torsdag 14. februar 2013

Lesesirkelen anmelder "På direkten" av Anne Cecilie Remen


Oslo, desember 2011. Den populære nyhetsankerkvinnen i TV24, Maria Bergstrøm, blir drept under en direktesending på TV. Førstebetjent Christina Fiori Mørk får ansvaret for etterforskningen, og mistanken faller raskt på journalistkolleger. Maria Bergstrøm var en profilert TV-stjerne som mange misunte og noen fryktet. Christina Fiori Mørk støter på uventede utfordringer, ikke minst da det viser seg at Maria Bergstrøm var på sporet av et kunstmysterium med Edvard Munch i sentrum. "På direkten" er en krimroman fra journalistmiljøet i Oslo. Den skildrer et miljø stint av intriger, hensynsløse maktkamper og hemmelige kjærlighetsforhold.

Denne kvelden hadde Bokbobla besøk av en journalist fra vår lokale avis . Hun skulle lage en sak om " Fifty Shades of Grey" til kulturdelen i avisa. Det meste av møtet gikk med til denne boka.
Men etterhvert gikk vi over til boka som vi egentlig skulle snakke om, nemlig PÅ DIREKTEN av Anne Cecilie Remen.
Dette var ei bok alle medlemmene likte veldig godt. Krimromanen er forfatterens første. Og den er god! Spennende og bra plot,interessant historie. Noen av oss syns det var gøy å lese om" insiden " i journalistmiljøet. Det drikkes mye kaffe-og det fikk vi bekreftet av journalisten som var på besøk.

Hovedpersonen er Christina Fiori Mørk-etterforsker - og isbader.
Det er mange personer med i boka,så her må man følge med.I tillegg er det med en egen historie, i kursiv. Og etterhvert skjønner man hvem sin historie dette er.
Navn og hendelser fra den virkelige verden er med i boka,og det gjør person-og miljøskildringen mer troverdig. Det er en overraskende og dramatisk slutt.
Språket er bra. Gode skildringer- et par av scenene var virkelig creepy.

Det eneste vi stusset litt på var hvor raskt hovedpersonen kommer seg etter ulykker. Og at denne boka også har det mange krimbøker bruker; er det en mannlig hovedperson,har han et dårlig forhold til eks-kona. Er det en kvinnelig hovedperson,er det forholdet til mor som er dårlig.

Boka er knallbra, det er vi alle enige om. Fungerer godt som årets påskekrim!
Neste bok Bokbobla skal lese er " Kollektivt selvmord " av Arto Paasilinna.
Til slutt: Det ble et stort oppslag i vår avis. Dobbeltside midt i avisa pluss forsida. Vi ble overrasket...Reportasjen var bra skrevet, og de to store bildene var fine.
3 kommentarer:

 1. Takk, så hyggelig at dere likte boken min. Skriver på harde livet på ny krim med Christina Fiori Mørk.. Og fin blogg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!! Gjett om vi gleder oss til den nye boken, alle som en i lesesirkelen :) Klem fra Anette og Bokbobla :)

   Slett
  2. Så hyggelig. Jeg har deadline nå over helgen og skriver slutten nå. Trolig kommer boken til høsten.. Kryss fingerne, - og hils lesersirkelen din!!.

   Slett