torsdag 29. mars 2012

Boktema - Min påskelektyre


Påsken står for døren og jeg vil gjerne vite hvilke bøker du har planlagt å lese. Går du for den tradisjonelle påskekrimmen, eller skal du kanskje lese noe helt annet? Skriv et innlegg på bloggen din om dette temaet, link hit til meg (obs obs, veldig viktig) og bruk gjerne logoen ovenfor.


Dødslekene

Reality-TV med livet som innsats I restene av det som en gang var Nord-Amerika, ligger nasjonen Panem. Den velstående og høyteknologiske hovedstaden Capitol er omgitt av tolv distrikter der innbyggerne sulter og lider nød. Styresettet i Capitol er nådeløst og ondt, og kontrollerer utkantdistriktene med jernhånd gjennom å tvinge dem til å sende en gutt og en jente mellom tolv og atten til de årlige lekene de arrangerer; en kamp på liv og død, direktesendt på TV.Fra den fattigste av provinsene blir tolv år gamle Prim valgt. Søsteren Katniss på seksten bestemmer seg for å ta Prims plass for å redde henne, og med det er det som om hun undertegner sin egen dødsdom. Fra overveldende luksus i Capitol, blir hun kastet ut i villmarken og kampen for å overleve begynner. Men Katniss har sett døden i hvitøyet før, og er ikke den som gir seg uten kamp. Det hun ikke er forberedt på, er at hun etter hvert tvinges til å måtte foreta noen brutale valg. Det handler om å drepe eller bli drept. Og det er bare én vinner ...

Dette er min påskelektyre i år; "Dødslekene" av Suzanne Collins. Jeg har lest om boken på mange blogger i lengre tid og har alltid tenkt at denne må jeg lese en dag. Nå er den kjøpt inn og står og venter på meg i bokhylla - gjett om jeg gleder meg. Påskegodteri og sofakrok med pledd, eller enda bedre; ute i solveggen. Dessverre er ikke værprognosene så gode for oss her nord, så da er det godt å ha en bok å forsvinne inn i og glemme regn og vind. 

Jeg har en liten følelse av at jeg kommer til å sluke "Dødslekene" på null komma niks, så jeg har enda en bok i bakhånd.

Jenta med snø i håret

16 år gamle Hedda forsvinner sporløst fra sitt hjem utenfor Hagfors i Värmland. Når politiet får saken, viser det seg at den pliktoppfyllende Hedda har levd et dobbeltliv. En tid senere blir en ung jente funnet myrdet med et skudd i hodet i en jordkjeller ikke langt fra Heddas hjem. Kan det være Hedda? Journalisten Magdalena Hansson har flyttet hjem til Hagfors etter en opprivende skilsmisse. Hun engasjerer seg i skjebnen til den forsvunne jenta og begynner sine egne undersøkelser. Det viser seg snart at bygda har hemmeligheter, som noen gjør hva som helst for å skjule.


Denne boken har jeg fått tilsendt fra Cappelen og gleder meg veldig til å lese den. Dette er første boken i en hel serie, og ingenting er vel bedre enn det!

Da gjenstår det bare å ønske dere alle en god bokpåske! Neste uke tar boktemaet påskeferie :)

Dette må du gjøre for å være med på Boktemaet i dag:

*Lag et innlegg på bloggen din om dagens tema
*Link hit til denne siden i innlegget ditt
*Sett deg på linklisten her hos meg - jeg bruker Mister Linky
*Husk at Mr Linky vil ha URL'en til innlegget, ikke bare bloggen din!

Klem fra
21 kommentarer:

 1. Dødslekene har jeg liggende( les:må lånstjele fra min sønns bokhylle ) så den skal jeg lese en gang, har veldig lyst til å se filmen. Jenta med snø i håret kunne jeg godt ha tenkt meg, så jeg er spent på å høre hva du syntes om den.Ha en fin dag Anette og håper eldstegutten er frisk igjen. klem Beathe

  SvarSlett
 2. Hei!
  Ingen hemmelighet at jeg falt pladask for Ninni Schulmans nye krimserie! Nesten så jeg er litt misunnelig på dere som ikke har lest den enda... Gled dere!

