kledd for våren i nord."


Finn flere smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten :)





torsdag 18. april 2013

Alle Verdens Land #1 - Afghanistan - "For konge og fedreland 150 dager i Afghanistan" av Henning Mella


Jeg har satt meg som mål å lese bøker fra alle verdens land og er veldig spent på hvor langt jeg klarer å komme i dette prosjektet. Det er altså handlingen i boken som skal foregå i det aktuelle landet og først ut er Afghanistan. Boken heter "For konge og fedreland 150 dager i Afghanistan" av Henning Mella, og er ganske langt fra de bøkene jeg leser til vanlig. 


Sommeren 2010 dro Henning Mella til Afghanistan på et seks måneders oppdrag for den norske stat. Han skulle jobbe som vognfører i den norske basen i Faryab-provinsen. For konge og fedreland beskriver hvordan det føles og oppleves å reise ut i krig. Under oppholdet tiltar kamphandlingene, og nordmennene er i flere skuddvekslinger med opprørere. Vi får høre om dager under en stekende sol og møter med en krigstrett lokalbefolkning. Boka gir et ærlig og usminket innblikk i en norsk soldats møte med Afghanistan. Forfatteren stiller spørsmål ved hvordan Norges bidrag i Afghanistan er blitt fremstilt fra regjeringshold, som et fredsbevarende oppdrag med vekt på menneskerettigheter og demokratiske verdier. Han forteller en annen historie, sett fra bakkenivå. Henning Mella er født i Sarpsborg. Han avtjente førstegangstjenesten fra 2006 til 2007. Fra 2010 til 2011 var han i Afghanistan som vognfører og ildleder for Telemark Bataljon.

Denne boken er virkelig sterk lesning. Henning Mella forteller åpenhjertig om tanker og følelser rundt oppholdet i Afghanistan og det han opplevde der. Vi får også et innblikk i oppveksten hans, og en innføring i Afghanistans historie og det som har ført til at Norge har sendt styrker til dette turbulente landet. Han er meget reflektert og boken viser at han tror mye kunne vært annerledes hvis man hadde tatt mer hensyn til Afghanistans kultur og historie underveis i prosessen. 

Anbefales!!!








tirsdag 16. april 2013

Boken på vent :)


 

Ukens bok på vent oppdaget jeg på en svensk blogg, og bokomtalen var så bra at jeg bestilte boken med en gang. Dessverre husker jeg ikke navnet på bloggen, men om jeg kommer på det skal jeg selvfølgelig linke med en gang!!

Boken heter "Tills döden skiljer oss åt" av Ingrid Elfberg, og virker utrolig spennende :)

Tills döden skiljer oss åt

Ingrid Elfbergs nya psykologiska thriller har en devis: En polis slår inte sin fru.
Erika står utanför poliskollegan Annas dörr med bara en väska i handen. Hon berättar inte varför hon hals över huvud flytt från Stockholm, lämnat sin man Göran, som också är polis, och sin älskade hund Boss på nyårsafton. Anna tar henne till sjukhuset med spräckta revben, ett brutet finger och en blåslagen kropp.
Det dröjer inte länge innan Göran kommer efter till Göteborg. Men Erika har bestämt sig ­ han ska inte vinna, även om han håller hennes Boss som gisslan.


Finn flere bøker på vent hos Beathe og Beathesbokhylle :)



mandag 15. april 2013

Revolveromtale - "Undead and Unpopular" av MaryJanice Davidson


HVILKEN BOK?  "Undead and Unpopular" av MaryJanice Davidson

HVOR HAR JEG FÅTT DEN?  Kjøpt som eBok og lest på iPad/mobil.

HVA HANDLER DEN OM? Den skogale vampyrdronningen Betsy Taylor har virkelig hatt sitt å stri med i denne boken som er nummer fem i serien. Hun har bestemt seg for å sultestreike - ikke mere blod med andre ord -, hun fyller snart 31 år og håper intenst at hennes forlovede, vampyrkongen Eric Sinclair, arrangerer surpriseparty, OG hun har en zombie på loftet!!!

HVA SYNS JEG? Etter en litt kjedelig start tok boken helt av og jeg storkoste meg med alle de finurlige krumspringene Betsy Taylor finner på. Vampyrfeberen har vel lagt seg for lenge siden, men jeg kommer aldri til å svikte Betsy og alle bøkene i serien SKAL jeg lese :)


Har du lest noen av bøkene om Betsy Taylor?




søndag 14. april 2013

Smakebit på Søndag - "Et lite sidesprang" av Denise Rudberg.....

