søndag 4. januar 2015

Smakebit på Søndag :)


Jeg har litt av en bokhangover etter at jeg leste "En sjøens helt - Skogsmatrosen" av Jon Michelet, og har prøvd meg på flere bøker uten å finne roen. Til slutt falt valget på boken "Vekten av lykke" av Ollie Quain som Cappelen Damm promoterer som "Bitch-lit" og den er faktisk ikke så verst. Her kommer en liten smakebit.

Adele er hjemme. Jeg ville viss det selv om ryggsekken hennes ikke hadde stått i gangen fordi jeg kan kjenne en eller annen krydderlukt strømme fra kjøkkenet. Hun tar alltid med seg et eller annet kraftigluktende brygg fra hver utenlandstur og klarer nesten ikke holde seg fra å fortelle meg den vanvittige myten som ligger bak fremstillingsmåten, som at det opprinnelig ble malt fra barken til en hellig eik og gnidd på de blødende føttene til taoistmunker under lange pilegrimsreiser. Men uansett hva den mystiske forhistorien til bladene måtte være, smaker alltid den ferdige drikken som piss med et hint av kanel


«Jeg vet hvem jeg egentlig er, det er derfor jeg kan late som om jeg er en annen.» 
Den slanke, solbrune skuespillinnen Vivian vet godt at hun ser ut som en stjerne. For er det noen som holder seg oppdatert på kjendiser, er det henne. Men ingen vet at hun før slet med overvekt, at brunfargen kjøpes på flaske og at hun fremdeles arbeider som servitrise i en London-bar for å få endene til å møtes. En kveld blir hun ved et uhell slått ned av Hollywood-yndlingen Maximilian Fry. Manageren hans foreslår at de to innleder et falskt forhold for å redde omdømmet hans. Det er et tilbud Vivian ikke kan si nei til, selv om det går på bekostning av forholdet hun er i, jobben og vennene. For hvem bryr seg om følelser, så lenge bildene i sladderpressen blir bra? Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten. 
19 kommentarer:

 1. Skjønner godt at det var vanskelig å finne en riktig godbit etter Michelet sin bok. Også havnet du på noe så lett og lystig som dette? Høres herlig ut, spent på om lystigheten fenger boken ut :) God søndag!

  SvarSlett
 2. Tackar för smakbiten.
  Kram Cissi

  SvarSlett
 3. Lurt å finne noe helt annet når man er ferdig og fordøyer en bok man likte veldig godt. Takk for smakebit.:) Fin søndag til deg!

  SvarSlett
 4. Kjenne igjen følelsen etter å ha lest noe seriøst og bra. Da er det godt med noe lett og uhøytidlig! Ser ut til å være et godt valg. Blir nok innedag og bok/TV-sport her i dag. Vind, hagl og snø tuter utenfor vinduene.

  SvarSlett
 5. Tack för smakbiten. Att kurera en bokhangover är inte enkelt!

  SvarSlett
 6. Bitch lit! Nytt ord for meg! Jeg liker det!
  Boka kommer jeg ikke til å lese. Håper du koser deg med boka og nyter søndagen :)

  SvarSlett
 7. Låter faktiskt som en bok jag kunde tänka mig att läsa :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 8. Oj jag var säker på det var en bok av Marian Keyes men så fel jag hade,
  Är det en feel good roman?

  SvarSlett
 9. Takker for smakebiten :D
  - Siri

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten! Ha en bra söndag.

  SvarSlett
 11. Tack för smakbiten, det här låter som en kul bok.

  SvarSlett
 12. Tack för smakbiten. Bokhangovers är inte lätta att hämta sig ifrån. Fick en i slutet av förra året när jag hade lyssnat på Stoner och det är först nu som den börjat ge med sig lite. ;)

  SvarSlett
 13. Bitch-lit - det har jeg ikke hørt før, men så er det så mange -lit'er. Takk for smakebiten, ha en fin søndagskveld :)

  SvarSlett
 14. Ny genre för mig, bitch-lit :)

  SvarSlett