torsdag 1. januar 2015

Året som har vært, og året som kommer


På den første dagen i året er det tid for å reflektere litt over det som har vært, og det nye året som ligger ubrukt foran oss. For meg har 2014 vært et fantastisk år med spennende reiser, gode bøker og herlige opplevelser sammen med familie og venner. I august fikk jeg oppfylt en stor drøm; jeg ble ansatt på Ark her i Brønnøysund og stortrives med å jobbe med bøker sammen med en gjeng flotte kollegaer. Jeg jobber også litt på Nille når jeg trengs der, og nillejentene Janne og Linn har en helt spesiell plass i hjertet mitt.
Men 2014 ble også året med sykdom i nær familie, og man skjønner hvor skjørt livet egentlig er. I høst har jeg prioritert jobb og familie, og lesing og blogging har kommet i siste rekke. Men nå kjenner jeg at jeg er klar for å gi nettopp lesing og blogging plass i livet mitt igjen, og et av målene mine for 2015 er å blogge jevnere og ikke minst bli flinkere til å legge igjen kommentarer på bloggene jeg følger. 

Mitt mål for 2014 var å lese 52 bøker, altså en bok i uken. Det klarte jeg...nesten. Det ble 51 bøker, og det er jo skrekkelig ergelig å ikke klare den aller siste for å nå målet. Allikevel er jeg mer enn fornøyd fordi jeg i perioder ikke leste noen ting.

For 2015 har jeg på nytt som mål å lese 52 bøker og det tror jeg nok jeg skal klare. Jeg skal også prøve å begrense bok kjøpene og heller konsentrere meg om bøkene jeg har i bokhylla og eventuelle leseeksemplar som kommer min vei. Det tror jeg får holde for min del når det gjelder mål for det nye året. Av erfaring vet jeg at jo flere mål og krav jeg setter til meg selv, jo mindre blir lese - og bloggelysten. 

Ha et riktig godt nytt år alle sammen :)

9 kommentarer:

 1. Et riktig godt nytt år Anette ☆ Ja, et år på både godt og vondt har vært, men nå står 2015 for døren - gleder meg til å se hva året bringer :) Så koselig at du skal blogge mer, det gleder jeg meg til :) Har tenkt å starte opp jeg også etter en lang pause, jeg får se hvordan det går litt fremover. Ønsker deg en fortsatt fin dag, nyt dagen og det nye året ☆ Klem fra Mette

  SvarSlett
  Svar
  1. Så utrolig koselig å høre fra deg, Mette! Håper det nye året blir fantastisk for både deg og meg, og jeg gleder meg virkelig til å følge deg når du begynner å blogge igjen :) Stor klem til deg fra meg :)

   Slett
 2. Godt nyttår Anette! Så kjekt at ting ordner seg så du kan være litt mer sammen med "oss" her i Blogglandia. Tusen takk for koselig hilsen, sånne setter jeg stor pris på. Lykke til med leseåret 2015! (Hadde jeg lagt en bok etter målet hadde jeg lest en barnebok..., så lett har jeg for å "lure" meg selv) Spent på hvilken bok som ble den som ble med over i det nye året?!

  SvarSlett
 3. Det er viktigere å kose seg enn å ha så mange mål - synes nå jeg :) Statistikken til min blogg sier faktisk at du er en av dem som har lagt igjen flest kommentarer hos meg i 2014, så takk for det :) Det er alltid koselig når noen er innom hos deg og legger igjen noen ord før de drar igjen :) Riktig godt nytt leseår :)

  SvarSlett
 4. Godt nytt år! Så godt at du er med oss, og at vi kan "møtes" i bloggland nå og da. Som mitt innlegg om blogging i kommende år sier, så legge jeg lista lavt, og leser med glede.

  SvarSlett
 5. Fantastisk kult bilde! Tror nesten jeg må "låne" det til FB profilen min :-) Selv har jeg også hatt et trått år på bokfronten. Mistet min mor og fikk virkelig føle på kroppen hvor skjørt livet er. Man kommer seg likevel videre, og 2015 kjenner jeg blir et år med mer energi til overs for blogg og lystlesing. Med 133 innlegg på bloggen i 2013 og kun 50 i 2014 så forteller jo tallene sin egen historie... Men - det kan kun bli bedre, så jeg er som deg - optimist for det nye året. Lykket til med lesemål og leselyst for 2015! Om jeg ikke kommenterer så er jeg her ute i kulissene og smugleser både den ene og andre bloggen :-)

  SvarSlett
 6. Ønsker deg et godt nytt leseår og bedring her og der:) Kjekt å ike ha så mange mål også , men kose seg mest mulig med bøkene.

  SvarSlett
 7. Flotte mål du har satt deg,Anette og jeg er frem til å se mer til deg i Blogglandia i tiden som kommer. Jeg har noen mål men siden jeg bare er hjemme om dagene så er det viktig å ikke bare surre de vekk slik jeg gjør nå, og da kan jeg heller bli flinkere til å bruke tiden litt mer fornuftig, både å gå litt mer på tur samt å lese litt mer. Håper du hadde en fin feiring i går og ønsker deg lykke til med leselysten for 2015.

  SvarSlett
 8. Godt nytt år til deg også, Anette! 51 bøker er jo en flott bragd! Jeg har ingen store mål for det nye året når det gjelder antall bøker (selv om jeg er fristet til å lage en bitteliten liste), men håper - og tror - at det blir flere bøker i år enn i fjor :)

  SvarSlett