......og mitt innlegg nummer 500 på denne bloggen :)


Et lite sidesprang

Forfatter: Denise Rudberg
Forlag: Cappelen Damm
Utgitt: Denne pocketutgaven er utgitt i 2011
Sideantall: 431
Kilde: En av mange bøker som på mystisk vis faller ned i handlevognen min når jeg er på Rema!

Marianne Jidhoff er 55 år og tidligere advokatsekretær. Etter mannens død blir hun overtalt til å gå tilbake til sin gamle jobb hos påtalemyndighetene. En finansmann har blitt brutalt drept utenfor sitt eget hjem på Östermalm, og Marianne blir plassert i et team som skal granske saken. Med seg i gruppen har hun den erfarne etterforskeren Torsten Ehn og den nyansatte unggutten Augustin Madrid. Forbrytelsen viser seg snart å ha koblinger til en bisarr virksomhet som drives i det skjulte, hvor de som er villige til å betale kan leve ut sine mørkeste fantasier.Denise Rudberg er tilbake med en ny roman i en genre hun kaller elegant crime. Det dreier seg om kriminalhistorier i overklassemiljø, flotte middager, eksklusive hjem og høye ambisjoner. Miljøet inneholder alt som trengs for å skape en spennende historie - makt, penger, forfengelighet og dekadens.


Jeg har nettopp lest ferdig denne boken som av mange blir kalt chick-lit/elegant krim. Den nye sjangeren er herved blitt en av mine favoritter, og jeg er meget positivt overrasket over boken. Språket flyter bedre enn i Rudbergs tidligere bøker, og hun har virkelig utviklet seg som forfatter. Persongalleriet er utrolig bra, og hovedpersonene Marianne Jidhoff, Torsten Ehn og Augustin Madrid fikk umiddelbart sin egen plass i mitt lesehjerte. Plotet er helt greitt, og selv om mordgåten ble løst litt for raskt på slutten er helheten i boken så utrolig bra at jeg ønsker meg mange flere bøker i denne serien!

En liten smakebit:

"Paula Stenn trakk knærne opp under haken og rettet på pleddet slik at kald luft ikke kunne slippe inn. Hun hadde nettopp sett nok en episode av Lyxfällan, om økonomisk dysleksi, og Paula lurte på om menneskene i programmet noen gang kom på rett kjøl etter å ha vært på TV. Jens slumret ved siden av henne, og hun strøk ham forsiktig over håret. Det hadde gjort dem godt å ha en kveld sammen, og i takt med at den kjemiske angsten fra brennevinet hadde forlatt kroppen hennes, hadde hun begynt å slappe av og akseptere at hun faktisk hadde sett feil. At det ikke hadde vært noen inne i huset, men at det bare hadde vært en forvillelse forårsaket av tretthet eller alkohol."

Finn flere smakebiter hos Mari og Flukten fra virkeligheten!




fredag 12. april 2013

Bokbloggsjerka 12-15 april

jerka11

Dagens tema hos svenske Annikas bokbloggsjerka er "En bok som man absolutt ikke klarer å legge fra seg". Jeg har lest mange bøker i denne kategorien, men den jeg først tenkte på leste jeg så sent som i mars i år. "Hypnotisøren" av Lars Kepler holdt meg i et jerngrep selv om det var enkelte logiske brister her og der, og jeg ser virkelig frem til å lese de andre bøkene i serien. Her er det jeg skrev i bokomtalen min:


Forfatter: Lars Kepler
Forlag: Cappelen Damm
Utgitt: Denne pocketutgaven utgitt i 2011
Sideantall: 527
Kilde: Lånt fra husbondens bokhylle

Med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. Noen har åpenbart ønsket å utslette hele familien. Da politimannen Jonna Linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. For å kunne avhøre sønnen tar Joona Linna kontakt med legen Erik Maria Bark. Han overtales til å hypnotisere gutten. Dermed bryter Bark et gammelt løfte om aldri mer å praktisere hypnose, og en skremmende kjede av hendelser settes i gang

I lengre tid har jeg sirklet rundt denne boka der den sto i bokhylla og veid for og imot. Lese eller ikke lese? Bokomtalene jeg har lest om selve boken har spent fra fantastisk til elendig, og siden jeg ikke er det spor glad i psykologiske thrillere har boken fått stå i fred til nå. Men da bok nummer fire i serien, "Sandmannen", dukket opp i postkassen -adressert til husbonden, ble fristelsen for stor. Det er jo ingenting som er så forlokkende som en hel bokserie, så jeg lot det stå til. 

