fredag 20. juni 2014

Bokbloggsjerka 20-23 juni

jerka11

Hur länge väntar du innan du påbörjar en ny bok?spør Annika i sin bokbloggsjerka i dag. 
For min del er svaret enkelt; jeg venter ikke i det hele tatt, men starter på en ny bok med en gang. Noen ganger har jeg bestemt meg på forhånd hvilken bok som er den neste, men for det meste bestemmer jeg meg der og da. 
Tidligere leste jeg en og en bok av gangen, men nå har jeg bestandig tre bøker jeg leser samtidig. Jeg har en murstein på nattbordet som jeg leser i nå og da. "Den lange hvite skyens land" har jeg lest i siden i høst, og storkoser meg hver eneste gang jeg tar den frem. På mobilen har jeg alltid en eBok. På den måten har jeg bestandig en bok for hånden når jeg er hos frisøren, venter på å komme inn til legen og andre plasser det er helt kurant å sniklese litt ;)
Så er det "hovedboken" som jeg leser i så ofte jeg bare kan. Bibliotek-kroken min hjemme i stuen er favorittstedet, og der skal jeg sette meg snart og nyte fridagen min :)

Den lange, hvite skyens landCover imageFelicia forsvant; kriminalroman
Disse bøkene leser jeg akkurat nå 


Ønsker alle en herlig helg, og en flott midtsommerfeiring til alle i Sverige. Her i Norge venter vi til mandag ;)

15 kommentarer:

 1. Jag läser bara en bok i taget (novellsamlingar undantaget) och jag brukar vänta till nästa dag innan jag börja på nästa.

  SvarSlett
 2. Jag har alltid en bokhög bredvid sängen så att det inte ska behöva bli någon akut bokbrist när en bok tar slut och det genast är dags för nästa!

  SvarSlett
 3. Jag har också oftast några olika böcker på gång samtidigt :)

  SvarSlett
 4. Jag har lätt för att blanda ihop böckerna om jag läser flera samtidigt.

  SvarSlett
 5. Artig utfordring, så jeg hiver meg på hos Bokbloggjerka. Ha en fin lesehelg.

  SvarSlett
 6. Blir intressant att höra vad du tycker om Jenny Colgan-boken - jag tycker att hon är väldigt ojämn! Vissa böcker av henne har jag verkligen älskat, vissa andra... inte så mycket ;-)

  SvarSlett
 7. Jag klarar inte att läsa mer än en åt gången, men jag har inte så långt mellan böckerna i alla fall...

  SvarSlett
 8. Jag läser oftast bara en bok i taget, vissa perioder blir det annorlunda men inte så ofta :)

  SvarSlett
 9. Jeg venter ikke i det hele tatt jeg heller :-) Bokbloggjerka ser gøy ut, så det må jeg huske til neste uke, tror jeg :-)

  SvarSlett
 10. Jag läser två böcker samtidigt och börjar med en ny så fort en är färdigläst.

  SvarSlett
 11. Risken är ju att det tar lång tid att läsa ut böckerna om man håller på med flera åt gången.

  SvarSlett
 12. Jag läser också flera böcker parallellt :)

  SvarSlett
 13. Jisses, du får dina böcker att räcka länge. Skulle aldrig kunna hålla mig...

  SvarSlett
 14. Jeg gjør som deg, det går slag i slag. Prøver å drøye til dagen etter med å starte på en ny bok, hvis jeg avslutter en bok på kvelden. (Ikke alltid det går, hvis jeg har noe spennende på gang...) Ellers så prøver jeg å lese en bok om gangen, sånn fungerer mitt hode, liker ikke "rot" og uavsluttede prosjekter :) Ha en super lørdag!

  SvarSlett
 15. Jag önskar jag fixade att slalomläsa, ditt lässystem låter både trevligt och praktiskt! Jag läser en bok och gången, men normalt utan några lägre uppehåll mellan böckerna. Just nu är jag sjuk i utmattningsdepression och då går läsandet trögt, varje bok tar längre tid att läsa och det blir längre uppehåll mellan böckerna.

  SvarSlett