torsdag 27. februar 2014

Bøker lest i 2014 #7 "Djevelanger" av Frode GranhusHVILKEN BOK? "Djevelanger" av Frode Granhus

HVOR HAR JEG FÅTT DEN? Leseeksemplar fra Schibsted

HVA HANDLER DEN OM? Den uforutsigbare nordnorske naturen danner igjen bakteppe for en uhyggelig god intrige med etterforsker Rino Carlsen i hovedrollen.
Det er sommer i Bodø. Lille Ida vinker til moren sin og hopper glad og fornøyd av gårde etter middag for å plukke blomster - men hun kommer aldri inn igjen. Regnet lar vente på seg, og varmen er i ferd med å tørke ut tjernet Emilie Sande stadig søker til. Vannstanden synker, og hennes fortvilelse øker. For noe ligger skjult under vannoverflaten. Noe hun for all del ikke ønsker at skal komme opp i dagen.
På politihuset i Bodø er det også varmt - og hett, vil noen mene. Guro Hammer, det nyeste tilskuddet til etterforskningsgruppa, setter følelsene i sving hos enkelte av sine mannlige kolleger. Da beskjeden om bortføringen av en liten jente kommer, passer Rino Carlsen på å få saken - sammen med Guro.

HVA SYNS JEG? Nok en forrykende krim fra Frode Granhus. Selv om plotet kanskje er litt for finurlig for min smak, er boken så velskrevet og spennende at jeg ikke klarte å legge den fra meg. Forfatteren tar det nordnorske helt på kornet; hverdagslivet, naturen, folkene og kombinert med etterforskeren Rino Carlsen - som jeg forøvrig har stor sans for - og den dystre stemningen i boken, er dette en perfekt match! 5 kommentarer:

 1. Denne venter jeg på fra forlaget, men jeg har ikke fått lest de to første bøkene ennå heller så da haster det ikke så veldig. Fint bilde og likte den lykten du hadde :-) ha en fin dag,Anette:-)

  SvarSlett
 2. Jeg har akkurart hørt denne som lydbk, og likte den kjempegodt! Der du syntes plotet var i overkant finurlig, synes jeg den oppfinnsomme slutten bare var et pluss! Alt heng i hopes med alt, var det en finansminister som uttalte, og han hadde rett, han ;o) Jeg så ikke at den muligheten kunne komme, men jeg skjønte jo at det var noe, i og med at mysteriet var løst og det fortsatt var spilletid igjen...

  SvarSlett
 3. Ønsker deg en nydelig torsdagskveld!
  klem♥

  SvarSlett
 4. Jeg elsket det nordnorske i denne boken, og holdt på å mønstre på Hurtigruten med en gang jeg var ferdig. Kjekt at du likte den du også :)

  SvarSlett
 5. Gleder meg til denne, likte de to andre veldig godt, og så skal jeg til Lofoten i påska.:)

  SvarSlett