Jeg tar like godt konklusjonen med en gang og sier det med Anitas ord; slitsomt spennende. Bestialske mord og personer så gale og onde at de er hinsides denne verden gjorde meg helt matt, men ikke tale om at jeg klarte å legge boken fra meg. Politimannen Jonna Linna falt jeg pladask for. Endelig en normal politietterforsker uten hverken alkoholproblemer eller plagsomme ekser i bagasjen. Litt vel intuitiv, kanskje, men pytt pytt. Ingen er feilfrie. 

Selv om dette er en av de mest spennende bøkene jeg har lest på lenge, når ikke Kepler helt opp til mine store favoritter Jussi Adler-Olsen og Stieg Larsson. Det var nemlig et par ting jeg merket meg underveis i lesningen; det ble litt for mange løse tråder. Spørsmål man ikke fikk svar på og hendelser som rett og slett ikke var logiske. Det er fristende å gå nærmere inn på dem her, men da røper jeg nok for mye for dem som ikke har lest boken, så jeg velger denne gangen å la det være med dette. Men om du leser - eller har lest - boken selv merker du kanskje det samme som meg!?

Ingen tvil om at jeg kommer til å lese den neste boken i serien også, bøker som er så spennende at det blir slitsomt er helt greitt iblant :)


Boken er

  Kjedelig     Fantasifull
 Morsom          Utfordrende
  Troverdig       Forutsigbar
  Usannsynlig      Velskrevet
  Romantisk      Dårlig språk
  Trist         For lang
  Spennende      For kort
  Uhyggelig     Nydelig 



Hvilken bok har du hatt problemer med å legge fra deg?



torsdag 11. april 2013

Jorden rundt på 80 bøker...

.....min litterære reise i mars!


Min litterære reise i måneden som var startet i Minnesota, USA der Lance Hansen opplever sitt livs mareritt når han mistenker et nært familiemedlem for å ha begått et mord. "Drømmenes land" av Vidar Sundstøl. Siden jeg ikke har lyst til å forlate USA riktig enda besøker jeg Los Angeles og Rose som har en utrolig spesiell egenskap; hun kan smake folks følelser i maten de lager! "Smaken av følelser" av Aimee Bender.
New York får også et besøk og der blir jeg revet med på drama etter drama sammen med tre divaer som kan ta pusten fra de fleste. "Divas" av Rebecca Chance.

Nå vil jeg til hjemlige trakter, og hos søta bror finner jeg mer spenning enn jeg egentlig tåler. "Hypnotisøren" av Lars Kepler. For å roe ned hjerte og sjel tar jeg meg etterpå en tur til England og møter tre flotte damer som har tapt sitt hjerte til et sett med vintage-tekopper. "The vintage Teacup club" av Vanessa Greene. 
Mere krim og spenning oppstår når jeg reiser til Oslo og treffer Eveline Enger og Jack Larsen. "Rene Hender" av Ulrik Høisæther
Helt til slutt i måneden mars får jeg anledning til å reise tilbake til 1910 og malmbyen Kirkenes. Stakkars Johanna har nettopp mistet sin far i en mystisk ulykke, og har en sterk historie å fortelle! "Malmbyen 1 - Johanna" av Aud Midtsund 


Når jeg nå titter på kartet ser jeg at mine litterære reiser stort sett går til USA og vest-Europa, og dette ønsker jeg å gjøre noe med. Jeg skal prøve å få lest bøker fra så mange land i verden som mulig, og med neste bok går startskuddet. Reisen går til Afghanistan, og jeg gleder meg :)

Hvor befinner du deg i verden? 




onsdag 10. april 2013

Bokfrokost :)



"Et lite sidesprang" av Denise Rudberg

Potetomelett, serranoskinke, druer, lettrømme og Rye-snacks

Cola Zero


Hvordan var din frokost i dag? Inneholdt den en bok?





tirsdag 9. april 2013

Boken på vent :)


Denne ukens bok på vent er litt annerledes enn de bøkene jeg vanligvis leser. Jeg har lekt litt med tanken om å starte et bokprosjekt der målet er å lese bøker fra alle land i verden, ikke bare USA og vest-Europa. Jeg har kommet frem til at det er handlingen i boken som skal være lagt til det aktuelle landet, og først ute er Afghanistan. Boken jeg har valgt er "For konge og fedreland - 150 dager i Afghanistan" av Henning Mella, og boken ligger nå og venter på meg på biblioteket. 

