søndag 15. februar 2015

Smakebit på Søndag ☆


For en herlig søndag vi har med klarvær og frost. Om en liten stund skal jeg ut og gå tur, og nyte den deilige luften etter en uke med tidenes forkjølelse. Oppi det hele har jeg vært med og rigget Mammutsalg på jobb, og det har jammen vært gøy. I morgen klokken ti går startskuddet for vår del, og det er mange godbiter å ta av :)

Det blir tid til litt lesing også, heldigvis, og akkurat nå leser jeg "Stäppens krigare" av Conn Iggulden. Den har gjemt seg i bokhylla i mange år, men heldigvis fant jeg den og den er foreløpig utrolig bra!!Temudjin är bara 11 år gammal när han skickas till sin moders stam för att hitta en hustru men under hans vistelse där dödas hans far, khan över Vargarna. Klanen fryser ut familjen och de lämnas utan mat eller tak över huvudet för att svälta ihjäl på den hårda Mongoliska stäppen. Temudjin får en hård start i vuxenvärlden och tvingas lära sig att övervinna naturens faror och människans ondska.
 Temujdin bygger upp en ny klan av människor som inte tillhör någon stam och han drömmer om att förena de krigande folken, men för att göra det måste fienden slås ner. När han går i krig mot tartarerna för att hämnas sin faders död tar han kommandot över Vargarna och de andra stammarna. Steg för steg närmar han sig drömmen om en khan över alla folken på den enorma oceanen av gräs ? En khan under namnet Djingis.


"Temudjin hade solen i ansiktet medan han galopperade. Han förundrade sig över den glädje som låg i att ha en snabb häst arbetande under sig och vinden i ansiktet. Längre fram såg han Bektars sto återfå balansen efter att ha snavat på en lös sten. Brodern reagerade med ett hårt slag mot sidan av hästens huvud, men de hade förlorat en längd, och Temudjin tjoade som om han var på väg att rida om. Det var emellertid inte rätt ögonblick. Han älskade att ligga först, men han tyckte dessutom att sätta press på Bektar därför att det gjorde honom så irriterad."


Finn flere flotte smakebiter hos Mari og Flukten fra Virkeligheten.
17 kommentarer:

 1. Conn Igguldens böcker har jag sett lite överallt, på bokbloggar och i bokhandlar. De brukar se så fina ut, men jag har fortfarande inte kommit till skott :)

  SvarSlett
 2. Detta låter verkligen som en mycket spännande bok! Jag har inte läst något av denne författare än. Det borde jag nog ändra på. ;-) Tusen tack för smakebit och boktips! Önskar dig en skön söndag med mycket läsning.

  SvarSlett
 3. Nyt det herlige været, Anette! Det er bra forkjølelsen nesten er over, jeg håper du får en fantastisk uke, og at Stäppens Krigare fortsetter og være bra :)

  Lexxie @ (un)Conventional Bookviews

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten. Skall alldeles snart läsa sista boken i denna serie. Tycker att de är otroligt bra.

  SvarSlett
 5. Iggulden sine bøker sammen med de av Abercombie har fristet meg en stund. Men jeg har enda ikke funnet plass til dem :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Stäppens krigare kommer jag absolut att läsa. Tack för smakbiten.

  SvarSlett
 7. Jag gillar Iggulden och just den här serien är så bra. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 8. Iggulden talar många om i positiva ordalag. känner ett litet sug. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 9. Tack för smakebiten! Har bara läst någon bok av författaren, kanske borde man testa läsa fler?

  SvarSlett
 10. Tack för smakbiten och ha en fortsatt bra söndag!

  SvarSlett
 11. Det låter som en spännande bok. Tack för smakbiten :)

  SvarSlett
 12. Takk for smakebiten. Denne var ukjent for meg

  SvarSlett
 13. Har för mig att det här är första boken i en serie?
  Låter spännande! Tack för smakbiten!
  Kanske blir det både smakebit och triss nästa vecka ;)

  SvarSlett
 14. Tack för smakbiten. Sonen har läst de flesta böckerna av Iggulden, men jag har inte lockats riktigt.

  SvarSlett
 15. Jag tyckte om den här boken. Ledsnade dock på serien när jag läste tredje boken.

  SvarSlett
 16. Tack för smakebiten har hört talas om denna författare innan men ej läst något

  SvarSlett