torsdag 8. mars 2012

Boktema - Min favorittforfatter på bokstaven E


Ukens boktema er offisielt i gang, og jeg syns ikke det var vanskelig å finne favorittforfatter denne gangen. Hvilke(n) favorittforfatter(e) har du på bokstaven E? Du bestemmer selv om det er for - eller etternavnet som skal starte på denne bokstaven. Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs, veldig viktig) og bruk gjerne logoen ovenfor.


Tom Egeland er min favorittforfatter på bokstaven E. Ingen over - ingen ved siden. Den første boken jeg leste som er skrevet av ham var "Ulvenatten". En utrolig spennende thriller om karakteren Kristin Bye som havner midt i et intenst drama. Tsjetsjenske terrorister kupper norsk fjernsyns mest populære tv-program.

Ulvenatten

Ragnarok er en annen av Tom Egelands bøker som har blitt en av mine favoritter. Et kjærestepar havner plutselig over tusen år tilbake i tid til vikingetiden og nervepirrende ting skjer. 

Ragnarok

Men Tom Egeland skriver ikke bare thrillere. "Fedrenes Løgner" er et mesterverk om den unge journalisten Victor Scott som får i oppdrag å skrive en bok om sine tre berømte forfedre. En utrolig bra bok som stadig overrasket meg. 

Fedrenes løgner

Tom Egeland er en anerkjent forfatter også internasjonalt og bøkene om arkeologen Bjørn Beltø har vakt stor oppsikt. Den første boken, "Sirkelens Ende" kalles  faktis Norges svar på Da Vinci-koden, og betegnes av mange som bedre enn sistnevnte. 

Sirkelens ende

Dette er en forfatter du ikke vil gå glipp av :)

Besøk nettsidene hans her og her


Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra


13 kommentarer:

 1. Jeg måtte tenke meg litt om og måtte velge utenlandske forfattere denne gangen også. Fedrenes løgner har jeg liggende på vent og blir vel den første boken jeg leser av Tom Egeland. Gratulerer med dagen Anette!!

  SvarSlett
 2. Han er veldig dyktig :D

  SV, De ble ikke like fulle i dag dessverre, men fikk med meg to småting ;)

  SvarSlett
 3. Må visst tenke litt på saken her jeg, skal nok få til et innlegg til slutt! :) Det er nemlig ikke mange forfattere på E, har kun lest to med etternavn på E. Fornavn må jeg bruke litt lenger tid på såfall før jeg finner. Egeland har jeg ikke lest, men er på burde lese i løpet av året-listen min :)

  SvarSlett
 4. Egelang har ikke jeg heller lest, men vi har noe av bøkene hans i krimhylla ;) De står absloutt på må-lese-lista!! JEg har valgt Anne KArin Elstad - lenge siden jeg leste henne også etterhvert, men jeg kjenner enda den gode følelsen jeg hadde da jeg leste henne!
  Enjoy your day!!!

  SvarSlett
 5. Tom Egeland har jeg faktisk ikke lest, selv om bøkene hans har stått fremme på biblioteket. Nå skal jeg til å lage en påske-utstilling. Vel, en krim utstilling blir det vel, og da må jeg ta med Egelands bøker :-)

  SvarSlett
 6. Fin påminnelse. Og fin blogg. En annen forfatter på E er Anne Karin Elstad. Jeg synes hun er stor. Gleder meg til å følge bloggen din.

  SvarSlett
 7. Slik du beskriver Tom Egeland, vekket interessen min! Skal sjekke opp han. Skal jeg lese bok så må den være spennende, sliter med konsentrasjonen når bøkene blir langtekkelige.

  Ellers har jeg hatt en periode hvor jeg har lest endel bøker nå, men kommer ikke på noen forfattere på E. Uansett, lykke til med boktemaet, du er deg selv tro med disse temaene på bloggen. Du er vel den bloggeren jeg følger med mest driv, vil jeg si. Flink er du :)

  SvarSlett
 8. Da har jeg lagt meg til også:) Ha en fortsatt fin torsdag:)

  SvarSlett
 9. Tror faktisk jeg ikke har lest noe av Tom Egeland, må gjøres noe med skjønner jeg:)Var vanskelig å komme på noen forfattere denne gangen, men jeg endte opp med kanskje en kommende favorittforfatter:)

  Har du bursdag idag? I såfall ønsker jeg deg Gratulerer med dagen!!:) Stor bursdagsklæm!:) Kos deg idag!

  SvarSlett
 10. Hehe, det e jo 8 Mars....heng litt etter. Herregud hadde helt glemt det jeg, hehe:) Men store Gratulasjoner må du jo få da:) Klæm!

  SvarSlett
 11. Tom Egeland er en forfatter jeg setter utrolig høyt, og jeg gleder meg til neste bok om Bjørn Beltø kommer ut 2.mai! :)
  Jeg oppdaget ham ved en tilfeldighet, på ferie i Sverige gikk jeg fri for lesestoff etter fire dager, og jeg måtte ty til en svensk bok. Dessverre fikk jeg ikke til å lese på svensk, men boka jeg hadde valgt var Sirkelens Ende av Tom Egeland. Det første jeg gjorde da jeg kom fra ferie var å bestille boka på norsk! :)

  SvarSlett
 12. Har faktisk aldri lest noe av Tom Egeland, men det er kanskje på tide å rette på det. Det er jo ganske mange som har anbefalt dem etter hvert...

  SvarSlett
 13. Tom Egeland har jeg til gode å lese, men må si bøkene hans høres spennende ut!
  Ha en fin lørdagskveld :)

  SvarSlett