For konge og fedreland; 150 dager i Afghanistan

Sommeren 2010 dro Henning Mella til Afghanistan på et seks måneders oppdrag for den norske stat. Han skulle jobbe som vognfører i den norske basen i Faryab-provinsen. For konge og fedreland beskriver hvordan det føles og oppleves å reise ut i krig. Under oppholdet tiltar kamphandlingene, og nordmennene er i flere skuddvekslinger med opprørere. Vi får høre om dager under en stekende sol og møter med en krigstrett lokalbefolkning. Boka gir et ærlig og usminket innblikk i en norsk soldats møte med Afghanistan. Forfatteren stiller spørsmål ved hvordan Norges bidrag i Afghanistan er blitt fremstilt fra regjeringshold, som et fredsbevarende oppdrag med vekt på menneskerettigheter og demokratiske verdier. Han forteller en annen historie, sett fra bakkenivå. Henning Mella er født i Sarpsborg. Han avtjente førstegangstjenesten fra 2006 til 2007. Fra 2010 til 2011 var han i Afghanistan som vognfører og ildleder for Telemark Bataljon.


Finn flere bøker på vent hos Beathe og Beathesbokhylle :)





mandag 8. april 2013

Revolveromtale - "Arven" av Alyson Noël


HVILKEN BOK? "Arven" av Alyson Noël

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Leseeksemplar tilsendt fra Kagge Forlag

HVA HANDLER DEN OM? Det skjer merkelige ting med Daire Santos. Kråker jager henne og tiden stopper uten forvarsel. Drømmene hennes hjemsøkes av en mystisk gutt med blå øyne. Det viser seg at Daires bestemor er den eneste som kan fortelle sannheten: at hun har et kall til å forfølge sin arv som en av De Utvalgte. En sjelevokter som kan navigere mellom de levendes og de dødes verden.

HVA SYNS JEG?  Jeg har tidligere lest noen av forfatterens bøker i serien om De Udødelige, og så absolutt frem til å lese denne boken. Men det ble dessverre ingen suksess denne gangen. For meg ble det alt for mye på en gang; dyreånder og sjelevoktere, drømmer og hallusinasjoner. Underveis i lesningen fikk jeg rett og slett følelsen av at Noël prøver litt for hardt. Jeg klarte ikke å få noen relasjon til karakterene i boken, og kommer nok ikke til å lese flere bøker i denne serien. 

Hva med deg, har du lest den?





torsdag 4. april 2013

"Det vokser et tre i Mostamägg" av Britt Karin Larsen


Det vokser et tre i Mostamägg, Himmelbjørnenes skog og Som steinen skinnerBli med hundre år tilbake i tid og møt den utstøtte bjørnejegeren Taneli og overleveren Lina i en historie du sent vil glemme.I grenseskogene mellom Hedmark og Värmland på attenhundretallet, møter vi en etnisk minoritet, den skogfinske. Lina vandrer rundt i skogen med et nyfødt barn i armene. Hun møter Taneli, eneboeren som er fryktet av sine omgivelser fordi det sies han har et drap på samvittigheten. Sammen prøver de å bygge seg en tilværelse.Vi blir også kjent med de andre finnene i skogen, som den drikkfeldige Oluf, trollkjerringa Kaisa og vakre Hilda.


Når jeg leser bøker av Britt Karin Larsen er det som om hver eneste bokstav og hvert eneste ord brenner seg fast i hjertet mitt og blir der for alltid. Historien om de skogfinske er intet unntak. Jeg kjenner lukten av mose, Lisas lengsel, Linas kjærlighet og må nesten kikke meg rundt fordi jeg får en fornemmelse av en brunbjørn som lusker rundt. 

