onsdag 21. januar 2015

Bøker lest i 2015 #4 "De syv søstre" av Lucinda RileyHVILKEN BOK? "De syv søstre" av Lucinda Riley.

HVOR HAR JEG FÅTT DEN?  Leseeksemplar fra forlaget, Cappelen Damm.

HVA HANDLER DEN OM?  

Fremtiden deres står skrevet i stjernene
Maia D'Apliése og hennes fem søstre er samlet i barndomshjemmet Atlantis, et vakkert og tilbaketrukket slott ved Genèvesjøen. De har akkurat fått vite at deres elskede far, den sky mangemillionæren som de bare kaller Pa Salt, er død.
Maia og søstrene hennes ble alle adoptert av Pa Salt som spedbarn, og nå har han etterlatt et spor til hver av dem som skal lede dem tilbake til deres opprinnelige opphav. Maias ledetråd fører henne til den andre siden av kloden, til et forfallent herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil.
I Rio i 1927, i byens storhetstid, har Izabela Bonifacios far ambisjoner om at datteren skal giftes inn i aristokratiet. Samtidig er arkitekten Heitor da Silva Costa i gang med det som skal bli den berømte Kristusstatuen, og han skal snart reise til Paris for å finne den rette skulptøren til å fullføre hans store visjon. Den lidenskapelige Izabela lengter etter å se verden, og hun klarer å overbevise faren om å la henne få lov til å følge med arkitekten og hans familie til Europa før hun gifter seg.
I Paris, i Paul Ladowskis atelier og i de livlige kafeene på Montparnasse, møter hun den unge og ambisiøse skulptøren Laurent Brouilly. Dermed vet hun også at livet aldri kommer til å bli det samme igjen.

HVA SYNS JEG? I starten av boken syns jeg det var litt vanskelig å samle alle trådene, og samtidig som det var en del logiske brister var det hele skrevet på en slik måte at jeg følte meg en smule distansert fra historien.  Men etterhvert ble jeg fanget av skjebnen til hovedpersonens oldemor, og tilbakeblikkene var utrolig godt fortalt. Jeg syns boken ble bedre og bedre etter hvert, og gleder meg til fortsettelsen!3 kommentarer:

 1. Så kjekt at du likte den :) Jeg leser nå en bok med handling fra Helgelandskysten. Selv om det ikke er Brønnøysund, så vil du sikkert ha glede av å lese den. Et blått sjal av bly heter den og de første 50 sidene får meg til å sitre :) Ha en super dag Anette!

  SvarSlett
 2. Denne har jeg stående her i hyllen og ser frem til å lese den. Det var godt du likte den etterhvert selv om den hadde mange tråer og logiske brister :-)

  SvarSlett
 3. Denne fikk jeg også, og jeg kommer nok til å gi den en sjanse en vakker dag! Jeg er litt skeptisk ettersom det er mange som kommenterer både klisjeer og logiske brister, og tillegg fikk jeg neste eksem da jeg prøvde meg på "Jenta på klippen"... Vel: vi får se ;o)
  Takk for hyggelig kommentar på bloggen min!

  SvarSlett