fredag 26. september 2014

Bøker lest i 2014 #42 "Barna fra toget" av Christina Baker KlineHVILKEN BOK? "Barna fra toget" av Christina Baker Kline

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Lånt fra mammas boksamling

HVA HANDLER DEN OM? En gripende fortelling om et uvanlig vennskap. 17 år gamle Molly Ayer har bodd i tolv forskjellige fosterhjem. Hun er blitt jult opp, hun har måttet sove i en iskald vinterhage, og en fosterfar lærte henne å rulle jointer. Nå har hun blitt dømt til samfunnsstraff for å stjele en bok på biblioteket. Hun skal hjelpe en eldre kvinne med å rydde på loftet. Vivian Daly er 91 år gammel og kjenner seg igjen i unge Molly. Hun ble tidlig foreldreløs etter at hele familien døde i en brann. Sammen med hundrevis av andre barn ble hun satt på et tog i New York og fraktet til Midtvesten. Alt ble tatt fra henne, til og med navnet hennes. Siden har hun forsøkt å fortrenge det vonde hun måtte gjennomgå. Mens de sorterer eiendeler på loftet, vekkes gamle minner til liv. Molly bestemmer seg for å hjelpe Vivian med å finne svar på spørsmålene som har tynget henne hele livet ...

HVA SYNS JEG? En fantastisk god bok som var helt umulig å legge fra seg. Den er hjerteskjærende, nydelig, sterk, god og interessant, og det er ganske ufattelig å tenke på at tusenvis av barn opplevde historier som Vivians i årene det pågikk i USA. En klar kandidat til å være med blant de ti beste bøkene jeg har lest i år! 3 kommentarer:

  1. Denne hørtes veldig fint ut. De snakket om den på Cappelen Damms forlagsmøte og regnet med det ville bli en "hit". Så den står på listen min :-) Ønsker deg en fin helg!

    SvarSlett
  2. Så gøy å ta et dypdykk i mammas boksamling, også komme opp med en så flott roman. Ble rent nysgjerrig, men er pålagt strengt leseregime her, så det er bare å vente :) Ønsker deg en fin helg!

    SvarSlett