onsdag 24. september 2014

Bøker lest i 2014 #41 "Fasadefall" av Liza MarklundHVILKEN BOK? "Fasadefall" av Liza Marklund

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Lånt den hos Trine som har den flotte bloggen, Tornerosesverden

HVA HANDLER DEN OM?  En kald og fuktig maidag finner man risikokapitalisten og eks-riksdagsmannen Ingemar Lerberg torturert og bevisstløs i sin fasjonable villa utenfor Stockholm. Konen Nora er sporløst forsvunnet. På Kvällspressen får Annika Bengtzon i oppdrag å skrive om saken. Avisens redaktør Anders Schyman kommer i hardt vær på grunn av reportasjen han flere år tidligere fikk Den store journalistprisen for. Og mens Ingemar Lerbergs tilstand forverres og kritikken mot Anders Schyman vokser, trer det et stadig tydeligere bilde fram av en villaforstad hvor løgner og et voldsomt mørke lurer under den idylliske overflaten. Hvorfor vil noen den tidligere politikeren til livs? Og hvor er hans kone?

HVA SYNS JEG? Jeg har gledet meg til å lese denne boken helt siden jeg leste den forrige, "Borderline", i mai i år. "Fasadefall" skuffet heldigvis ikke, og jeg syns plotet var både interessant og spennende. Like spennende er det å lese om Annika Bengtzons privatliv og utfordringene hun står overfor der. 
Slutten klarer jeg ikke å bestemme meg for om jeg likte eller ikke. Jeg syns alt for mye ble hengende i luften og satt igjen med et par spørsmål. Forhåpentligvis blir disse besvart i en ny bok ;)
3 kommentarer:

 1. Jeg har lest alle Liza Marklunds bøker. Jeg synes hun skriver veldig bra. Nå det er sagt så likte jeg ikke så godt denne boken, jeg syntes ikke den var så bra som tidligere bøker.

  SvarSlett
 2. Leste denne tidligere i denne måneden, men jeg ble egentlig litt skuffet. Jeg likte bedre da det var Annika som etterforsket saker, og dumpet opp i farlige situasjoner, og mindre kriminaletterforskning. Jeg følte ikke at hun var like fremtreden her som hun pleier å være:)

  En ting jeg likte ved den var at den setter fokus på nettmobbing, regner med det blir noe mer av det siden det aldri eskalerte helt, og eksamenen Thomas tydelig har laget seg en grudge og funnet en måte å uttrykke den på.

  SvarSlett
 3. Før jeg fikk lest denne leste jeg flere lunkne omtaler, så mine forventninger var skrudd ned da det var min tur å låne den på biblioteket. Jeg likte den derimot godt. Leseren fikk vel det hun var ute etter, og var kanskje ikke i det storforlangende hjørnet. Kjekt at du likte den også :)

  SvarSlett