torsdag 1. mars 2012

Boktema - Mammut Mania


Mars betyr vår, lysere dager, sol og ..... Mammut Salg!!! I dag vil jeg vite hvilke bok-kupp du har gjort i år! Fant du det du var ute etter, har du kanskje til og med gått på en boksmell og kommet hjem med aaaalt for mange?  Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs, veldig viktig) og bruk gjerne logoen ovenfor.

Siden bokhylla er full av uleste bøker var jeg veldig bestemt på å ikke gå på en smell i år. Syns jeg var fryktelig flink da jeg gikk ut av Libris med kun èn bok i posen. Den har jeg til gjengjeld ønsket meg lenge og gleder meg til å lese den. 

Krystallslottet; en selvbiografisk roman

Et familieportrett utenom det vanlige - en selvbiografisk roman. Walls skriver om sin oppvekst i hendene på eksentriske, nomadiske foreldre. Faren Rex er alkoholiker og moren, Rose Mary, er kunstner og lettere gal. Hun prioriterer maling og litteratur fremfor morskap: "Hvorfor bruke en ettermiddag med å tilberede et måltid som forsvinner i løpet av en time, når man på samme tid kan male et bilde som varer evig?" spør hun. Dermed er det duket for kattemat, melon og popkorn til middag. Rex er varm og kjærlig, men når han blir full blir han destruktiv, upålitelig og til tider voldelig. Walls beskriver i fascinerende detalj om hvordan det var å vokse opp i en familie som stadig er på flyttefot. Foreldrene er i stor grad motivert av innfall og paranoia, så barna; Jeanette, hennes bror og to søstre, er mye overlatt til seg selv. Gjennom fantastisk historiefortellende håndlag, blir vi kjent med uforglemmelige karakterer i en uvanlig bok, og Walls kjærlighet til foreldrene - tross deres selvopptatthet - lyser fra alle sidene i boken. En sann historie om fattigdom, galskap og kjærlighet.

Lillesøster Ingrid på snart ti år visste akkurat hva hun ville ha. Julesanger i mars gjør vel ingenting! :)

Sangbok

Boka inneholder tekst, noter og gitarbesifring til sangene i NRK's julekalender Jul i Svingen, med Jula kjem alltid, Santa Lucia, Jolevise og mange flere. Basert på NRK's julekalender Jul i Svingen.


Storebror Kristian på snart fjorten har hatt en bok i kikkerten lenge, nå er den endelig i hus!

Første verdenskrig

Boken tar for seg første verdenskrig, der de brutale og langvarige slagene som ble utkjempet på land, i luften og på havet, danner kjernen i beretningen. Forfatteren analyserer også forhold som går utover de militære begivenhetene, og gir en helhetlig vurdering av årsakene til og konsekvensene av krigen. Boken inneholder et stort bildemateriale og flere originale dokumenter, blant annet personlige beskrivelser av kamphandlingene, brev sendt hjem fra fronten og krigspoesi, som bedre enn noe annet beskriver krigens grusomheter.

Pappa Jan Frode valgte ikke krim denne gangen, men derimot en norsk/engelsk ordbok. Mon tro om det har sammenheng med en nært forestående fotballtur til Liverpool?

Engelsk språkguide; språktips og feller du ikke vil gå i

Boken gir en strukturert og systematisk fremstilling av enkelte områder av det engelske ordforrådet, og inneholder språklige tilbakeblikk og kulturelle kommentarer. Boken er utarbeidet på grunnlag av den svenske boken Handbok i engelska (2000).


Vi må si oss ganske så fornøyde med årets Mammut-kupp :)

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra16 kommentarer:

 1. Flotte kjøp du hadde gjort og du kan bare glede deg til Krystallslottet. Jeg var så heldig å få tilsendt manuset til den andre boken til Jeanette Walls og jeg håper den blir like god:-) Tusen takk for artig tema!

  SvarSlett
 2. Ååå, jeg husker før, da fikk jeg alltid ei bok om det var Mammutsalg når vi var på byen! I år har jeg derimot ikke vært på shoppingtur enda...

  SvarSlett
 3. Gode kjøp!:) Missunner deg Krystallslottet, hadde lyst på den selv:) La meg til idag, men det er et innlegg skrevet tidligere:) Også greide jeg å prestere å lime inn feil kobling til innlegget, men det er ikke så farlig siden det står der også hvilke Mammut bøker jeg har kjøpt:)

  SvarSlett
 4. Hurra for cafe med netttilgang! I dag er jeg i tide med bokteamet.

  SvarSlett
 5. Åh..-det er jo mammutsalg...kanskje de har noen fine sybøker! Må sjekkes :)
  Ha en strålende dag fine. Hilsen fra det blide sør.

  SvarSlett
 6. NULL bøker på Mammutsalget i år. Kan ikke huske det har skjedd før. Kan det ligge litt for mye i TBR-listen min tro? ;) Kos deg med bøkene! Jeg kommer nok til å ta igjen det tapte... med stil, kjenner jeg meg rett :)

  SvarSlett
 7. Endeling boktema igjen! Jeg ser at mange har begrenset seg på årets salg, det klarte ikke jeg. Hehe!

  SvarSlett
 8. Skulle virkelig ønske jeg hadde råd til å handle på Mammutsalg i år. Jeg synes årets bøker virker veldig bra!

  SvarSlett
 9. Krystallslottet er bare nydelig =)

  SvarSlett
 10. Krystallslottet har jeg også lyst til å lese, får høre på biblioteket, tenker jeg... Morsomt at hele familien har blitt velsignet med mammuter!

  SvarSlett
 11. Krystallslottet var en av topp 3 bøker for meg i fjor, så jeg håper du vil like den like godt som meg :-)

  Jeg har ikke kjøpt en eneste bok på Mammutsalget (Stolt av meg selv!) Det betyr bare at jeg hadde så mange uleste bøker fra før at jeg må vente litt før jeg kjøper flere bøker!

  SvarSlett
 12. SV: Hehehe.. :) Skjønner egentlig veldig godt at du er misunnelig. Mariusgenserne er jo så fine <3 Klem tilbake :)

  SvarSlett
 13. Oj.. Allerede torsdag igjen :)
  Boktema har blitt noe av det jeg ser frem til og blogge om :P Ganske morro..

  Aldri hørt om noen av de bøkene du kjøpte :)
  Du kan hilse datra de og si julesang slår aldri feil ;) Yndlings sangen til meg og kusina forgje sommer var All I want for Christmas :P Gikk på repeat i sommerferien xD Yeap.. Ingen som sa vi var normale :P hehe

  Fikk selv plukket med meg noen god saker på mammutsalget :D

  SvarSlett
 14. Ser ut som du har gjort et kupp med de bøkene, Anette!
  Mammutsalg er gøy, og nå har jeg også noen bøker til lesing fremover :)

  SvarSlett
 15. Jeg har ikke vært på Mammutsalg ennå,- men boksalg er det flere steder... ;-)

  SvarSlett
 16. Min bokberserkergang avsløres herved, bedre sent enn aldri ;)

  SvarSlett