tirsdag 24. januar 2012

Ukens lesetips: "Blomstenes hemmelige språk" av Vanessa Diffenbaugh

Blomstenes hemmelige språk; roman

Victoria har vokst opp i forskjellige fosterfamilier og har aldri latt noen få komme nær innpå seg. Blomstene og deres betydning er blitt hennes måte å kommunisere med verden på. Som 18-åring bor hun i en liten avsidesliggende park i byen, der hun har skapt sin egen hemmelige hage. En dag møter hun blomsterhandleren Renata som blir imponert over Victorias kunnskaper om blomsterspråket. Hun tar Victoria med til blomstermarkedet, der Victoria møter en mystisk ung mann som skal vise seg å ha forbindelse med fortiden hennes. Snart må Victoria ta et farlig valg - tør hun å satse alt for å finne lykken?

Denne vakre boken var jeg så heldig å vinne hos Bokelskerinnen, og jeg var veldig spent på om den virkelig var så bra som alle ville ha det til. Omslaget lovet i allefall godt, og etterhvert fant jeg ut at den absolutt var like vakker inni som utenpå. 

Forfatteren har en unik evne til å skildre Victorias smerte og frykt på en sånn måte at man kjenner det fysisk selv mens man leser. Samtidig krydres historien med beskrivelser av de vakreste blomster og hva de betyr på blomsterspråket - og hva de betyr for Victoria. Gjennom blomster kommuniserer hun og forteller det som er så vanskelig å sette ord på.

Det som forundrer meg litt er at jeg har brukt så lang tid på å lese denne boken. Vanligvis sluker jeg bøker jeg liker godt på kort tid. Men denne boken gikk så under huden på meg at jeg måtte ta pauser innimellom for å la ordene synke inn.

Anbefales på det sterkeste !!10 kommentarer:

 1. hørtes ut som en flott bok, må kanskje revurdere å bare lese krim ;)

  SvarSlett
 2. hørtes ut som en flott bok, må kanskje revurdere å bare lese krim ;)

  SvarSlett
 3. Hei du!

  Font'en jeg bruker i photoscape heter Porcelain, og er lastet ned fra DaFont.com Vannmerker har jeg prøvd å lage i photoscape, men har ikke fått det helt til - og dessuten syns jeg det er veldig tungvint...
  Det tror jeg er bedre å gjøre i photoshop, for dem som kan det;)

  Ha en fin tirsdag!
  KLEM

  SvarSlett
 4. Den må eg få lese ein gong. Har sett på den veldig lenge, og nå er eg verkeleg sugen på å få lese ho. =)

  SvarSlett
 5. Hei:)...jeg fant deg via Mandelhjerte...og her var det mange godbiter for bokelskere:)...så flott med omtale av bøkene og tips om nye jeg kan lese...Takk :)))

  SvarSlett
 6. Kjempefint innlegg:)Skal så lese denne boken:)

  SvarSlett
 7. Hei igjen!

  Takk for hyggelig hilsen fra deg;)

  Hvordan du laster ned avhenger ac hva slags pc du har, men bare trykk last ned og deretter åpne zip-fil/folder. Så skal det lagre seg automatisk...

  Håper du får det til:)

  SvarSlett
 8. Kjempefint innlegg om ei kjempefin bok. Jeg opplevde akkurat det samme, det tok tid, men var aldri et kjedelig øyeblikk. En av få bøker jeg bare MÅ lese om igjen. Den krøp bare langt under huden.

  SvarSlett
 9. Jeg leste den for ikke så lenge siden å elsker den!

  SvarSlett