torsdag 6. september 2012

Boktema - Min favorittforfatter på bokstaven J


 I dag er temaet "Min favorittforfatter på bokstaven J". Du velger selv om det er for- eller etternavnet som skal starte på denne bokstaven, og det er selvfølgelig lov til å ha flere favoritter :) Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs, veldig viktig) og bruk gjerne logoen ovenfor. 


katerina_janouch

Den svenske forfatteren Katerina Janouch er min favoritt på bokstaven J. Denne allsidige damen er både forfatter, journalist og sexrådgiver og har skrevet en rekke forskjellige bøker. Mine favoritter er serien om jordmoren Cecilia Lund der vi får et innblikk i hennes liv, det å være jordmor og utfordringene som følger når ikke alt er som det skal på hjemmebane. Katerina har også laget en serie barnebøker som datteren min Ingrid falt pladask for - ikke så rart når hovedpersonen heter nettopp Ingrid :)

Bedragen

Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf samt hus i en trevlig förort. Varje dag är fylld till brädden men hon är ganska nöjd. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbli - eller?
En oväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro. Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse. Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga händelser och svek. Det är inte helt lätt att avgöra vem som är bedragen - och vem som bedrar.

Tigerkvinnan

Det är höst på Lindängstorget. Cecilia Lunds familj har återupptagit rutinerna efter den stormiga sommaren. Cecilia återgår till barnmorskejobbet på förlossningsavdelningen och barnen till sina aktiviteter. Men relationen till John har blivit något ansträngd på grund av barnet de väntar och Cecilia börjar känna sig pressad från alla håll.


Även i systrarna Susannas och Marias liv sker förändringar. Kärlekskriser och arbetslöshet, hur hanterar man livet när saker inte blir som man tänkt sig? Mitt i vardagen dimper ett anonymt paket ner i brevlådan hos Cecilia. Det är en bok med ett obehagligt budskap. Samtidigt får även Cecilias mor Christina ett kryptiskt brev till sin tidningsredaktion. Har dessa två händelser med varandra att göra och vem är det i så fall som hotar mor och dotter?Cecilia känner sig vartefter mer och mer orolig. Hon blir åter tvungen att ta kontakt med polismannen Per Nilsson. För ju längre tiden går, desto mer uppenbart blir det. Någon håller ögonen på hennes familj. Någon vill henne illa. Eller, gud förbjude hennes barn.

Tigerkvinnan är den fjärde delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund där relationerna, familjen och kärleken står i centrum. De tre tidigare är Bedragen, Systerskap och Hittebarnet.

Ingrid og Bassilusken

Ingrids bestevenn hoster. Bassilusken farer over til Ingrid, og så blir hun også sjuk. Ingrid må til doktoren. Hos doktoren får hun medisin som skremmer vekk Bassilusken. Dette er den tredje boka om Ingrid.

Ingrid fra morgen til kveld

Ny bok om Ingrid - et sjarmerende gjensyn med en kjent og kjær figur. Følg med Ingrid hele dagen. Hun spiser frokost og pusser tennene, leker med vennene i sandkassen, faller, slår seg og går til legen, og så er det hjem til kos og kveldsmat med familien.Bøkene om Ingrid har enkle tekster og fantasifulle, glade illustrasjoner. Katerina Janouch og Mervi Lindman har sammen skapt en elskelig bildebokserie som er oversatt til hele tolv språk.Ingrid fra morgen til kveld kommer i ekstra stort, robust format - fint å bla i for de minste.



Ta gjerne en titt innom forfatterens blogg, den finner du her



Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra





7 kommentarer:

  1. Det var en ukjent forfatter for meg, selv om jeg tror jeg har sett de barnebøkene :-)
    Ønsker deg en fin dag!

    SvarSlett
  2. Jeg har faktisk kjøpt bøkene om Jordmoren cecelia Lund etter å ha lest om bøkene på bloggen din. Men jeg har ikke fått lest dem.

    SvarSlett
  3. Har kun hørt om denne forfatteren pga deg og nå ble jeg veldig nysgjerrig, Tigerkvinnan er vel den boken jeg har hørt om av henne før. Hmmmm... lurer på om jeg ikke må få shoppet litt?

    SvarSlett
  4. Bøkene hennes høres veldig gode ut:) Tror jeg må notere henne ned en gang til, så jeg husker å lese disse bøkene:) Ingrid bøkene synes jeg er herlige:) Ha en videre fin dag!:)

    SvarSlett
  5. Spennende, henne har jeg ikke hørt om før, men hun er jo virkelig en produktiv dame da, tydeligvis:) Skal notere meg navnet!

    SvarSlett
  6. Jag har precis köpt första delen om Cecilia Lund och det efter att så många bokbloggar skrivit om Janouchs böcker. Tyvärr kommer det nog att dröja innan jag läser den :)

    SvarSlett
  7. Jeg kjenner godt til bøkene om Ingrid, i barnehagen jeg jobber leser vi dem mye for ungene liker dem veldig godt :)

    SvarSlett