søndag 8. juni 2014

Smakebit på Søndag :)Her i nord har det vært et fantastisk vær denne uken, og bloggen har kommet i andre-tredje-fjerde rekke. Hver eneste solstråle skulle nytes, og med allergisprøyte innabords som funker som bare det, ble både klesvask og bok tatt med ut. Jeg leser for tiden "Paganinikontrakten" av Lars Kepler, og selv om den foreløpig ikke er like halsbrekkende spennende som "Hypnotisøren", så liker jeg den veldig godt allikevel. 

En generaldirektør med ansvar for svensk våpeneksport, blir funnet hengt i sin leilighet på Østermalm. Samtidig blir en ung kvinne funnet druknet om bord på en fritidsbåt som driver rundt i Stockholms skjærgård. Et fotografi blir bindeledd mellom de to sakene, men politimann Joona Linna må jobbe hardt for å finne andre spor som belyser de uforklarlige dødsfallene. Han får god hjelp av Saga Bauer, og sammen retter de snart oppmerksomheten mot en problemløser og yrkesmorder. Sentralt står kynisk kriminalitet i kjølvannet av internasjonal våpeneksport.Bokens tittel er inspirert av fiolinvirtuosen Paganini. Ifølge myten fikk Paganini sine evner etter å ha inngått en kontrakt med djevelen.

"Joona kjenner at nakkehårene reiser seg. Grøssingen piler ut i armene og nedover ryggen. Palmcrona, tenker han om og om igjen mens han skriver ned fragmentene slik de fremstår på skjermen, stryker seg over håret går bort til vinduet. Han prøver å tenke klart og puste rolig. Et stikk fra et lett migreneanfall glir over. Erixon stirrer fortsatt på skjermen og banner gjentatte ganger for seg selv. 

Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten.


19 kommentarer:

 1. Takk for smakebiten. Jeg har ikke lest denne eller hypnotisøren, men høres veldig spennende ut. Tror jeg har notert meg bøkene tidligere. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Den här boken tyckte jag inte så bra om, men jag ska läsa nästa del i serien i sommar :)

  SvarSlett
 3. Jeg elsker disse bøkene, skikkelig spennende og til tider creepy. Godt du har kommet deg ut i solen, håper allergien ikke volder deg for store plager.

  SvarSlett
 4. Fint bilde:-) Har ikke kommet i gang med Kepler ennå jeg....det er endel serier som ligger her som jeg burde ha begynt på. Tre av fire hos oss er allergisk men aldri prøvd allergisprøyte..fungerer det bedre enn tabletter?

  SvarSlett
 5. Bra smakbit, jag har läst alla i serien och väntar nu på nr.5 Stalker.
  Mia

  SvarSlett
 6. Når jeg leser dette er jeg på skolen og har pause fra øvingen på Paganini Variations, som også har opphav i Paganini. Morsomt :)

  SvarSlett
 7. Lars Kepler har jeg leeeeenge hatt ønsker om å lese, spesielt siden jeg har hørt så mye bra om disse bøkene hans. Herlig bildet forresten:) Godt å høre at allergisprøyten fungerer, og du kan kose deg ute:) Selv har vi her store grille planer, og jeg gleder meg sånn, for grillmat er det beste som finnes:) Ha en videre fin langhelg, kos deg i sola!:)

  SvarSlett
 8. Takk for smakebiten. Ikke lest den. Men nå leser jeg Kvinnen i buret av Jussi A, veldig god bok. Tror det var på din blogg jeg første gang leste om forfatteren og hans bøker. Veldig bra at dere nordpå har fint vær. Håper det blir en fin sommer i år for dere.

  SvarSlett
 9. Takk for smakebiten! Har ikke lest noe av Kepler...
  Fortsatt god søndag! :)

  SvarSlett
 10. Vilken härlig bild! Här har det regnat hela dagen...

  SvarSlett
 11. Det här var en bok jag gillade, en riktigt spännande bladvändare! Tack för smakbiten :)

  SvarSlett
 12. Jag har läst alla i serien och jag tycker om dem, en del mer, en del mindre. Kommer nog att läsa kommande Stalker också :)

  SvarSlett
 13. Blev inte imponerad av vare sig Hypnotisören eller Eldvittnet, så det blir inga fler Kepler för mig (tror jag, man ska väl aldrig säga aldrig...)

  SvarSlett
 14. Tack för smakbiten. Just den här boken gillade jag faktiskt inte alls, trots att jag verkligen gillade Hypnotisören.

  SvarSlett
 15. Jeg merker at det er mye som kommer i veien for lesing og blogging når det er så nydelig vær, jeg og.:-) I dag har vi for eksempel vært ute og geocachet. Men jeg må virkelig ikke klage på ting som får meg til å røre på meg og til å nyte vakker natur :-) Ønsker deg en fin sommerkveld!

  SvarSlett
 16. Skjønner godt at du er ute å nyter været! Her i Vest har det dessverre begynt å regne litt, men håper det blir fint igjen snart :-) Boken du leser virker veldig spennende :-)

  SvarSlett
 17. Jeg har lest de tre andre Keplerbøkene, men ikke denne..Synes de var spennende, men Ildvitnet var fæl.. Ha en fin mandag.)

  SvarSlett
 18. Takk for bok tips, Anette :)
  Har ikke lest så mye i det
  siste, men jeg skal legge
  denne på huskelisten :)
  Nyt dagene, deilig når det
  endelig er sol og litt varme :)
  - og kjekt å se at du blogger
  litt igjen :) Klem fra Mette

  SvarSlett
 19. Det er sikkert helt flott å lese krim i sola. Tusen takk for smakebiten!

  Ha en fin mandag!

  SvarSlett