onsdag 18. januar 2012

Ukens boktips - "Sirkelen" av Mats Strandberg og Sara B. ElfgrenEngelsfors. Vakkert navn, gudsforlatt sted. Omgitt av dype skoger der mennesker ofte går seg vill og forsvinner. Seks jenter har akkurat begynt på videregående. De har ingenting til felles ? bortsett fra at de har selve ondskapen i hælene. Nå tvinges de til å samarbeide for å overleve. En natt da månen på mystisk vis er farget rød, føres seks ungdommer til den nedlagte folkeparken. De vet ikke hvordan de er kommet dit, eller hvorfor de er der. Men uten hverandre kommer de ikke til å overleve.En svensk småby blir åstedet for en kamp mellom det onde og gode. Sirkelen byr på nesten 500 sider med intens spenning, kjærlighet, magi, håpløse foreldre, lekser, død og vennskap. My So Called Life møter Buffy the Vampire Slayer i Twin Peaks. Eller kanskje Twilight i Fucking Åmål? 

Jeg kan bare fastslå det først som sist; dette kommer til å bli nok et blogginnlegg der bloggeren (les:meg) bøyer seg i støvet for denne geniale boken. Før jeg leste boken selv, observerte jeg mange overbegeistrede blogginnlegg og tok meg selv i å lure på om det kunne stemme at den var så bra!? Da den dumpet ned i postkassen min var jeg bare nødt til å lurkikke litt...bare litt, og før jeg fikk sukk for meg var boken ferdiglest. 

Det som gjorde meg så begeistret var blant annet at de seks jentene boken handler om, har hver sine roller på skolen de går på; den populære, mobberen, skolelyset, freaken osv. Men når verdens overlevelse står på spill er de nødt til å glemme hendelser som har vært og lære seg å stå sammen. Boken er lettlest og direkte, og det at den finner sted i vårt naboland Sverige gjør også at handlingen blir mer troverdig....hvis ektoplasma og heksekunster kan kalles troverdig vel og merke :)

Det var ikke mulig å forutse hvilke vendinger boken ville ta, akkurat når jeg trodde jeg hadde skjønt det hele forsto jeg at jeg egentlig ikke hadde skjønt bæra. Herlig!!! 

Bok nummer to i denne trilogien, "Ild", kommer på norsk i 2013 og nedtellingen starter NÅ!!!
6 kommentarer:

 1. Kjempefint innlegg Anette:-) Jeg har lest bare lovord om denne på flere blogger nå, så jeg MÅ jo bare få tak i den, sånn er det bare. Ha en fin dag:-) Klem

  SvarSlett
 2. Har lest masse fint om denne boken,har lagt den å ønskelista mi, så den skal jeg virkelig anskaffes i år:) Fint innlegg:)

  SvarSlett
 3. Ser vi synes omtrent det samme om boken :-) Flott omtale!

  SvarSlett
 4. Du har gjort deg fortjent til en award, Anette! :-)

  SvarSlett
 5. Flott tips:) Likte veldig godt boka:)

  SvarSlett
 6. Jeg har så fryktelig lyst til å lese denne, tusen takk for boktipset, =3

  SvarSlett