søndag 13. april 2014

Smakebit på Søndag


Ukens smakebit kommer fra det jeg regner med blir årets påskelesning. Jeg har akkurat begynt på "Alfabethuset" av Jussi Adler-Olsen, og med værutsiktene vi har ser det ut til at det blir god tid til lesing i påskeferien!


Det er annen verdenskrig, og de engelske jagerflygerne James og Bryan blir under et oppdrag skutt ned over Tyskland. De vet at de vil bli henrettet som spioner hvis de blir tatt til fange. 
De sniker seg om bord på et tog som er på vei hjem fra Østfronten med høyt rangerte SS-folk, som lider av granatsjokk. James og Bryan tar plassen til to døde soldater. Det de ikke vet, er at de er på vei til Alfabethuset, et militært psykiatrisk sykehus som ligger langt bak frontlinjene. Deres eneste redning er å simulere sinnssyke. Men klarer de det, i måned etter måned, uten selv å bli det? Og er det bare James og Bryan som simulerer? 

"Da de presset salmiakkluten opp i ansiktet på ham, var han totalt uforberedt. Sjokket som boret seg inn i hjerne og luftveier, gjorde sin virkning. Bryan sperret øynene vilt opp, presset hodet skrått ned i puten bort fra kluten og gispet etter luft. 
Et øyepar tegnet seg rett ved hodet hans og gjennom tårefilmen. Legen sa noen ord til ham og slo ham lett på kinnet. Så rettet de ham opp igjen og løftet hodegjerdet noen hakk, så han i halvsittende stilling ble konfrontert med sine fiender."

I dag er det en deilig slapp søndag her i huset. Vi skal pynte litt til påske og bare kose oss i regnværet. Og så er jo nervene litt i helspenn foran dagens superviktige kamp for Liverpool. Flagget er allerede hengt ut, og klokken går ikke fort nok - 1437 braker det løs mot Manchester City :)


Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten :)
18 kommentarer:

 1. Takk for smakebiten :) Her går det i Mapuche, Harry Hole og Sherlock Holmes i påskeferien ;)

  SvarSlett
 2. Ja,det er to unge herrer som også skal få med seg kampen i dag, for de er selvfølgelig Liverpool-fan de også. Jussi sin bok har jeg ikke lest men den står høyt på ønskelisten så den blir nok kjøpt inn. Ha en strålende palmesøndag, Anette :-) Klem

  SvarSlett
 3. Jag har inte testat Jussi Adler-Olsen än men är väldigt sugen! :)

  SvarSlett
 4. Spennende smakebit!
  God palmesøndag! :)

  SvarSlett
 5. Har läst de tre första och tycker de är riktigt otäcka!

  SvarSlett
 6. Jag har precis börjat med serien om Avdelning Q och det är inte helt omöjligt att jag läser denna också sedan.

  SvarSlett
 7. Hei Anette!
  Tusen takk for koselig hilsen inne hos meg - også så stas å titte innom deg! Jeg elsker bøker så her vil jeg trives! Jeg gleder meg til å følge deg videre ❥ God Påske ❥

  SvarSlett
 8. Personligen håller jag på Arsenal, men idag är det Liverpool jag hejar på. Hellre dem än Man City! :) Tack för smakbiten. Bra författare som jag längtar efter att så läsa mer av. :)

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten! Jussi Adler-Olsen är en av mina favoritförfattare. Jag har läst alla böcker om Avdelning Q som har översatts till svenska. Är också nyfiken på denna. :)

  SvarSlett
 10. Kjøpte de tre første i serien for litt siden. Men har ennå ikke lest de. Når jeg skriver dette står det at Liverpool leder med to mål til pause, For deg/dere får vi håpe det går rette veien.Fortsatt god påske

  SvarSlett
 11. Kos deg med kamp og bok. ER nettopp ferdig med Zlatan, og er litt i fotballmodus, selv om jeg ikke er interessert i fotball engang. Men Jussi derimot..Ha en fin dag..)

  SvarSlett
 12. Godt valg av påskelektyre, jeg likte den godt. Gratulerer med seier, jeg tippet 3-2 i vår interne gjettekonkurranse så jeg vant `og :)

  SvarSlett
 13. Det där låter ju som en intressant bok, det var länge sen jag läste något om andra världskriget.

  SvarSlett
 14. Tack för smakbiten. Har läst några ur den här serien och det lockar att läsa fler!

  SvarSlett
 15. Tack för smakbiten, låter som härlig påskläsning.

  SvarSlett
 16. Takk for smakebiten. Jeg har kun lest kvinnen i buret, men har 3 bøker til som står på vent i bokhylla

  SvarSlett
 17. Ja, det været! Tidligere i dag var det sol, men kald vind - og nå sludder det sannelig! Blir god anledning til påskelesing, ja. Takk for smakebiten :)

  SvarSlett
 18. Ingen författare jag har läst. Tack för smakbiten :)

  SvarSlett