søndag 18. mars 2012

Smakebit på Søndag & Boktips

 


Rune Angell-Jacobsen har nå kommet med en ny romanserie kalt "Morgengry". Serien handler om de to studentene Inger og Hans-Jørgen som inngår en pakt og forlover seg samme natt som tyskernes inntog i Norge starter. 

Jeg har nå lest den første boken, "Skjebnetid", og likte den veldig godt. Både historien og personskildringene virker troverdige og det er tydelig at forfatteren har tilegnet seg gode kunnskaper om hva som skjedde i Trondheimstraktene i krigsårene. 

Inger har et Leica-kamera som hun er utrolig glad i og dette bruker hun flittig de første dagene av okkupasjonen. Men det hun ikke tenker over er at dette kan få henne opp i ubehagelige situasjoner. Jeg liker tanken på at et eller annet sted ligger kanskje disse bildene i en skuff eller i et gammelt album, kanskje er de glemt eller ofte tatt frem og vist til barn og barnebarn.

Slutten på boken var overraskende og tok en helt annen vending enn jeg hadde trodd, så nå ser jeg frem til bok nummer to. 

Her er en smakebit:


 


10 kommentarer:

 1. Denne boka har eg høyrt om mange gonger før, meneg veit ikkje om eg kjem til å lese henne. Fin smakebit. Ha ein fin søndag vidare. =)

  SvarSlett
 2. SV: Hehehe... Moro med kjøpesenter ;) God søndag søte Anette <3

  SvarSlett
 3. Fin smakebit:-)))) Ha en super Søndag, Anette:-))

  SvarSlett
 4. Fin smakebit. Det hørtes ut som en interessant serie.

  SvarSlett
 5. Hei Anette :)
  Så mange flotte tips og anmeldelser
  du kommer med. Her følges det med
  vet du ;) Og flott himmelsk bilde
  litt lengre nede her ღ Ønsker deg en
  fortsatt fin søndag og helg. Klem fra
  Mette

  SvarSlett
 6. Fin smakebit. Eg er ute etter ein ny serie å følge, kanskje eg skal prøve meg på denne :-)

  SvarSlett
 7. Fin smakebit! God søndag, Anette :-)

  SvarSlett
 8. Denne har jeg nettopp kjøpt meg:) Har ikke lest den enda, men etter slik en ros av den, gleder jeg meg veldig. Men jeg tror jeg skal vente til bok nummer to er kommet også. Så jeg slepper og vente så lenge. Hater å vente. Fin smakebit:) Ha en fin søndagskveld:)

  SvarSlett
 9. Fin smakebit. jeg har lest denne boka også og jeg følte det samme. Gleder meg veldig til neste bok og ble egentlig veldig overrasket over slutten i denne boka:)

  SvarSlett
 10. Jeg leser så sjeldent serier, i hvert fall norske, det bør jeg kanskje forsøke å gjøre noe med? Denne serien høres fascinerende ut og jeg liker jo historie.

  Nå er jeg endelig på nett igjen og det føles herlig :D Gleder meg til å kaste meg med på Boktema på torsdag :D

  SvarSlett