lørdag 21. juni 2014

Bøker lest i 2014 #26 "Gå aldri fra meg" av Kazuo Ishiguro


Jeg har lest min første bok fra denne listen, og det var både spennende og interessant å bevege seg utenfor min egen lese-komfortsone! 

Gå aldri fra meg


HVILKEN BOK? " Gå aldri fra meg" av Kazuo Ishiguro

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Lånt på bibilioteket

HVA HANDLER DEN OM? Kathy, Ruth og Tommy har vært elever ved Hailsham, en idyllisk kostskole på den engelske landsbygda. Elevene der fikk den beste omsorg, de ble opplært til at de var spesielle og enestående og at de hadde en bestemmelse. Men hvilken skjebne var det egentlig som ventet dem?Mange år senere lar Kathy, som er blitt 31, tankene vandre tilbake til årene på Hailsham. Langsomt avdekkes urovekkende kunnskaper om det livet elevene der er eslet til. Gradvis går sannheten om deres tilsynelatende sorgfrie oppvekst opp for Kathy, Ruth og Tommy, og det blir klart for dem hva fremtiden vil bringe.Gå aldri fra meg er en knusende roman om uskyld, kunnskap og tap.

HVA SYNS JEG?  Denne boken er ganske annerledes enn noe annet jeg har lest før. Intens og ikke helt lett å få tak på. Samtidig sitter den i meg enda, flere dager etter at jeg var ferdig med å lese den. Da jeg presenterte boken i innlegget "It's monday - what are you reading" fikk jeg en kommentar fra en blogger som kaller seg Quixotic Magpie, og hun skrev "..it was so good and weird and crazy". Den setningen oppsummerer vel egentlig det jeg mener om boken!!!  Anbefales.

4 kommentarer:

  1. Eg har ikkje lest denne, men eg kjøpte nyleg ei anna Ishiguro-bok på biblioteksal. Elles har eg sett ein film basert på ei Ishiguro-bok.

    SvarSlett
  2. Good, weird and crazy? Du pirrer min nysgjerrighet her Anette :)

    SvarSlett
  3. Denne hørtes veldig fin ut, så den setter jeg på leselisten min. Takk for flott tips!

    SvarSlett