lørdag 10. januar 2015

Bøker lest i 2015 #1 - "Vekten av lykke" av Ollie QuainHVILKEN BOK?  "Vekten av lykke" av Ollie Quain

HVOR HAR JEG FÅTT DEN?  Fra egen bokhylle

HVA HANDLER DEN OM?  
Den slanke, solbrune skuespillinnen Vivian vet godt at hun ser ut som en stjerne. For er det noen som holder seg oppdatert på kjendiser, er det henne. Men ingen vet at hun før slet med overvekt, at brunfargen kjøpes på flaske og at hun fremdeles arbeider som servitrise i en London-bar for å få endene til å møtes. 
En kveld blir hun ved et uhell slått ned av Hollywood-yndlingen Maximilian Fry. Manageren hans foreslår at de to innleder et falskt forhold for å redde omdømmet hans. Det er et tilbud Vivian ikke kan si nei til, selv om det går på bekostning av forholdet hun er i, jobben og vennene. For hvem bryr seg om følelser, så lenge bildene i sladderpressen blir bra? 

HVA SYNS JEG?  Forlaget fronter denne boken som "Bitch-lit", en sjanger der de kvinnelige hovedpersonene er anti-helter som tør å være slemme og tvilsomme. Hovedpersonen Vivian er kanskje det, men jeg syns boken heller mer mot chick-lit og ble ørlitegranne skuffet. Helt grei lesning, men ikke en bok som skiller seg ut. 


1 kommentar:

  1. Det skal kanskje ganske mye til for å skille seg ut i denne sjangeren? Ønsker deg en fin lørdag, her i Bergen sitter vi og venter på stormen :)

    SvarSlett