onsdag 9. januar 2013

Vemodige dager.....

I dag blir det et litt annerledes innlegg her hos meg. Det handler ikke så mye om bøker, men er av mere privat art.  

De av dere som har fulgt meg lenge husker kanskje at jeg jobber i en familiebedrift; en kiosk som faren min startet i desember 1969. Her er jeg nærmest "født og oppvokst", startet å jobbe som ekstrahjelp som trettenåring i 1987 og har vært fast ansatt siden 1993. Jeg har alltid stortrivdes, arbeidsmiljø og kollegaer har vært helt fantastiske og vi har fått et unikt forhold til våre kunder. Brønnøysund er en liten plass, og når man har vært en del av bybildet i 43 år er dette godt å tenke på. 

Nå har imidlertid pappa - som også er sjefen min - tatt den triste avgjørelsen om å legge ned driften. Tallene har begynt å gå feil vei, og han ønsker å avslutte mens leken er god. Det er knalltøft å drive kiosk i dag - dvd utleien, som vi har vært store på, er på vei helt ut og om ikke mange år tror jeg at de fleste videokiosker er borte. Det blir nok med dvd-filmer som med cd-platene. 

Jeg har full forståelse for valget han har tatt, men syns det er både rart og vemodig at det den 28 februar er den siste dagen vi har åpent på "Ole" som kiosken heter på folkemunne. Vi har fått utrolig mange fine ord med oss på veien fra kunder, familie og venner etter at nyheten ble kjent og disse ordene blir gjemt i hjertet. 

Nå står jeg foran en av de største forandringene jeg har hatt i mitt 38-årige liv! Jeg er uten jobb og det er en helt ny erfaring. Men jeg er ved godt mot og skal stå på fra første stund for å få meg en ny arbeidsplass. Spennende og skummelt er stikkordene her!!

2013 blir med andre ord et helt spesielt år og jeg er litt spent på om jeg får all verdens tid til å blogge, eller om jeg forhåpentligvis får det ganske travelt etter hvert. Uansett kan det bli små endringer her, og om jeg ikke er flink til å kommentere hos dere,mine kjære bloggvenner, så vet dere i allefall grunnen ;)


Slik så kiosken ut fra 1969-1994. Da flyttet vi til et nytt bygg med nye fine lokaler :)


Smågodt må man ha til jul. Her plukkes det godis på lillejulaften i fjor. Namnam :)Ha en herlig dag, alle sammen, og kryss fingrene for at 2013 blir knall både for deg og meg ;)32 kommentarer:

 1. Oj.. Dette hørtes trist ut ja, skjønner at dette er vemodig. Det blir jo en del av livet ikke sant. Når det alltid har vært der. Håper virkelig du får en ny jobb raskt. Jeg er på jobbleit selv om dagen. Så lykke til til oss begge. Måtte 2013 bli vårt år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fryktelig rart å tenke på, men jeg er positiv og optimistisk! En jobb skal jeg få meg, og det blir en ny og spennende erfaring :) Lykke til til både deg og meg ;)

   Slett
 2. Ja, det er kjempe trist, Anette, at "Ole" skal legges ned. Men jeg vet at du får deg ny jobb, og den arbeidsgiveren som får deg i staben virkelig har gjort sitt livs "scoop"!!!
  Heldigvis har vi bøkenes verden, som er til trøst og støtte i livets mange situsjoner, ja i både glede og sorg, så vi møtes med friskt mot i "Bokbobbla", og håper at 2013 også blir et godt leseår!!
  Klem fra meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for gode ord, Ragna <3 Ja, 2013 blir ÅRET, det er jeg helt sikker på!! Gleder meg til neste Boblemøte, største klemmen til deg fra meg :)

   Slett
 3. Jeg skjønner at det er både trist og skummelt! Men tenk så mye du kommer til å oppleve fremover! Så spennende å få en ny arbeidsplass! Tenk på det positive, faren din slipper å slite seg ihjel og dere får nye erfaringer :)Lykke til på jobbmarkedet da, blir spennende å se hvor du kommer hen :) klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg velger å tenke positivt og kjenner at det skal bli spennende å prøve noe nytt. Jeg er åpen for det meste, og er sikker på at noen har bruk for meg. Det gjelder bare å være tålmodig og ta den tiden som trengs. Tusen takk for fine ord, klem fra meg til deg :)

   Slett
  2. Jeg VET at noen har bruk for deg kjære du! klem!!

   Slett
 4. Jeg skulle til å si at det var trist du må finne deg en ny jobb, men samtidig er det også en positiv utfordring som jeg er sikker på du kommer til å takle helt suverent!
  Lykke til med letingen og den nye jobben!

