søndag 10. februar 2013

Smakebit på Søndag :)


Ukens smakebit kommer fra en vakker, stillferdig bok som jeg leser akkurat nå! "Kammerpiken" av Cecilie Enger gir kjærkomne pusterom i ellers travle februardager :)

Kammerpiken; roman

Boken handler om dronning Mauds påklederske, Hilda Cooper. Hun levde og åndet for jobben sin og bodde på slottet under tre konger helt til hun døde på nittitallet. 


"Nordsjøen, 1930
Dronningen sov fortsatt i lugaren sin, slik hun hadde gjort gjennom hele overfarten. Maud var plaget med sjøsyke. Hilda og Violet hadde gått opp på det øverste dekket for å se innseilingen til Newcastle, og satt i hver sin lave mahognistol, inntullet i pledd. Begge kammerpikene hadde lange kåper i ull, fornuftige spasersko og vanter på hendene, men ingen hatt, ettersom det blåste friskt."


Finn flere smakebiter hos Mari og Flukten fra virkeligheten.

I dag er det strålende vintervær, og vi skal feire morsdagen med å spise ute - deilig buffet på Hildurs Urterarium. Stedet er et av Brønnøysunds store turistattraksjoner og anbefales virkelig hvis du er på disse kanter!!


14 kommentarer:

 1. Denne boken må jeg få lest en gang! Høres ut som dere har en herlig dag i vente og Gratulerer så mye med 21 årsdag!:-) Klemmer fra meg

  SvarSlett
 2. Verkar vara en intressant bok, historiska berättelser brukar vara spännande.

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten! Jag köpte faktiskt den här boken efter att ha läst ett par andra smakbitar av den för några månader sedan. Men det har inte blivit av att läsa den än. Verkar vara ett intressant ämne för en bok.

  SvarSlett
 4. Har ikke hørt om boken tidligere, men fikk lyst til å lese mer om dronning Maud sin påklederske. Vet du om det er ren fortelling, eller?

  Takk for fin smakebit!

  Riktig god fastelaven!

  SvarSlett
 5. Jeg har hørt en del om denne boken og har lyst til å lese den, så takk for smakebiten. Ha en fin søndag videre, kos deg på restaurant :)

  SvarSlett
 6. Denne boken er så koselig og rolig:) En skikkelig avslapnings bok:) Takk for smakebit og ha en fin søndag!:)

  SvarSlett
 7. Tusen takk for smakebiten! Dette høres ut som en bok jeg ville likt :) Kjente jeg ble veldig nysgjerrig på den nå! Gratulerer med morsdagen! Virker som om dere har fine planer for dagen :)

  SvarSlett
 8. For en herlig og stemningsfull smakebit, Anette. Man kunne nesten føle at man satt der på dekk med de to kammerpikene. Gratulerer så mye med morsdagen :)

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten. Det verkar vara en intressant bok.

  SvarSlett
 10. Nydelig smakebit! Har denne på håperåfålestengang-lista mi. Takk for påminnelsen ;o)

  SvarSlett
 11. Vakker smakebit! Hildurs urtirarium besøkte jeg for et og et halvt år siden. sommeren. Det var veldig fint der.:) Og de hadde en nydelig pizza...

  SvarSlett
 12. Tack för smakbiten! Det låter som en bok som jag hade gillat. Dessutom är omslaget väldigt vackert.

  SvarSlett
 13. Takk for hyggelig gjensyn med Kammerpiken!

  SvarSlett
 14. Takk for herlig smakebit! Håper du skriver omtale om boka, for denne vil jeg gjerne høre me om :)
  Ønsekr deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett