torsdag 15. mars 2012

Boktema - Min favorittforfatter på bokstaven F

 

Siden vi er så godt i gang med favorittforfattere og alfabetet så fortsetter vi like godt med bokstaven F. Hvem er din(e) favoritforfatter(e) på denne bokstaven?  Du bestemmer selv om det er for - eller etternavnet som skal starte på denne bokstaven. Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs, veldig viktig) og bruk gjerne logoen ovenfor.

Ken Follett 

Ken Follett er min store favorittforfatter på bokstaven F. Denne engelske forfatteren slo igjennom i 1978 med boken "Nålen" og har skrevet en rekke bestsellere. Jeg oppdaget Ken Folletts bøker for ca 15 år siden da jeg ved en tilfeldighet kjøpte "Stormenes tid" I og II og ble bergtatt. I årene etterpå har jeg lest mange av Folletts romaner og blir aldri lei.

Stormenes tid I; sverdet og korset Stormenes tid II 

Stormenes tid er utgitt på norsk i to bind: Sverdet og korset og Katedralen.Folk stimer gjennom gater og streder - små og store er på bena for å overvære en henrettelse. Den dømtes gravide hustru slenger en grusom forbannelse mot bødlene og løper vekk. Det hviskes at hun heter Ellen og at hun hører til blant de fredløse.


Natt over havet 

Året er 1939 og England har nylig erklært Tyskland krig. Ombord i PAN AM's mest luksuriøse fly skal en gruppe rike mennesker med ulik bakgrunn og politisk overbevisning som rømmer fra krigen, tilbringe natten sammen. Alle har vektige grunner til å forlate England så raskt som overhodet mulig. Reisen er bare på 30 timer, men det viser seg snart at natten bringer med seg uventede farer og lite aner passasjerene om det livstruende marerittet som venter dem.Og det finnes ingen muligheter til å komme seg unna, ingen kan flykte fra fortiden.


Der frihet rår 

Gjemt i skyggen på en elvebredd i Skottland står Lizzie Hallim. Det er vinteren 1767. Hun betrakter en person som stiger opp av det iskalde vannet. Det er første gang hun ser en naken mann, men det hun kjenner er preget av frykt. Mannen er Mack McAsh, og fra det øyeblikk hun hjelper ham å flykte er deres skjebner ugjenkallelig sammenvevet.Med enestående fortellerkraft åpner Follett dørene til det attende århundre. En storslått historie om dristighet og lidenskaper i en verden som gjærer av uro. 

Kjempenes fall 

Det tjuende århundre er i sin begynnelse. I Wales fyller Billy tretten år og har sin første arbeidsdag i gruva, som faren og bestefaren før ham. Men det ligger forandring i luften. Mange av gruvearbeiderne er blitt sosialister og ser med beundring på bolsjevikenes opprør i Russland. Her planlegger brødrene Grigori og Lev Peshkov å emigrere til USA, men et mord, en kvinne og en revolusjon gjør at ting ikke går helt som de hadde tenkt.I London strever det konservative aristokratiet med å holde på sine privilegier. Samtidig er kvinnebevegelsen i fremmarsj, og den vakre lady Maud Fitzherbert er blant dem som kjemper for å få stemmerett. Under slike forhold er krigstrusselen ikke bare et onde. Folket trenger noe å samle seg om. Og mens nye allianser inngås, blir gamle brutt, og Mauds forhold til tyskeren Walter von Ulrich går harde tider i møte. Er deres kjærlighet sterk nok til å overleve en verdenskrig? 

Fantastiske bøker som jeg virkelig anbefaler alle å lese :)Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra

 10 kommentarer:

 1. Ken Follett har jeg enda til gode å lese :) Det er ikke fordi jeg aldri har hatt lyst å lese ham, men det har bare aldri blitt sånn. Kanskje snart ;)
  Ønsker deg en glad torsdag :)
  Pia xx

  SvarSlett
 2. Ah, Ken Follett er fin. Jeg har sett på Kjempenes fall, men ikke kommet så langt. Men jeg har lest flere av de tidligere bøkene.

  SvarSlett
 3. Ken Forlett har jeg lest alt for lite av. Han må jeg knytte ett sterkere bekjenskap til etter hvert:) Takk for tips:)

  Ha en fin Torsdag!:)

  SvarSlett
 4. Har hørt om forfatteren men har tilgode enda å lese noe av han... jeg får vel gjøre det en gang. Ha en fin ettermiddag Anette:-))

  SvarSlett
 5. Jeg har lest noe av Folett, og det likte jeg godt :-)

  SvarSlett
 6. Ken Follett har vært på leselisten min ganske lenge, men har ikke somlet meg til å lese noe av ham. Men har jo sett en del anbefalinger her og der, så han blir nok lest i år...

  SvarSlett
 7. SV: Ja den bloggen er fantastisk ;) Takk for bloggtips <3

  SvarSlett
 8. Har eit par Follettbøker i hylla, men har ikkje lest. Kanskje han må leggast lenger fram i lesebunken. :-)

  SvarSlett
 9. Då har eg bestilt Stormenes tid 1 og 2 og gleda meg til å lese dei, elska historiske romana! :-)

  SvarSlett
 10. En forfatter jeg har veldig lyst til å lese, hvilken vil du anbefale å starte med?

  SvarSlett