søndag 23. februar 2014

Smakebit på søndag - "Mørketid" av Salmund Kyvik


Ukens smakebit kommer fra en bok jeg ble ferdig med å lese akkurat nå! Det er lenge siden jeg leste romanserier, men på torsdag kom jeg over en bok da jeg var på butikken og handlet. Den hadde et innbydende omslag og handlingen virket interessant. "Mørketid - Uskyld for fall" havnet i handlekurven, og jeg har storkost meg disse tre dagene fra jeg begynte å lese!


Familien Henriksen fra Bekkelaget i Oslo er en vanlig familie som lever i en uvanlig tid. Journalistfaren Frode, den hjemmeværende Marianne og de tre halvvoksne barna tar ulike valg som får store konsekvenser både under og etter krigen.Derfor blir ikke 9. april bare en skjebnedag for Norge, men også en skjebnedag for familien Henriksen. Etter denne dagen blir ingenting som før.

Jeg syns boken er utrolig velskrevet, og handlingen er både troverdig og spennende. Det jeg liker aller best er at handlingen begynner et års tid før andre verdenskrig bryter ut, og at den viser at ikke alt er bare svart/hvitt, men at det også fantes gråsoner i denne vanskelige tiden. 


"Lange rekker med uniformerte menn vokste fram, jernskodde hæler smalt taktfast i brostein. En tilsynelatende endeløs strøm av soldater med lange frakker og stålhjelmer på hodet. En av tilskuerne hevet den høyre armen i stram nazihilsen mot soldatene.
     Hilde grep fatt i hånden til Tor og klamret seg til den.
     – Er de tyskere? spurte hun med et fortvilet håp om at han skulle si nei. Enda hun visste svaret så altfor godt."


Finn flere smakebiter hos Mari og Smakebit på Søndag :)
20 kommentarer:

 1. O så spännande Mörketid låter. Skall kolla in den lite närmare. Läser som regel inte böcker på norska men ibland försöker jag göra ett undantag. :)

  SvarSlett
 2. Virker som en spennende bok dette. Takk for smakebit:)

  SvarSlett
 3. Det är en populär tid att skriva böcker om och det verkar som att det alltid finns något nytt att tillföra. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Du kan det der med å friste ;o)
  Som deg er det nkjempelenge sida jeg leste en romanserie- trur jeg gikk på videregående, og hvis det stemmer må det minst være noen-og-tjue år sida! Serien da het "Ulveøyne" og var veldig spennende husker jeg!
  Håper dagen din bli av det fine slaget!

  SvarSlett
 5. Åh så fin header du har fått deg! ME LIKE!

  Ønsker deg en finfin søndag!
  klem

  SvarSlett
 6. Lenge siden jeg leste en slik romanserie nå, og egentlig holder jeg på med en av Ellinor Rafaelsen som jeg begynte på for noen år siden, denne kunne jeg tenkt meg og lest for jeg likte den forrige serien veldig godt :-) Tusen takk for smakebiten og ha en super søndag, kjære Anette :-)

  SvarSlett
 7. Den boken tilltalar mig. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 8. Og jeg som trodde det bare var damer som skriver serieromaner :) Prøvde å finne ut hvor lang serien er,og kom til 7 i år + noen til neste år, ikke så veldig lang altså. Har lest en serie, og koste meg gjennom 13 bøker, før behovet for fremdrift og avslutning gjorde at jeg avsluttet abonnementet.
  Smakebiten var i alle fall full av nerve :)

  SvarSlett
 9. Hygg deg med serien Anette! Ha en fin søndag.:)

  SvarSlett
 10. Ha en fin söndag, fast boken tagit slut! Men nästa bok är säkert lika bra läsning.

  SvarSlett
 11. Den här tror jag min man skulle gilla! Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 12. Den här känner jag inte till sedan tidigare så tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 13. Man märker att boken är välskriven redan av denna lilla smakbit. Tack! :)

  SvarSlett
 14. Tack för smakbiten som var en ny bekantskap för mig.

  SvarSlett
 15. Låter riktigt intressant :) Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 16. Så flott smakebit! Høres ut som en fin bok, må notere meg den!
  God søndag!

  SvarSlett
 17. Den här boken skulle jag vilja läsa - det låter som något för mig! Tack för tipset och smakebiten! :-)

  SvarSlett
 18. Jeg har veldig lyst til å lese denne boka og evt serien hvis jeg liker første bok. Jeg liker egentlig ikke roman serier så veldig mye, selv om jeg har lest tre stk fra før av. Jeg er litt kresen når det gjelder norske roman serier, men liker hvis det er handling fra krigens år eller en annen tid jeg liker godt. Novemberbarn, Maria av Svaneberg og Morgengry ( som er en annen roman-serie om 2.verdenskrig) er de seriene jeg har lest hittil. Mangler noen av de siste bøkene av Morgengry før jeg er ferdig med serien. Kunne godt tenke meg å kjøpe denne boka, kanskje jeg skal gjøre det i morgen. Den virker veldig fin, jeg leste ett utdrag fra den på nettet. Noe som gjorde at jeg fikk lyst til å lese mer :) Fin smakebit du delte :)

  SvarSlett
 19. Ett nytt författarnamn för mig. Tack för tipset och smakbiten! :)

  SvarSlett
 20. Lenge siden jeg også leste en romanserie, og den du har lest virker å ha en spennende historie. Kos deg videre med bøkene :)

  SvarSlett