søndag 25. mars 2012

Smakebit på Søndag & Boktips

 

Denne ukens smakebit kommer fra en bok jeg har hatt på nattbordet en god stund, og som jeg akkurat har lest ferdig.

En stjerne i natten 

Star Street 66 i Dublin er ikke som andre boligblokker. En usynlig kraft våker over menneskene som bor i de ulike leilighetene, men ingen er klar over det ennå. Det skal ta nøyaktig 61 dager før den fremmede røper sine egentlige hensikter - og viser sitt sanne ansikt. Men én ting er sikkert: Når nedtellingen settes i gang på dag 61, er det ingen vei tilbake.Hvem bor i Star Street 66? En av beboerne er i ferd med å forelske seg, en annen er revet mellom to elskere. Noen ruger på hemmeligheter som ubønnhørlig vil komme for en dag, og for andre får disse avsløringene tragiske utfall. Skjebnen har flyttet inn i Star Street. I bagasjen har den kjærlighet og ulykke, optimisme og hjertesorg, samt evnen til å omkalfatre liv. 


"Nei, der er mer som....det høres helt vilt ut, men det er som om noen ser på meg gjennom veggene."
"Gjennom veggene?". Gjennom veggene?
"Jeg vet ikke, Matt. Det bare føles sånn."
De tok hver sin dusj, laget seg havregrøt og helte honning på, men Matt klarte ikke å spise. Strupen hans var så sammensnørt at det var bare så vidt han fikk tvunget ned vitaminpillen sin.


Marian Keyes har nok en gang skrevet en perle av en bok. Hun vever sammen menneskeskjebner til et nydelig teppe, lar fortid og nåtid møtes og drysser over et lag med hverdagsmagi. For hva er denne usynlige kraften som overvåker beboerne i Star Street 66? Hvem er den?

Anbefales på det varmeste!!!

 7 kommentarer:

 1. Denne skal eg garantert lese! Takk for smakebit :-))

  SvarSlett
 2. Herlig! Er veldig glad i Marian Keyes og har denne boken ventende på meg i bokhylla Takk for en flott smakebit.

  SvarSlett
 3. Tusen takk for fin smakebit:-))) Har ikke lest noe av denne forfatteren enda, så kanskje det er på høy tid?!Høres absolutt ut som en bok jeg kan like:-)) Ha en finfin Søndag, Anette:-)) Klem Beathe

  SvarSlett
 4. Kjæmpe god smakebit:) Høres ut som en bok jeg burde få lest en dag:) Ha en riktig god søndag!:)

  SvarSlett
 5. Jeg liker Marian Keyes, og fikk lyst til å lese denne :-)

  God søndag, Anette!

  SvarSlett
 6. Det var en fristende beskrivelse og en god smakebit, Anette. Dessverre er ikke Marian Keyes og jeg helt på bølgelengde, vi har ikke vært det tidligere iallefall.

  SvarSlett