torsdag 7. juni 2012

Boktema - Min favorittforfatter på bokstaven I I dag er temaet "Min favorittforfatter på bokstaven I". Du velger selv om det er for- eller etternavnet som skal starte på denne bokstaven, og det er selvfølgelig lov til å ha flere favoritter :) Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs, veldig viktig) og bruk gjerne logoen ovenfor. 

Foto:Scanpix

Dette var jammen ingen lett bokstav. Men etter å ha tatt en titt i bokhylla var det ingen tvil; min favorittforfatter på denne bokstaven er svenske Kajsa Ingemarsson. Hun debuterte i 2002 med boken "På det fjerde skal det skje" og har siden det skrevet flere bestselgere. Jeg har lest tre av hennes bøker og anbefaler dem på det varmeste!!

Små sitroner gule

Morsomt og sjarmerende om småbyjenta Agnes som flytter fra småbyen til Stockholm og åpner egen restaurant! Med én fot i Stockholm og én i barndommens trygge småby står Agnes støtt. Hun har en familie som stiller opp, en bra jobb i restaurantbransjen, en kjæreste som elsker henne og en bestevenninne som hun kjenner ut og inn. Eller gjør hun det? Én etter én raser byggesteinene i Agnes' liv. Kjæresten Tobias forlater henne til fordel for en blond babe med store pupper og piercing, og hun får sparken av Gérard, som eier restauranten der hun jobber. Kanskje tiden er inne for å gjøre noen valg? Skape sitt eget liv? Følge en gammel drøm? Snart ser restauranten «Små sitroner gule» dagen lys ...Små sitroner gule er en usedvanlig varm og sjarmerende bok om å finne seg selv, om kjærlighet og vennskap, om å ta sjanser og våge å velge.


Lyckans hjul

Tre kvinnor. Tre öden. Elinor är en ung jurist som just fått sitt första barn. Nina är frisör och ensamstående med tonårssonen Mattias. Miriam lever ett stillsamt liv som hemmafru.
De har egentligen inte mer gemensamt än att de är grannar i ett villakvarter i småstaden Sävesta. Så flyttar en kvinna med mystiska vanor in i kvarteret. Vad de inte vet är att Janina, som hon kallar sig, kommer att få en avgörande betydelse i deras liv.


Bare vanlig vann

.Den suksessfulle forfatteren Stella Friberg har et tilsynelatende perfekt liv. Hun har en eksklusiv leilighet, en garderobe fylt med de mest eksklusive designerklær, en sjarmerende kjæreste og en frekk sportsbil. Men medaljen har en bakside. Livet hennes rommer også utroskap, forfølgelser, svik, skandaler og ensomhet. Og på toppen av det hele har hun en lekkasje på badet som håndverkeren Jonny må tette. Men er han også den som kan fylle tomrommet i livet hennes?


Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra15 kommentarer:

 1. Dette var nytt for meg :)

  Fin torsdag. I dag skal jeg overraske mannen med bagel lunsj på jobb. Han jobber så mye for tiden, så han trenger en time out :)

  klem

  SvarSlett
 2. Det var en helt ukjent forfatter for meg. Spennende å høre om en jeg ikke har vært bort før :-)

  SvarSlett
 3. Har ikke lest noe av denne forfatteren men jeg har hatt bøkene hennes på ønskelisten min en stund. Jeg tror jeg må kjøpe en av bøkene hennes nå snart etter innlegget ditt her.

  SvarSlett
 4. Har faktisk ikke lest noen av hennes bøker...
  Men har tenkt å ta en nærmere titt på de etter innlegget ditt. Takk for tips!
  Min favorittforfatter på bokstaven i: Hm... det får bli Inger Hagerup. Hun har skrevet mye tankevekkende og flott om detaljer og hverdagsgleder.
  Ha en fortsatt fin dag! :)

  SvarSlett
 5. Ibsen og Irving så klart!!!!!!

  SvarSlett
 6. Jeg har kanskje jukset litt, og brukt et tidligere innlegg.. Men det passet så fint med en forfatter på I. Gøy med tips til nye bøker og forfattere!

  SvarSlett
 7. Det var ny forfatter, så spennende bøker:) Måtte notere denne damen ned:) Takk for tips:) Ha en strålende dag!:) Min dagens forfatter har jeg brukt tidligere, men det var også den eneste jeg kom på i farta:)

  SvarSlett
 8. Henne har jeg faktisk ikke hørt om, men jeg har hørt tittelen på den øverste boka før, den har så søt forside at jeg fikk lyst til å lese den ^^

  Er litt usikker på om jeg har noen favorittforfatter på bokstaven I, kan ikke komme på noen hvert fall :)

  SvarSlett
 9. Dette er en ny forfatter for meg. Hørt såvidt om henne, men aldri lest bøkene hennes. Kanskje jeg skal gjøre det en gang:) Takk for tips:) Kommer med bidrag jeg også etterhvert, må bare tenke ut litt hvem min favoritt på denne bokstaven er:) Ha en fortsatt fin torsdag:)

  SvarSlett
 10. Jeg mener å huske å ha sett forfatterens navn her inne tidligere, kan det stemme? Ellers så har jeg ikke lest noe av henne.

  Etter en liten bloggpause på noen dager, søndag føles ut som en evighet siden he he er jeg tilbake i dag med Boktema. Hurra :D

  SvarSlett
 11. Vanskelig bokstav dette....kommer ikke på noen jeg vil fremheve desverre

  SvarSlett
 12. Dette var en ny forfatter for meg, og sitronboka vil jeg veldig gjerne lese :)
  Ønsker deg en glad dag!!
  Pia xx

  SvarSlett
 13. @ Rita - jeg får ikke komme inn på bloggen din via linken her, får en eller annen restriksjon ...
  Kan du legge ut link i kommentarfeltet ditt slik at jeg kan prøve å skrive inn adressen i adresselinja?

  SvarSlett
 14. Ingen enkel bokstav, nei! Eller; den var enkel for jeg har en favorittforfatter på I, men siden jeg har skrevet om Isabel Allende før tenkte jeg å finne en annen. Uten hell. Jaja, en bra ting kan ikke nevnes for ofte :)

  Jeg trodde ikke at jeg hadde hørt om Kajsa Ingemarsson, men boktitlene har jeg lest om - fikk veldig lyst til å å lese disse bøkene så takk for tips!

  Ha en fin lørdag!

  SvarSlett