onsdag 18. juni 2014

1001 Children's Books You Must Read Before You Grow Up


Jeg har akkurat gitt meg i kast med den berømte listen "1001 Books You Must Read Before You Die", og er straks ferdig med den første på listen jeg følger, "Gå aldri fra meg" av Kazuo Ishiguro. Da jeg la ut et innlegg om denne boken på "It's Monday - What are you reading" fikk jeg en hyggelig kommentar fra en amerikansk bokblogger der hun gjorde meg oppmerksom på listen, "1001 Children's Books You Must Read Before You Grow Up". Jeg tok en titt på den, og den så helt fantastisk ut.. Så nå har jeg et nytt prosjekt på gang, og skal straks på biblioteket for å kikke etter den første boken på denne listen, nemlig "Kirkegårdsboken" av Neil Gaiman. Gjett om jeg gleder meg :)Kirkegårdsboken

Denne prisbelønte boken handler om en gutt som vokser opp på en kirkegård. Nobody Owens, Bob blant venner, er en helt normal gutt - bortsett fra at han bor på en kirkegård og blir oppdratt av spøkelser! Kirkegården byr på både farer og spennende opplevelser, men det er i landet til de levende at de virkelige farer truer. Der bor nemlig Jack, mannen som allerede har tatt livet av Nobodys familie. Kirkegårdsboken er spøkelsesvarianten av Kiplings klassiske Jungelboken. Et kritikerrost, mørkt og humoristisk mesterverk.Ha en herlig onsdag, klem fra

6 kommentarer:

 1. Den listen visste jeg ikke fantes. Der må der jo være fantastisk mye jeg og så kunne tenke meg å lese! :-) Kirkegårdsboken er fantastisk, den har jeg lest. Både på norsk og engelsk, og flere ganger :-D
  Neil Gaiman er en av mine absolutte favorittforfattere. Men i tillegg til det er boken meget bra, så du kan virkelig glede deg :-) Ønsker deg en fin dag, Anette!

  SvarSlett
 2. Det ser ut til at det var masse gøy og uoppdaga på denne lista, og eg trur eg talte kun 10 stk eg faktisk har lest ;-)

  Kirkegårsdboken har eg lest for tre år sidan, og likte den godt:-)

  SvarSlett
 3. Så artig da! Bli spennende og kjekt å følge med på prosjektene dine! :-)

  SvarSlett
 4. Fins den boken? Må være drømmeboken for barn som er glad i å lese. Har snopt meg The ocean at the end of the lane, av samme forfatter som du nevner, gleder meg til å lese den.

  SvarSlett
 5. Jeg stusser litt over den listen, om den er identisk med den som står i boken. Det er fordi jeg ser at Lemony Snicket står på listen med bok #7 eller 8 i The Series of Unfortunate Events, The Vile Village, så lenger ned på listen står han igjen med hele serien. Enten har de som har satt sammen listen gjort et merkelig valg eller så er det kanskje en mulighet for at det ikke er akkurat den samme lista :)

  Og veldig rart at ikke Suzanne Collins er på listen i det hele tatt, mens Lauren Child er representert med hele fire bøker. Greit Child er flink hun altså, but still. Det er et par av mine tanker om listen, men superspennende at det eksisterer en slik liste, tusen takk for linken, Anette! :)

  SvarSlett
 6. Låter som en lista jag får kolla upp, är ju så nördig att jag tycker det är kul med listor :)

  SvarSlett