tirsdag 11. september 2012

"Hemmeligheten" av Frode Eie Larsen

Hemmeligheten; kriminalroman

Forfatter: Frode Eie Larsen
Forlag: Liv Forlag
Utgitt: 2011
Antall sider: 318
Kilde: Mottatt fra forfatteren


Oskar Myhre er utdannet siviløkonom, jobber som journalist i Dagens Næringsliv og bor i en villa på Nordstrand sammen med sin samboer. Livet smiler. Men en dag blir livet brått snudd på hodet. Det starter da en barndomskamerat begår selvmord. Eller gjør han virkelig det? Oskar begynner å lete etter svar, men svarene fører helt tilbake til en hemmelighet han absolutt ikke vil huske... 

Denne boken mottok jeg som en hyggelig overraskelse i tillegg til  forfatterens bok nummer to, "Frostrøyk". Den vant jeg i en giveaway hos Bokelskerinnen for en tid tilbake, og siden de to bøkene har en sammenheng var det naturlig å lese "Hemmeligheten" først. 

Boken ble lest ut i rekordfart, for en pageturner!!!! Forfatteren skriver om tilsynelatende helt vanlige personer som deg og meg, knyttet sammen av en helt spesiell og tragisk hendelse som finner sted tyve år tidligere enn selve handlingen i boken. Etter hvert skjønner man at noen av dem har tydd til ganske ekstreme handlinger i kjølvannet av hendelsen og et par ganger tok jeg meg selv i å tenke; "Dette er helt vilt".

For plottet er etter min mening helt vilt. Men forfatteren skriver så utrolig bra at man til slutt tenker "Det er ingen tvil om at noe slikt kunne skjedd i en liten søvnig norsk by". Man sitter som på nåler og når man tror at det er trygt å puste lettet ut får man en skikkelig knyttneve av en aha-opplevelse i magen. 

Jeg anbefaler boken på det sterkeste og er fryktelig glad for at bok nummer to venter i bokhylla :)6 kommentarer:

 1. Takk for supertips! En bok og forfatter jeg ikke har hørt om. Den virket kjempespennende og må straks erverves (*sukk*) Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 2. Så herlig den boken høres ut, måtte rett på må leses listen min:) Så mystisk tittel, også så nysgjerrig som jeg er....hva er hemmeligheten da? Det var den nattesøvnen, hehe:) Skal prøve å glemmer den ved å lese "Elizabeth - kampen om tronene", håper jeg bare greier det, hehe:) Kos deg med bok nummer to:)

  SvarSlett
 3. høres ut som en kjempespennende bok :D takk for tipset !

  SvarSlett
 4. Denne boken må jeg bare lese ;)

  Takker for tipset og ønsker deg en glad fortsettelse på uka ;)
  Klem

  SvarSlett
 5. Jøss,, enda en krimforfatter å bli kjent med.:) Takk for tips.

  SvarSlett
 6. Så hyggelig at du likte "Hemmeligheten", Anette :) Kos deg med "Frostrøyk"... og nye ting er også på gang ;)

  SvarSlett