lørdag 17. mars 2012

Lesesirkelen anmelder "Nu jävlar" av Heidi Linde

 

Nu, jävlar!; roman 

Om forventninger og forsoning, om hjemmebakst og Metallica. Og om alt som skulle bli, men aldri ble.Obamas slagord om «change we can believe in» ga gjenlyd langt utover USAs grenser. I en småby på Østlandet kjente Terese et desperat behov for forandring. Men når hun nå, noen måneder senere, vagger høygravid rundt i huset, er hun ikke sikker på om hun valgte riktig change.Så er det Kevin som har hatt kjærlighetssorg i 12 år, Lydia med fantasivenninnen Dronning Sonja og Jessica som kommer hjem for å feire bryllup ? med en mann hun tviler på om hun burde gifte seg med.

Alle fire damene i lesesirkelen hadde denne gangen lest boken vi valgte oss ut, og leseopplevelsen var enstemmig positiv. Boken var både jordnær og morsom og det var lett å sette seg inn i, og også kjenne seg igjen i hendelser som karakterene opplevde. 

Forfatteren har en god evne til å beskrive de forskjellige karakterene og hva de tenker og føler. Dette gjør boken ekstra god og det at bokens hovedpersoner er veldig forskjellige er også et pluss. Samtidig ble det i starten litt for mange personer å holde styr på og vi måtte et stykke ut i boken for å se den røde tråden mellom dem. Men når det var gjort falt det meste på plass. 

Vi skulle gjerne visst enda mere om hovedpersonene, for eksempel høygravide Therese og den ulykkelig forelskede Kevin, og vi håper på en oppfølger som er like god :)

Lesesirkelen leser nå "Lottomillionæren" av Patricia Wood.


 


3 kommentarer:

 1. Denne boken skal jeg lese en gang, og lysten ble ikke mindre av omtalen din :-)

  SvarSlett
 2. Jeg syntes det var en underholdende bok, men jeg synes Therese var masete. Herregud, hvis livet er så kjipt, gjør noe med det da (selv om det kanskje ikke er så lett når man har to barn og venter på det tredje, men hun KUNNE jo ha latt være å ha dem fra førsten av). Jessica synes jeg også maste noe jævlig. Jeg kunne likt å få vite mer om Jessicas mor og hennes fantasivenn Sonja, som jo blir fremstilt på en helt annen måte gjennom Jessica enne når kun bokas fortellerstemme snakker om henne.

  Noe annet som irriterer meg er tittelen. Fy f for en stygg tittel. Men det er en digresjon.

  SvarSlett
 3. Jeg trivdes også med å lese boken, og jeg må si at jeg har kjent meg igjen i det at man gleder seg til en fridag, som plutselig blir fylt....

  Ha fortsatt en god helg !

  Petrine :)

  SvarSlett