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt!! Selv om det er litt trist og vemodig er jeg mer enn klar for nye utfordringer :)

   Slett
 5. Ja dette høres leit ut. Særlig på grunn av at det har vært en familiebedrift. Håper inderlig at det ikke tar lang tid før du er i jobb igjen, en jobb du vil trives i. Tror du er en dyktig dame med tæl, så dette går nok bra. Vi møtes på bloggene framover! Lykke til og klem fra Åslaug

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for fine ord, Åslaug!! Ja, nå må jeg bare stå på - det er en ny erfaring, men jeg er sikker på at det blir spennende og bra til slutt :)

   Slett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Lykke til med nye eventyr! :)

  SvarSlett
 8. Hei!
  At ting tar slutt, er en del av livet, og når ei dør lukkes, åpnes det alltid ei ny! Ikke glem det!! Alt går bra til slutt; hvis det ikke er bra, er det heller ikke slutt!
  Jeg sender all verdens varme lykkeønskninger nordover :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Berit! Det var jammen kloke ord <3

   Slett
 9. Det er ikke lett når et kapittel avsluttes, men jeg håper at nye opplevelser venter straks rundt neste sving! Lykke til videre, jeg er sikker på at 2013 blir et spennende og inneholdsrikt år for deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, ja dette blir året med stor Å :)

   Slett
 10. En avslutning av noe, er alltid begynnelsen på noe annet. Lykke til med fremtidige prosjekter :)

  SvarSlett
 11. Skjønner god at det er vemodig! Lykke til med ny jobb, det går sikkert bra :)

  SvarSlett
 12. Kjære Anette-vennen min...
  Forstår så veldig godt hvordan du må ha det nå. Det å jobbe i kiosken har jo vært en stor del av deg, en del som nå vil bli borte. Jeg håper du sitter igjen med mange gode minner, slik at dette på sikt ikke bare blir vemodig. Når du nå står midt oppi det vil jo usikkerheten også være en del av hverdagen. Noe jeg er helt sikkert på er imidlertid at du kommer til å vokse på dette. At du får deg en god jobb som du forhåpentligvis vil trives veldig godt i, tar jeg som en selvfølge. Nå må aktuelle arbeidsgivere kjenne sin besøkelsestid og kjempe om deg! Du er en kjemperessurs, vet du. :-) Det er viktig å få seg jobb, selvfølgelig, men prøv også å være litt kresen. Tenk på hva du har lyst til å jobbe med. Ha is i magen til det rette tilbudet dukker opp. Husk at arbeidsplassen er en viktig del av livet så det er svært viktig å finne noe man kan trives med både faglig og sosialt.
  Klart dette blir et spennende år for deg, men jeg vedder på at du vil se tilbake på det som et år som var positivt, lærerikt og godt!
  Jeg ønsker deg lykke til med det som skjer, et riktig godt nytt år til deg og dine, og ikke minst ser jeg fram til vi skal treffes igjen til sommeren!! <3 Hilse Frode fra meg også. :-)

  SvarSlett
 13. Det blir kjemperart når "Ole" ikke er her mer! Jeg ble helt rystet når jeg hørte det hehe. Men det er klart det kan ikke være så lett å drive når det er sånn i dag med nett-tv osv. Fryktelig spent på hva du skal gjøre :) håper det blir noe herlig med bøker du kan holde på med! Noe som gir deg glede og stolthet :) Lykke til! Klem fra Laura

  SvarSlett
 14. Så trist å høre! Håper du får nye og spennede muligheter i 2013, og at det blir mer positivt utover året:) Lykke til :)

  SvarSlett
 15. Ikke lett med trøstende ord. Lykke til med jobblet og så gleder vi oss til nye innlegg på bloggen din når du får tid og ork.

  SvarSlett
 16. Trist at familiebedriften deres slutter. MEN, det nå da være en bokhandel i nærheten av deg som nå jubler, jodler og danser på bordene over at du blir "tilgjengelig" på markedet :-) DET må jo være en vinn-vinn situasjon for både deg og de :-) Ha en fin januardag!!

  Hilsen Torhild
  (som er fast leser, uten blogg, dårlig til å kommentere, glad i å lese og henter masse inspirasjon fra deg:-)))

  SvarSlett
 17. Hei Anette!
  Jeg kan forstå at dette er vemodig og leit, både for deg, familien og kundene. Men som du også skriver finns det nå nye muligheter og det er bare å stå på! Jeg er sikker på at du finner deg en jobb du vil trives i! Dette blir et nytt kapittel i livet ditt.
  Masse lykke til, og en varm klem fra meg. :)

  SvarSlett
 18. Åh, så trist!
  Men må man så må mann.

  Lykke til videre!
  Klem

  SvarSlett
 19. Trist at kiosken og arbeidsplassen din legges ned, men når tallene peker feil vei er det kanskje det beste. Jeg er sikker på at du finner en jobb ganske snart, blir spennende dette. Lykke til, Anette :)

  SvarSlett
 20. Ja det var et anderledes innlegg, og trist at kiosken deres skal stenge. Ønsker deg masse lykke til med nye utfordringer i 2013. Det ordner seg nok med ny jobb skal du se! :-)

  SvarSlett
 21. Forstår veldig godt at dette er trist og vemodig,og særlig når det er en familiebedrift. Men samtidig så er jeg sikker på at du kommer til å få en ny jobb ganske så snart,og er enig med Berit som sa at når en dør lukkes åpnes det en ny. Ønsker deg masse lykke til med nye utfordringer for 2013. Klem fra meg til deg <3

  SvarSlett
 22. Trist når et kapittel må avsluttes, men forhåpentlig fører det med deg noe nytt og spennende også! Masse lykke til med nye utfordringer i 2013!

  SvarSlett
 23. Lykke til videre. Forstår at det er trist med at familiebedriften legges ned. Men hva med å prøve å overta driften? Lage en liten cafe ut av det eller noe lignede? Bokcafe? Selge pocketbøker, god kaffe og kaker og sjokolade? Det finnes stipend for kvinnelige grundere i distriktene!

  SvarSlett