  SvarSlett
 3. Gled deg! Jeg skal se filmen i dag:-)

  SvarSlett
 4. Åhh.. du kommer til og sluke Dødslekene.. Husker jeg jeg gjorde :P Tenkte og få lest 2éren snart jeg da. Har hørt den skulle være enda bedre end den første :D
  Men ellers skal jeg prøve meg på noe krim i påska :P Prøve noe nytt.. :)

  Ha en fin Påske :)

  SvarSlett
 5. Du burde ha bok to og tre i Dødslekene trilogien like i nærheten, du kan anse dette som en vennlig advarsel ;) Jeg skal forsøke å presse inn en krim jeg har ventet lenge på i påsken, nemlig den nyeste boken i Jussi Adler-Olsens serie om Avdeling Q.

  SvarSlett
 6. Dødslekene er fantastiske bøker, jeg håper du koser deg med dem!
  Jeg har også tenkt å lese Jenta med snø i håret i påsken, og så håper jeg det blir tid til litt Kepler :-)

  SvarSlett
 7. Disse bøkene hørtes spennende ut! Og etter alle kommenterene her så føler jeg at jeg også må lese Dødslekene snart :)

  SvarSlett
 8. Spennende bøker Anette, dødslekene bør leses forstår eg, nye bøker på må-leses-lista :-)) God påske!

  SvarSlett
 9. Super leseliste:) Har som vanlig overdreve og satt alt for mange bøker på lista mi, når sikker gjennom bare en av de, hehe:)Kos deg masse med "Dødslekene", den er kjempe spennende, anbefaler som Mari og ha de to andre bøkene i nærheten. Fikk også av Cappelen Damm "Jenta med snø i håret". Har veldig lyst å lese den også, men får se om det blir tid, man skal jo kose seg med andre ting også i påska, så blir nok etter påska:) Ha en super torsdag!:)Klæm!:)

  SvarSlett
 10. Dødslekene har jeg DRITTLYST å lese....

  SvarSlett
 11. Her går det i serien Tre søstre - skrevet at Bente Pedersen ;)
  Ønsker deg en kjempefin påske Anette :) Jeg krysser fingre for masse sol, store påskeegg og bare kos :) Stor klem fra meg

  SvarSlett
 12. Leser dødslekene selv nå=) sett filmen først,litt feil rekkefølge.men det får gå:) hehe. Skal lage et innlegg om boktemaet.:)

  SvarSlett
 13. Der fikk jeg postet innlegget:) Ha en flott torsdag videre=)

  SvarSlett
 14. Dødslekene er kjempebra, jeg må få lest de to neste etterhvert også. Og krimmen virker spennende :-)

  Ønsker deg en fin torsdagskveld, Anette.

  SvarSlett
 15. Linket bare til mitt innlegg da påskekrimen endelig var berget!!! :)

  De tre bøkene jeg har på tapetet i disse dager.


  Håper alle sammen får en super påske med mye god krim! ;)

  SvarSlett
 16. Dødslekene har en tendens til å bli slukt veldig fort. Jeg leste hele trilogien på bare et par dager. Har ikke hørt om den andre boken, men den høres spennende ut :)

  SvarSlett
 17. Melder meg på her. Trenger tips til godt lesestoff. Blir mye fagbøker om dagen, men i ferier prøver jeg å ta frem andre ting

  SvarSlett
 18. Min datter har nettopp vært og sett den første filmen av Dødslekene på kino, men syntes boken var mye bedre. Jeg skal nok få lest dem en gang, men kommer sikkert til å se filmen først kjenner jeg meg selv rett.
  Lurt å ha en bok i reserve!
  Takk for kommentar hos meg, det var nytt også for meg det med bakgrunnen til påskekrimmen :)

  SvarSlett
 19. Jeg har Hunger Games i bestilling, venter på å få den i posten, jeg gleder meg!

  SvarSlett
 20. Supert boktema! Her er mitt bidrag...sent, men godt:p God påske! :)

  SvarSlett