lørdag 15. juni 2013

Jorden rundt på 80 bøker.....

.........Min litterære reise i mai.


I mai hadde jeg ikke anledning til å reise så mange plasser. Men jeg fikk meg i allefall en tur til Sverige - et av mine litterære favorittland. I Stockholm traff jeg jordmoren Cecilia for femte gang, og sammen med henne løste vi litt av et mysterium. "Modershjärtat" av Katerina Janouch.  Jeg besøkte deretter Cuba og fikk et innblikk i historien til gamle Doña Maria som gjenspeiler prøvelsene det Cubanske folket har hatt i mange år. "Doña Maria" av Cecilia Samartin.
Neste reisemål var USA. Jeg ble kjent med to ungdommer som kjempet mot hver sin kreftdiagnose, og de gjorde virkelig noe med meg som menneske. Et fantastisk møte. "Faen ta skjebnen" av John Green.
Jeg ble likegodt igjen i USA en stund til, og traff Billie og Nicolas som kjempet mot tiltrekkingen de hadde til hverandre. Et morsomt oppholdt :) "Full House" av Janet Evanovich.

Nå er vi et godt stykke ut i Juni, og jeg har allerede tatt turen videre fra USA. 
Hvor befinner du deg i verden?


3 kommentarer:

  1. Jeg har akkurat vært en tur til Oslo og været på Hile-comeback ;) Nest tur går ut av ladet, men jeg vet ikke helt hvor enda ...

    SvarSlett
  2. Jeg skal snart til Cuba også! Dona Maria ligger hjemme i postkassen og venter på meg til uka :) Var forøvrig i Sverige denne uka, sammen med Hundreåringen.

    SvarSlett
  3. Høres ut som en veldig fin lesemåned :) Akkurat nå er jeg i New York på et hotell

    SvarSlett