torsdag 31. januar 2013

Januar 2013 - En oppsummering!

Januar er allerede over, og jeg er godt fornøyd med denne lesemåneden. Fire bøker er lest pluss den første eBoken i utfordringen på 10 i løpet av 2013.


 


"På Direkten" av Anne Cecilie Remen - Året ble startet med en knallgod krim. Denne boken har vi lest i lesesirkelen denne gangen, og vi hadde møte i går med diskusjon og oppsummering. Vi var alle heftig begeistret, og bokomtale kommer så snart sekretæren har sendt meg utskrift fra møteprotokollen (ja, her skal det gjøres ordentlig ;)

"Det fine som flyter forbi" av Ida Løkås - Årets første bokperle. Omtale finner du her.

"Skyggedød" av Anne Holt - En bok som ble glemt avbestilt i bokklubben, og det er jeg jammen glad for! Bokomtale finner du her. 

"Maries nye liv" av Bente By - Leseeksemplar mottatt fra forlaget. Marie våkner etter en merkelig drøm om å starte et nytt liv. Hun gjør virkelighet av drømmen og flytter til et sjarmerende gammelt hus på trøndelagskysten. Her får hun nye venner, hun får vite at det er spådd at hun skulle komme..og kanskje finner hun kjærligheten. 

Koselig bok med to parallellhistorier som helt til slutt flettes sammen til en. 


"A tiny bit Marvellous" av Dawn French - Årets første eBok i (forhåpentligvis) en rekke på minst 10. Vi møter Mo som snart fyller femti og hennes to barn, Dora og Oscar. På hjemmebane er ting turbulente og vi får ta del i deres vei til å bli en sammensveiset familie igjen. I boken har hver person sin fortellerstemme og vi får alle hendelser belyst fra tre sider. Forfatteren gjør dette på glimrende herlig og humoristisk vis og jeg storkoste meg underveis. Om du ikke vil lese den på engelsk finnes den på norsk også, med tittelen "Bittelitt vidunderlig". ANBEFALES!!!!Under overskriften "Bøker kjøpt" har jeg denne gangen satt ny rekord!! Kun èn bok har funnet veien hjem til meg, og jeg kan ikke huske sist det skjedde!!

Girl on the Run

Den norske utgaven av denne boken; "Løp for livet" kjøpte jeg på Rema rett etter jul, ene og alene fordi forfatteren kommer fra Liverpool - byen i mitt hjerte :) Historien høres i tillegg ganske søt ut. Før slukte jeg Bag Of Fun-bøkene, en etter en, så denne blir koselig å ta frem etter hvert :)Så et lite glimt av bøkene jeg har mottatt fra diverse forlag iløpet av måneden!
Da er det bare å glede seg til en ny og spennende lesemåned!! Jeg bruker ikke å legge planer for hvilke bøker jeg skal lese, fordi jeg stadig skifter mening og liker å ta ting litt på sparket. 


Klem fra10 kommentarer:

 1. Fin oppsummering. Skal lese Anne Holt etter din anbefaling. Har du avtale med forlagene om å få tilsendt bøker? Hva skal til for å få slike avtaler?

  SvarSlett
 2. Fryder hjertet mitt å se andre som elsker bøker :)

  Hvordan går med med avviklingen og jobbsøkingen?

  SvarSlett
 3. Hei Anette! Kjempefin oppsummering. Stikk gjerne innom min blogg og les min litt uvanlige oppsummering også. Aariho: Jeg vet ikke hva Anette har, men jeg for min del kikker gjennom de ulike hjemmesidene til forlagene, og etterspør anmeldereksemplarer. Det går som oftest helt fint, og jeg passer alltid på å sende kopi av bokomtaler jeg skriver til forlaget. Det har gjort at jeg har fått et veldig fint forhold til representanter for forlagene, og møter stort sett bare velvilje. Noen er imidlertid bedre på dette enn andre. Aschehoug, Font, Bazar, Tiden, Commentum og Gyldendal er svært positive.

  SvarSlett
 4. Fin oppsummering Anette.:) PÅ dirketne og Maries nye liv har jeg lyst å lese--(å den leselista...)

  Til Aariho: Jeg har gjort det på samme måten som Geir. Forlagene vil ha tilsendt omtalen, men de krever ikke at vi skriver om alle vi mottar.

  I tillegg til de Geir nevner har jeg kjempegod erfaring med Samlaget, Pax, Silke, Vigemostad og Bjørke, Front, Scibstedt og Press. (Tiden og Bazar har jeg ikke kontaktet- jeg må jo begrense meg)

  De forlag jeg ikke har fått svar fra er Juritzen og Oktober- så de får bare ha det så godt.;)

  SvarSlett
 5. Fin oppsumering,Anette:-) "Maries nye liv" kunne jeg også tenkt meg å lese. Jeg pleier heller ikke å planlegge hvilke bøker jeg skal lese, det blir mye etter innfallsmetoden. Har også mottatt noen bøker fra forlag og de glemte jeg visst å ta med i dag.
  Ha en fin ettermiddag,Anette. klem

  SvarSlett
 6. "På direkten" skal direkte på leselista. Takk for tipset, Anette. :)

  SvarSlett
 7. Godt oppsummert. Eg kosar meg med alle oppsummeringane frå andre bokbloggarar :-D

  SvarSlett
 8. Utrolig mange interesante bøker! <3 Jeg bare lurte på om du ville anbefale en iPad ovenfor en kindle?

  SvarSlett
 9. Fin oppsummering : ) alltid koselig å se oppsummeringer for andre syns jeg :)

  SvarSlett