søndag 27. april 2014

Smakebit på søndag :)


Smakebiten denne uken kommer fra boken vi leser i lesesirkelen vår akkurat nå, "Kunsten å høre hjerteslag" av Jan-Philipp Sendker. Jeg har kommet nesten halvveis og syns boken blir bedre og bedre.


Tin Win er en vellykket advokat i New York. Han er opprinnelig fra Burma, men hans amerikanske familie, kone og to barn, vet nesten ingenting om hans oppvekst og bakgrunn.En dag like etter datteren Julia fått sin juridiske embetseksamen, forsvinner han uten et ord. Familien tvinges til å akseptere at det siste sporet slutter i Bangkok. Fire år senere finner Julia en førti år gammel kjærlighetsbrev som faren skrev til en ukjent kvinne i en landsby i Burma.Hos Julia tennes håpet igjen og hun bestemmer seg for å oppsøke kvinnen i brevet. Når Julia ankommer den lille landsbyen i fjellene, ender hun opp i en fremmed verden.


"Hva er det du gjør?" spurte hun.
"Jeg reiser."
Hun smilte, selv om hun var trøtt. Bare noen dager tidligere hadde han forklart henne at han ikke bare leste i en bok, han reiste med den, at den tok ham med til andre land, til ukjente kontinenter, og med bøkenes hjelp ble han stadig kjent med nye mennesker, og mange av dem ble til og med vennene hans.

Kjenner du deg igjen i denne smakebiten?

Håper alle får en strålende søndag. Her er det "matchday" igjen og nervene er i helspenn. Kan Liverpool nok en gang gjøre rent bord? I dag blir det ekstra spesielt å se kamp fordi mannen i huset har reist over til England sammen med gutta, og skal i dag se kampen sammen med blodfansen på The Kop på Anfield :)


Søndagsklem fraFinn flere smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten 

21 kommentarer:

 1. Den smakebiten gillar jag, precis så där är det ju :)

  SvarSlett
 2. Den här boken vill jag gärna läsa, den finns på svenska också. :-)

  SvarSlett
 3. Spännande med Burma. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 4. Dette ble en fin påminnelse om en bok jeg allerede har på leselista mi. Ha en nydelig søndag, Anette.

  SvarSlett
 5. Härlig smakbit, kände igen mig... :)

  SvarSlett
 6. Dette er en fin bok. Har lest både denne og oppfølgeren kunsten å være den man er. Kos deg med lesingen og ha en fin søndag!

  SvarSlett
 7. Denne har jeg lest, og likte den veldig godt. I dag skal vi på tur, men jeg har fått streng beskjed om at vi må være hjemme til kl. 15.. wonder why? Ha en strålende søndag, you never walk alone :)

  SvarSlett
 8. Tack för en fin smakbit. Ha en härlig söndag.

  SvarSlett
 9. Så bra at boken blir bedre og bedre etterhvert som du leser! Jeg har hørt mye bra om den :)

  SvarSlett
 10. Det var en veldig fin smakebit :)

  SvarSlett
 11. Åh,fin smakebit fra en fin bok:-) Kos deg med kampen når den tid kommer :-) Ha en strålende søndag,Anette:-) Klem

  SvarSlett
 12. Åh detta var en trevlig smakbit. Lockar till läsning!!

  SvarSlett
 13. Å, dette var en fin smakebit.:) Høres ut som en fin bok.. Ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
 14. Härlig smakbit, gör en mental notering om boken. Tack för tips och ha en fin söndag. :)

  SvarSlett
 15. Det går vel kanppest an å være en bokelsker, og ikke like denne smakebiten tror jeg ;)

  Jeg gjemmer meg inne for pollen for tiden, resten av familien er out and about, derfor har jeg Cardiff kampen på skjermen. Mitt forhold til Ole Gunnar Solskjær er godt fra hans golden days på fotballbanen, og jeg syntes Mats Møller Dæhli er en utrolig dyktig fotballspiller som det er fint å følge med på. Det får være min grunn til å så smått ha blitt Cardiff fan i 2014. Nå går det jo ikke spesielt bra, men det er en interessant utvikling å følge med på.

  SvarSlett
 16. Jeg får vel si "break a leg" til deg ;) Håper du og gutta blir fornøyd med ettermiddagens resultat. Det er alltid fint med seier, men kanskje ekstra morsomt når man har tatt turen over for å se på kamp.

  SvarSlett
  Svar
  1. Huffameg, det gikk visst ikke veien for noen av oss :( Men sånn er det med fotball. Og er man fan så må man være med på både oppturer og nedturer - og jeg har ikke gitt opp håpet om gull enda ;)

   Slett
 17. Flott smakebit fra ei flott bok! Hvis du fortsatt liker den da du har lest den ferdig, kan du glede deg til oppflgeren, selv om den er ganske annerledes, særlig i starten..
  Kos deg med både bok og foppall ;o)

  SvarSlett
 18. Tack för en trevlig smakbit. Trist med förlusten, speciellt på plats på Anfield Road...

  SvarSlett
 19. Tack för smakbiten, det här känns som en bok i min smak!

  SvarSlett