Forfatteren har en særegen og poetisk måte å skrive på, og ordene hennes fyller hele meg. Handlingen er troverdig og mer stillferdig enn spennende, den er fantastisk god og boken er vanskelig å legge fra seg. Nå skal jeg la den synke inn og vente litt, og glede meg til å lese neste bok i serien; "Himmelbjørnens skog". Her er en smakebit fra boken!

"Snøen smelter først rundt steinene, det mørke og tunge drar lyset mot seg, og lyset dras mot det mørke og tunge. Like forskjellige som mann og kvinne er lyset og steinen, og like sterkt kan de også forvandle hverandre, om bare for noen timer.
Kanskje drømmer de om å bli ett, de to, slik mann og kvinne kan drømme om det, men uten å oppnå det, heldigvis, for så velle de mistet seg selv, og behøves de ikke begge?"


Boken er

  Kjedelig     Fantasifull
 Morsom          Utfordrende
  Troverdig       Forutsigbar
  Usannsynlig      Velskrevet
  Romantisk      Dårlig språk
  Trist         For lang
  Spennende      For kort
  Uhyggelig     Nydelig 







onsdag 3. april 2013

Mitt Tema Tips #10 - En klapp på skulderen

mitt tematips

Bokbloggeir utfordrer oss fortsatt til å laste opp en gammel (eller lage en ny) bokomtale der vi forteller om bøker som passer til ukens tema. I denne ukens tema skal vi linke til en annens bokomtale som har inspirert oss til å lese en bok. 

Et flott tema, men jammen ikke lett å velge blant alle de flotte bokbloggerne som har inspirert meg gjennom de litt over tre årene jeg har blogget. Akkurat nå leser jeg en bok av den norske forfatteren Britt Karin Larsen, en forfatter som har en helt spesiell plass i hjertet mitt etter at jeg leste trilogien hennes om taterne, på slutten av nittitallet. Tidligere i år ble jeg inspirert til å lese flere bøker av henne, da jeg kom over en nydelig bokomtale hos Mary og Mary's Bokhylle. "Det vokser et tre i Mostamägg" er snart ferdiglest, og jeg er utrolig takknemlig for at Mary var med på å gi meg denne fantastiske leseopplevelsen. Bokomtalen hennes finner du her.

Det vokser et tre i Mostamägg

Det vokser et tre i Mostamägg, Himmelbjørnenes skog og Som steinen skinner. Bli med hundre år tilbake i tid og møt den utstøtte bjørnejegeren Taneli og overleveren Lina i en historie du sent vil glemme.I grenseskogene mellom Hedmark og Värmland på attenhundretallet, møter vi en etnisk minoritet, den skogfinske. Lina vandrer rundt i skogen med et nyfødt barn i armene. Hun møter Taneli, eneboeren som er fryktet av sine omgivelser fordi det sies han har et drap på samvittigheten. Sammen prøver de å bygge seg en tilværelse.Vi blir også kjent med de andre finnene i skogen, som den drikkfeldige Oluf, trollkjerringa Kaisa og vakre Hilda.

Finn flere tematips hos Bokbloggeir.


tirsdag 2. april 2013

Boken på vent - "Forestillinger om et hjem" av Linn Rottem


Denne ukens bok på vent, står faktisk ikke i bokhylla enda, men er det en ting som er hundre prosent sikkert så er det at denne boken skal jeg lese. 

"Forestillinger om et hjem" er Linn Rottems bokdebut og jeg er kjempestolt av å si at hun kommer fra Brønnøysund og var faktisk vår nærmeste nabo da vi vokste opp. Hun var ofte på besøk hos oss og lekte med min yngre søster. Nå bor hun i Oslo, men senere i denne måneden kommer hun tilbake hit til Brønnøysund for å delta på bokbad og da skal jeg sikre meg et eksemplar av boken. 

Forestillinger om et hjem

Familielivet til skuespilleren Hallvard, forlagsredaktøren Sara og deres 15 år gamle datter Agnes blir brått endret da Sara havner i en bilulykke og våkner fra koma med en alvorlig hjerneskade. Til tross for at Sara er uten språk og fullstendig pleietrengende, insisterer Hallvard på at hun skal bo hjemme. Romanen følger far og datter i forsøket på å skape en ny hverdag. Men kan de gjøre Saras liv meningsfylt? Og i så fall, for hvem?

Her kan du lese Tornerosesverdens bokomtale!

Finn flere bøker på vent hos Beathe og Beathesbokhylle :)