tirsdag 25. september 2012

Ukens Boktips - "Stormen" av Frode Granhus


Forfatter: Frode Granhus
Forlag: Schibsted
Utgitt: 2012
Antall sider: 331
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget

Under en stormnatt i Reine i Lofoten løsner en diger steinblokk og pløyer en dyp renne i fjellet. Raset avdekker det som ved første øyekast ser ut som små bein og knokler. En forbrent skikkelse ligger på pleiehjemmet i bygda. Ilden har fratatt ham synet, taleevnen og størstedelen av bevegelsesevnen. Smertene er konstante, men han lever. Uheldigvis er han ikke i stand til å fortelle noen at smertene tiltar, at en ukjent fiende sørger for at han får det enda litt verre, dag for dag. At faren er størst nettopp her, hvor han burde være tryggest.


Heldigvis har jeg kommet inn i en krimbølge igjen, og da jeg åpnet denne boken og begynte å lese kom DEN følelsen. Følelsen av at denne boken kom til å ta meg med på en heftig reise mot løsningen på mysteriet. Jeg fikk heldigvis rett.

Dette er den første boken jeg leser av forfatteren, men selv om det har kommet ut en bok om politibetjent Rino Carlsen tidligere - "Malstrøm" - hadde jeg ingen problemer med å komme meg inn i handlingen. Bøkene kan godt leses uavhenging av hverandre. Persongalleriet er variert og særegent, men også troverdig. 

I denne boken veves flere mysterier sammen og når både klimaks og løsningen under en forferdelig storm i slutten av boken. Veien dit er kronglete, men utrolig spennende og forfatteren klarer å holde leseren på pinebenken til det siste. Jeg var helt sikker på at jeg hadde løsningen på det hele, men fikk meg en skikkelig overraskelse - det liker jeg!  

Jeg merket meg også hvor velskrevet og gjennomtenkt boken er og uhyggesfølelsen som sakte men sikkert tok sitt grep på meg var helt spesiell. Plotet er finurlig og imponerende og gjorde at jeg nesten ikke klarte å legge boken fra meg. At handlingen finner sted på et av Norges vakreste steder gir en ekstra stjerne i boken, og det er virkelig gøy å lese en bok der man kjenner igjen og kan se for seg flere av stedene som er nevnt!

Anbefales på det sterkeste!!!


    Boken er

                                           Kjedelig                              Fantasifull
                                           Morsom                              Utfordrende
                                           Troverdig                            Forutsigbar
                                           Usannsynlig                         Velskrevet
                                           Romantisk                            Dårlig språk
                                           Trist                                     For lang
                                           Spennende                          For kort
                                           Uhyggelig                            Fantastisk           
9 kommentarer:

 1. Sammendraget på slutten er inspirert av Monika og bloggen "Bokföring enligt Monika" (http://bokslut.blogspot.no/) som forøvrig er en fantastisk blogg :)

  SvarSlett
 2. Likte godt det sammendraget, artig måte å gjøre det på. Har bloggen hennes på listen min men er ikke så flink å besøke den bloggen annet enn søndagene, det må det bli en endring på. Gleder meg til å lese denne boken og jeg har også kommet i krim-modus og det er bra! Ønsker deg en fin dag, kjære deg.
  Klem Beathe

  SvarSlett
 3. Så fin anmeldelse av boka. Har veldig lyst til å lese noe av Granhus. Kanskje en av bøkene hans finnes som pocket. Jeg skal til Italia fredag, og må kjøpe med meg en lett bok.

  SvarSlett
 4. Å nei - ei bok til på vent, ser jeg... Nå må jeg satse på skikkelig uvær til høstferien. Inne med et pledd og et lass av bøker jeg har lyst å lese! Takk for tipset, jeg kjente overhode ikke til denne forfatteren!

  SvarSlett
 5. Morsomt med sammendraget nederst. Nå har både du og Silje skrytt av denne, så jeg skjønner at jeg må lese den i løpet av høsten :)Må man ha lest bok 1, Malstrøm, før man leser denne?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hopper inn og svarer, jeg ;-) Du må ikke lese Malstrømmen for å ha glede av Stormen. Krimgåtene har ingenting med hverandre og begge bøkene står sterkt på egne ben, men dersom du leser den første boka så vil du bli bedre kjent med Rino og hans bakgrunn i forhold til feks sønnen. .

   Slett
 6. Så flott anmeldelse Anette og jeg likte listen på slutten, den er morsom:) Havner rett på må leses lista min den her krimboken altså:) Må si som Marianne (KindelJoy), pledd må man ha når man leser denne:) Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 7. Hei Anette, Det er alltid morsomt å gå inn på din side. Da får jeg inspirasjon til nye bøker. Dette er en ukjent forfatter for meg. Takk for tipset:)

  SvarSlett
 8. SV. Ja Mette har en helt super blogg. Denne bloggen oser av inspirasjon og jeg er stor fan ;) Enig med deg, Anette :)

  SvarSlett