onsdag 13. juni 2012

"Jenta på klippen" av Lucinda Riley

Jenta på klippen

Forfatter: Lucinda Riley
Forlag: Cappelen Damm
Utgitt: 2012
Antall sider: 435
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget


Grania Ryan har forlatt samboeren i New York etter at hun mistet sitt ufødte barn. Nå søker hun trøst hos familien hjemme i Irland. En dag hun er ute og går, får hun øye på en liten jente helt ytterst ute på klippen. På det tidspunktet vet hun ikke at Aurora Lisle skal komme til å forandre livet hennes.Det viser seg at familien Ryan og familien Lisle har en lang felles historie, men dramatiske hendelser i fortiden har ført til at det er ondt blod mellom dem. Det er til slutt Aurora og hennes bemerkelsesverdige vesen som sørger for å forene de to familiene. I mellomtiden får vi være med på en spennende reise gjennom historien, der et hittebarn i London spiller en avgjørende rolle.En stor fortelling om sorg og tap, men også om kjærlighet og håp.Jenta på klippen er en handlingsmettet og gripende «good read» med handling fra England, Irland og New York, og med flere parallelle historier som spenner fra 1914 og fram til i dag.

"Jenta på Klippen" er månedens bok hos Libris' bokklubb Bokliv, og jeg har en plan om å få lest så mange jeg kan av Månedens Bøker. Heldigvis sto denne boken i hyllen og ventet på meg og jeg var som så mange ganger før spent på om boken ville fange meg. 

Boken handler om Grania Ryan som forlater samboeren sin, Matt,  i New York etter at de har mistet sitt ufødte barn. Vi følger henne og hennes vei tilbake til lykken, og når hun treffer det uvanlige barnet Aurora blir Granias liv snudd på hodet. Vi får også lese hvordan Matt opplever å bli forlatt uten å forstå hvorfor, og Aurora dukker opp med sin egen stemme. Fra det hun forteller aner vi at hun har en finger med i det meste som skjer.

Boken tok tak i meg fra første stund og jeg elsket hver side. Forfatteren har et nydelig språk og historien er ny selv om den er bygget over en velkjent ramme. At Grania reiser bort fra alt og møter en høy, mørk og mystisk mann med et lite vidunder av et barn som trenger henne mer enn noe annet minner kanskje litt om en Stjerneroman fra 90-tallet. Men måten forfatteren forteller denne historien på gjør det hele utrolig troverdig, og avslutningen på boken fremkaller både latter og tårer. 

En nydelig bok som får høyeste terningkast fra meg!!


8 kommentarer:

 1. Veldig fin omtale:-)Gleder meg til å ta fatt på denne og jeg tror jeg dytter den litt oppover i bunken!

  SvarSlett
 2. Takk for boktips <3 Dette kommer godt med nå som jeg endelig har ferie fra høyskolen <3

  SvarSlett
 3. Takk for fin omtale. Boka rykker stadig nærmere toppen av TBR lista mi :-) Litt morsomt å se at du har Englemakersken på lesebrettet. Den avsluttet jeg på lesebrettet mitt igår. God krim! :-)

  SvarSlett
 4. Denne står i hyllen min. Etter å ha lest din flott omtale gleder jeg meg enda mer til å lese den!

  SvarSlett
 5. Eg slukte Lucinda Rileys første roman med nebb og klør, og gleda meg til denne. Leste den på Kindle'n for ei god stund sidan, men falt ikkje for denne. Men kvar sin smak!

  SvarSlett
 6. Ha ha - denne boka synes jeg var skikkelig skikkelig dårlig. Enig med Elida, at første boka var god. Jeg har skrevet om Jenta på klippen her:

  http://knirk.no/2011/12/the-girl-on-the-cliff-lucinda-riley/

  Godt vi har forskjellig smak! :o)

  SvarSlett
 7. flott omtale :)
  gleder meg til å lese denne fine boken

  SvarSlett