søndag 1. april 2012

Smakebit på Søndag & Boktips


Tigerkvinnan

Det är höst på Lindängstorget. Cecilia Lunds familj har återupptagit rutinerna efter den stormiga sommaren. Cecilia återgår till barnmorskejobbet på förlossningsavdelningen och barnen till sina aktiviteter. Men relationen till John har blivit något ansträngd på grund av barnet de väntar och Cecilia börjar känna sig pressad från alla håll.
Även i systrarna Susannas och Marias liv sker förändringar. Kärlekskriser och arbetslöshet, hur hanterar man livet när saker inte blir som man tänkt sig? Mitt i vardagen dimper ett anonymt paket ner i brevlådan hos Cecilia. Det är en bok med ett obehagligt budskap. Samtidigt får även Cecilias mor Christina ett kryptiskt brev till sin tidningsredaktion. Har dessa två händelser med varandra att göra och vem är det i så fall som hotar mor och dotter?
Cecilia känner sig vartefter mer och mer orolig. Hon blir åter tvungen att ta kontakt med polismannen Per Nilsson. För ju längre tiden går, desto mer uppenbart blir det. Någon håller ögonen på hennes familj. Någon vill henne illa. Eller, gud förbjude hennes barn.




Dagens smakebit kommer fra en bok jeg leste ut i dag. Den svenske forfatteren Katerina Janouch har skrevet en bokserie om jordmoren Cecilia Lund og dette er bok nummer fire. Jeg har blitt utrolig glad i denne serien og håper inderlig det kommer flere. Med tanke på "Tigerkvinnens" avslutning tror jeg faktisk det gjør det!

I denne boken får vi oppleve Cecilias hverdag sammen med mannen John. De har funnet tilbake til hverandre etter at John hadde et forhold til en annen kvinne, og nå venter de sitt femte barn. Forfatteren har en lun og varm måte å skrive på og trekker også frem utfordringene og vanskelighetene ved et samliv. Det er ikke alltid like lett å få gjort alt man føler man burde, og det er lett å kjenne seg igjen i Cecilia og Johns problemer. Også i denne boken havner Cecilia i et drama hun helst ville vært foruten, og dette gir boken et ekstra piff.

Det var risikabelt att skriva om hemforlössningar (hjemmefødsler). Folk hade alltid en massa synpunkter och majoriteten av kvinnorna var inte för.Ändå kunde hon inte låta bli. Hon ville vara ärlig om sina känslor. Det var vad bloggen var till för.


Bøkene finnes foreløpig bare på svensk, men er lettleste og anbefales virkelig. Her er de andre bøkene i serien:

BedragenSysterskapHittebarnet

Kan kjøpes for en billig pris hos adlibris.com  (tidligere capris.no).

Klem fra



13 kommentarer:

  1. En flott smakebit. Det er så fint når man finner bøker en virkelig faller for og at det da finnes flere bøker med samme historie :-)
    Ha en riktig fin påske! Stor påskeklem!

    SvarSlett
  2. Takk for tipset, dette var en flott smakebit

    SvarSlett
  3. Takk for fin smakebit og for boktipsene:) Vil lese denne serien jeg også. Hørtes jo så bra ut:) God påske!:)

    SvarSlett
  4. Tusen takk for fin smakebit:-) Disse bøkene må jeg få sjekket ut så tusen takk for boktipset igjen.En riktig god påske ønskes deg og dine Anette:-) Påskeklem fra Beathe

    SvarSlett
  5. En flott og fin smakebit. Har ikke lest disse bøkene, takk for tips:)

    SvarSlett
  6. Denne boka må jeg få tak i etter at jeg har kjøpt de andre bøkene i serien. Jeg må selvfølgelig få lest bøkene også:)

    SvarSlett
  7. Takk for den fine smakebiten, Anette!

    Ønsker deg en riktig god påske, kos deg masse :-)

    SvarSlett
  8. Takk for tipset! Er det ikke merkelig at bøker kan være så utrolig billig på andre sida av grensa? Absolutt en god grunn til å venne seg til å lese svensk, det går jo faktisk helt greit!

    SvarSlett
  9. Det var en fin smakebit/anbefaling, Anette. Jordmordyrket har alltid fascinert meg, engang kunne jeg godt tenkt meg å utdannet meg til jordmor. Dessverre er jeg nok ikke skapt for de negative sidene av jobben, enkelte ganger skjer det jo tragiske hendelser dessverre.

    SvarSlett
  10. Flott smakebit:) Takk for boktips!

    SvarSlett
  11. Tusen takk alle sammen for de superkoselige kommentarene, stor påskeklem fra meg :)

    SvarSlett
  12. Takk for fin smakebit!
    Boken virker å ha en god historie :)

    SvarSlett
  13. Jag har aldrig tänkt på att de här böckerna skulle vara en serie. :) Har aldrig läst något av Janouch, även om hon har skrivit massor av böcker.

    SvarSlett