fredag 25. januar 2013

"Det fine som flyter forbi" av Ida Løkås


 Little Venice, London. 14 år gamle Jamie vokser opp på feil side av elva. «Ingenting skjer her», tenker han, men det er ikke sant. I løpet av noen dirrende varme sommeruker må Jamie ta dramatiske og voksne valg


Ida Løkås er vinneren av Schibsted Forlags manuskonkurranse, og for en debut! Denne boken er vakker, intens, rå og hjerteskjærende. Noen av valgene Jamie må ta får konsekvenser han ikke forestilte seg på forhånd, og forfatteren lar oss ta del i tankene han gjør seg disse intense sommerdagene. Forfatteren skriver så levende at vi nesten kan kjenne duften av sommer, asfalt og spenningen som dirrer mellom Jamie og menneskene han omgir seg med. 

Boken var umulig å legge fra seg, og jeg slukte den på bare et par dager. En bokperle jeg virkelig kan anbefale!!!10 kommentarer:

 1. åååh ja sant den er bra :) eg leste den for en stund siden og likte den utrolig godt.
  god helg til deg :)

  SvarSlett
 2. Ja, en veldig sterk debut. Vakkertrist, fin bok. JEg håper virkelig vi får lese mer av Ida Løkås senere. God helg! :)

  SvarSlett
 3. Så fint at du likte denne, jeg har den nemlig på leselisten og ser frem til å starte på den :)

  SvarSlett
 4. Likte den kjempegodt jeg også:) Du finner omtalen på bloggen min btw!

  SvarSlett
 5. Ja,denne likte jeg også veldig godt! Ha en fin helg,Anette:-)
  Klem fra meg<3

  SvarSlett
 6. Denne boken kom rett inn på leselisten min nå. Ha en fin helg :)

  SvarSlett
 7. Denne skrev du om på En smakebit på søndag en gang. Og etter at jeg leste det du skriver, så gikk jeg rett inn og bestilte den fra biblioteket. En som venter på den foran med. Men det tåler jeg. Du vet, tittelen er bare så fin. "Det fine som flyter forbi"; tenk så mye fint som bare flyter forbi oss. Noe ser vi og lar det flyte. Og noe ser vi, men vi ser ikke at det er fint. Er så spent på hvordan boka er ift til tittelen. Gleder meg til å lese den.

  SvarSlett