onsdag 25. januar 2012

Boktema - Min favorittforfatter på bokstaven CDen siste torsdagen i januar er her, og i dag vil jeg vite hvem som er din favorittforfatter på bokstaven C. Om du vil bruke for- eller etternavnet er opp til deg! Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs, veldig viktig) og bruk gjerne logoen ovenfor.


Min favoritt på denne bokstaven er den svenske forfatteren Camilla Läckberg. Läckberg har skrevet en rekke krimbøker der handlingen finner sted i den svenske småbyen Fjällbacka. Den første boken, Isprinsessen, kom ut i Sverige i 2002 og etterhvert har det blitt 8 bøker om forfatteren Erica Falck og politimannen Patrick Hedström. 

Min personlige favoritt er bok nummer 5, "Tyskerungen" som faktisk var den første boken jeg leste av denne forfatteren. De to siste bøkene jeg leste var jeg desverre litt skuffet over. "Havfruen" og "Fyrvokteren" var alt for urealistiske og virket mest som en dårlig amerikansk thriller. Spaltet personlighet og spøkelser er virkelig ikke noe for meg. Nå har det imidlertid kommet enda en bok, "Änglamakerskan", og denne befinner seg for tiden på lesebrettet mitt. Så langt er jeg veldig fornøyd, og jeg gir ikke opp håpet om at min svenske favorittforfatter finner tilbake til stilen hun hadde i de første bøkene. 

Som en tilleggsopplysning har Läckberg også gitt ut 5 andre bøker i forskjellige sjangre!

TyskerungenÄnglamakerskanSuper-Charlie

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra12 kommentarer:

 1. Flott boktema:) Har to av bøkene til Camilla Läckberg i bokhya mi(Tyskerungen og Predikanten).

  SvarSlett
 2. Flott boktema Anette. Jeg har "alltid" vært nysgjerrig på Camilla Lackberg men har ikke lest noe av henne enda,kanskje på tide?

  SvarSlett
 3. Har ikke lest noe av henne ennå, men hører mye skryt.

  SvarSlett
 4. Camilla Lackberg INGEN TVIL <3 Elsker hennes bøker.. :) Hørt noen rykter om at det kommer en ny bok til våren.. Har du hørt det samme? :)

  SvarSlett
 5. Jeg er helt enig med deg, Läckberg skriver fantastiske bøker!
  Mitt problem ble i grunnen at det var altfor mange forfattere som begynte på C :-) En skal vel ikke klage over at der er mange gode forfattere! :-D

  SvarSlett
 6. Morsomt tema denne gangen også, greide som vanlig og ikke bare velge en. Ble tre. Må også lese mer av Läckberg:)

  SvarSlett
 7. Lackberg er en av mine favoritter også, iallefall de tidligere bøkene. Men jeg endte opp med to andre :-)

  SvarSlett
 8. Slet ingen dårlig favoritt- og jeg er helt enig med deg; med Fyrvokteren falt jeg av lasset, rett og slett, men de første bøkene likte jeg veldig godt ;o)

  SvarSlett
 9. Jeg er litt sent ute men har nå fått skrevet et innlegg :)

  Har kun lest Super Charlie av forfatteren, poden måtte høre den om og om igjen. Den falt visst i smak.

  SvarSlett
 10. Jeg er sent ute denne gangen, men nå er mitt bidrag lagt til.
  Läckberg har jeg lest et par bøker av, likte to av dem godt og syntes én var skuffende enkel og dårlig (Snøstorm og mandelduft). Men er absolutt småsulten på å lese mer av henne ved en senere anledning. :)

  SvarSlett
 11. Er imponert over alle bøkene du klarer å lese bare i løpet av kort tid. Selv leser jeg tregt, men så er jeg jo bare en fyr som er utstyrt med en enkel hjerne også da ;)

  Min favorittforfatter på C må være Cecilie Skog. Av den enkle grunn at det er kun hun jeg kan komme på med C, av de bøkene jeg har lest. Hun er jo strengt tatt ikke noe forfatter i den forstand, bøkene er jo mere å regne som dokumentarer.

  SvarSlett