tirsdag 9. september 2014

Boken på Vent: Høstlektyre 2014 med Blogghopp :)


I dag er det en litt annerledes "Boken på vent". Beathe vil gjerne vite hvilke bøker vi har planer om å lese i høst, og ber oss om å vise frem fem av dem. 

Her er bøkene jeg har planer om å lese i høst. Men så vinglete som jeg er kan det godt hende at bokstabelen ser helt annerledes ut når desemberen kommer :)"MORGENGRY" AV SARAH JIO
Ada forsøker å komme til hektene igjen etter en tragisk hendelse, og bosetter seg på en husbåt i Seattle. Her oppdager hun en kiste som har tilhørt Penny, en nygift kvinne som bodde der femti år tidligere. Ada blir nysgjerrig, men ingen ønsker å snakke om kvinnen som en dag bare forsvant sporløst. Hun begynner å grave i saken, og de to historiene veves sammen til en uforglemmelig fortelling."BARNA FRA TOGET" AV CHRISTINA BAKER KLINE
En gripende fortelling om et uvanlig vennskap. 17 år gamle Molly Ayer har bodd i tolv forskjellige fosterhjem. Hun er blitt jult opp, hun har måttet sove i en iskald vinterhage, og en fosterfar lærte henne å rulle jointer. Nå har hun blitt dømt til samfunnsstraff for å stjele en bok på biblioteket. Hun skal hjelpe en eldre kvinne med å rydde på loftet. Vivian Daly er 91 år gammel og kjenner seg igjen i unge Molly. Hun ble tidlig foreldreløs etter at hele familien døde i en brann. Sammen med hundrevis av andre barn ble hun satt på et tog i New York og fraktet til Midtvesten. Alt ble tatt fra henne, til og med navnet hennes. Siden har hun forsøkt å fortrenge det vonde hun måtte gjennomgå. Mens de sorterer eiendeler på loftet, vekkes gamle minner til liv. Molly bestemmer seg for å hjelpe Vivian med å finne svar på spørsmålene som har tynget henne hele livet 


"BURSDAGSGAVEN" AV SUE MONK KIDD
«Elleve år gammel eide jeg en slave jeg ikke kunne sette fri.» 
Charleston, 1803: I den rike, hvite Grimké-familien er alle samlet for å feire datteren Sarahs elleveårsdag. Men da foreldrene presenterer den jevnaldrende slavejenta Hetty Handful som Sarahs bursdagsgave, sier hun bestemt nei. Som straff for upassende oppførsel må Sarah skrive til alle gjestene og be pent om unnskyldning. For jenter i South Carolina skal ikke drømme om å avskaffe slaveriet eller studere jus - de må konsentrere seg om broderi, håndskrift og bibel. Hetty Handful prøver på sin side å finne seg til rette i Grimké-huset, mens hun fabulerer om verden utenfor murene som omslutter slavegården. 


"PROVENCEKUREN FOR KNUSTE HJERTER" AV SUE MONK KIDD
Heidi sørger fortsatt over mannen sin, Henry, som døde fra henne og den lille sønnen, Abbot. For å komme til hektene, tar hun med seg innesluttede Abbott og niesen Charlotte og reiser til Provence for å tilbringe sommeren i det gamle, idylliske familiehuset på landet. Et hus som skal ha kurert hjertesorg gjennom generasjoner. Her får Heidi vite Charlottes store hemmelighet - og sannheten om morens «franske sommer», da Heidi var barn. Og her oppdager alle tre at det gode liv i Provence muligens er medisinen for alt

"ET STILLE UMERKELIG MORD" AV KAABERBØL & FRIIS
På et nedlagt militærhospital i det nordlige Ungarn leter to sigøynergutter etter apparater og våpen de kan selge. De finner mer enn de hadde regnet med. I Danmark får Nina Borg en telefon fra en gammel venn. Han hjelper til med å skjule en flokk romfamilier på et nedlagt bilverksted. Barna er blitt syke, og først da hun selv ligger i sykehussengen, skjønner Nina at det ikke bare skyldes de elendige sanitærforholdene.


Bli med på blogghopp du også, hos Beathe og Beathesbokhylle :)

8 kommentarer:

 1. Fine bøker du har på vent, Anette! :-) Jeg vil også lese Morgengry og Barna på toget, så de må jeg se å få snopt meg tenker jeg. Ønsker deg en super tirsdag :-)

  SvarSlett
 2. Morgengry og Bursdagsgaven har jeg også tenkt å lese. Barna på toget hørtes også ut som en fin bok, den hadde jeg ikke hørt om tidligere :-) Ønsker deg en fin dag, Anette!

  SvarSlett
 3. Bursdagsgaven leser jeg nå. Morgengry kan jeg tenke meg å lese, og barna fra toget står på vent i hylla og skal leses snart. Ha en fin lesehøst!

  SvarSlett
 4. Dette var ein fin og variert blanding :)
  Det er berre 'Et lite umerkelig drap' eg har lest av desse. Den likte eg godt; boka har eit gripande og aktuelt tema, men eg har litt dårleg kjemi med protagonisten Nina Borg. Ho er litt slitsam.

  SvarSlett
 5. Her var det flere fristelser! Koselig å sitte å lese innleggene i dag. Får mange gode tips, som selvfølgelig noteres, på den alt for fulle lista mi!

  SvarSlett
 6. Det var en fin liten bunke, du kan gå høsten lyst i møte. Spennende å høre om lesevanene dine, kanskje jeg er alt for avhengig av å lese kronologisk og en om gangen :) Den Provancekuren høres herlig ut, men har heldigvis ikke et knust hjerte :)

  SvarSlett
 7. Mulig Bursdagsgaven er ei bok jeg kan tenke meg å lese.. Provencekuren likte jeg bare sånn passe.. egentlig. Men er man glad i Frankrike, så er det jo noe å hente.:) Kos deg.

  SvarSlett
 8. Kos deg med bøkene og verdens beste årstid:)

  SvarSlett