torsdag 29. januar 2015

Bøker lest i 2015 #5 "Livet i Catfish Alley" av Lynne BryantHVILKEN BOK? "Livet i Catfish Alley" av Lynne Bryant

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Fra egen bokhylle

HVA HANDLER DEN OM? En uønsket oppgave får uante følger Roxanne Reeves er med i en komité som arrangerer byvandring i Clarksville, Mississippi. Da hun får i oppgave å gi en omvisning i det tidligere afroamerikanske samfunnet, er hun først skeptisk. Hva i all verden kan være interessant ved det? Motstrebende går hun med på det og finner ut at hun trenger en guide. Grace Clark var i mange år lærer ved den svarte grunnskolen, og den eldre kvinnen ser seg villig til å hjelpe Roxanne dersom hun kjører henne rundt og skriver ned historiene. Grace tar henne med til Catfish Alley, til hus som er falleferdige eller borte nå, men som har så mange historier knyttet til seg. Mens Roxanne lytter til Grace, får hun øynene opp for mennesker som i alle år har vært usynlige for henne. Hun forflyttes tilbake i tid, til 1931, da en hvit manns hat mot Graces bror, Zero, førte til hendelser som forandret deres liv for alltid.

HVA SYNS JEG?  Jeg falt for boken fra første side. Den er både hjertevarm og hjerteskjærende, og den tar for seg et tema som jeg syns er utrolig viktig, og som jeg aldri blir lei av å lese om. Det som gjør at denne boken skiller seg ut fra andre bøker om samme tema er at vi iløpet av boken treffer flere fortellerstemmer. Både hovedpersonene Roxanne og Grace, og også flere av de litt perifere karakterene i boken får fortelle sin historie. På den måten blir de tragiske hendelsene belyst fra flere sider og det gir boken absolutt det lille ekstra. Anbefales!!
4 kommentarer:

 1. Det hørtes ut som en virkelig bra bok! Jeg tror jeg må notere meg den :-)

  SvarSlett
 2. Denne boken hadde jeg nok ikke valgt etter cover, men etter din fine omtale skal jeg vurdere den :)

  SvarSlett
 3. Denne har jeg tittet på og lurt på om jeg skulle lese

  SvarSlett
 4. Denne måtte jeg bare kjøpe meg i dag, ser virkelig frem til å lese den, tror dette er en bok som er helt i min gate. Ønsker deg en fin kveld:-)

  SvarSlett