søndag 2. desember 2012

Smakebit på Søndag :)


Deilige desember er her, og jeg har innledet julemåneden med å lese boken "Julebrevpikene" av Karin Bjørset Persen. Boken har stått på vent en god stund, men jeg har klart å spare den til nå. 43 sider ut i historien kan jeg fastslå at dette er ustyrtelig morsomt, og etter bokomtalene hos andre bloggere å dømme er jeg ikke alene om å ha denne meningen :)

Julebrevpikene

Det er helt utrolig! Magnhild har fått den snobbete søsteren Magdalenas årlige julebrev og freser av sinne. For et skryt! Hvilke løgner! På toppen av det hele forteller søsteren i det masseutsendte brevet at hun også tenker å feire jul hjemme i Finnmark hos Magnhild. I krisemodus samler Magnhild jentegjengen, og sammen skaper de en liten motstandsbevegelse: Ærlige julebrev. Etter mye vin og heftige diskusjoner, skriver de fem venninnene ærlige leserbrev til lokalavisen. Denne ærligheten sprer seg som ild i tørt gress over hele landet, og opprøret mot den perfekte fasaden vekker både harme og sympati. Snart figurerer jentegjengen i landets store tabloidaviser og de inviteres til TV-showet God Morgen Norge. Men, samtidig som Magdalena ankommer Bjørkvik, kaster reportere og turister seg over den intetanende lokalbefolkningen på nærbutikkens kaffehjørne. Hele bygda dras inn i kaoset de ærlige julebrevene skaper, og ingenting er lenger som før i lille Bjørkvik i Finnmark.


"Ja, takk, gjerne," skyter jeg inn før Ingar rekker å snakke seg varm om ilskne svigermødre, køkjøring og restskatt. Det prikker fortsatt, men jeg finner det smartest å sende mannen avgårde på jobb. Jeg smiler søtt, kysser min mann og speider etter fasttelefonen. Et vanvittig ord, forresten, for den er stadig på vandring."


Her finner du flere smakebiter! God adventssøndag, klem fra
15 kommentarer:

 1. Jag önskar verkligen att denna fanns på svenska, den verkar rolig i den svenska betydelsen :) (morsom på norska?)

  SvarSlett
 2. Dette høres morsomt ut, og le må vi jo, så hvorfor ikke? Lykke til med adventssøndagen, håper du får kost deg med dine.

  SvarSlett
 3. Boka høres veldig morsom ut. Håper du ler deg gjennom resten. :)

  Ha en fin søndag. :)

  SvarSlett
 4. Fin smakebit fra en herlig bok:-) Kos at du leser denne nå. Jeg snakket med carole Matthews i sted på FB og Norge har nettopp kjøpt 3 bøker til av henne som de skal oversette, dette lover bra fremover. Ha en fin søndag,Anette:-) Klem Beathe

  SvarSlett
 5. Denne er julekalenderen min i år!!!
  Den er jo delt inn i dato-kapitler så det er helt supert! FÅr jo ikke "åpne luke" absolutt hver dag, men til gjengjeld er det jo noen dager i romjula også!
  Etter alle positive omtaler, ser det jo nesten ut til at dette kan bli en juleklassiker!

  SvarSlett
 6. Jeg liker bøker med humor. Takk for smakebiten, den er notert. Har begynt å lage liste på pc'n over bøker som jeg finner beskrevet og link til innlegget. Inntil nå har jeg en masse papirark som ligger og flyter. Vil samtidig takke for kommentaren på min smakebit. Jeg kommer til¨å slette innlegget inkl kommentaren jf at jeg laget to pga de tekniske merksnodighetene som oppstod i morges.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var jammen rare greier :) Klem fra Anette :)

   Slett
 7. Takk for alle bokanbefalinger,
  superflink er du :) Ønsker deg
  en fortsatt fin 1. søndag i
  advent :) Stor klem fra Mette

  SvarSlett
 8. ho ho denne gleder eg meg til å lese i desember :)
  takk for flott smakebit :)

  SvarSlett
 9. Fin smakebit. Denne ar jeg allerede notert meg

  SvarSlett
 10. Endelig kan jeg også starte på den:) Gleder meg, må bare lese noen bøker ferdig først. Så skal jeg kaste meg over den:) Takk for smakebit og ha en fin fin søndag!:)

  SvarSlett
 11. Ja, denne likte jeg godt. Fin søndags
  kveld til deg..:)

  SvarSlett
 12. Kos deg ferdig med boken, den er vel verdt hver side :)

  SvarSlett
 13. Denne boken skal visst være morsom underholdning, og virker perfekt nå i desember :)

  SvarSlett
 14. Tusen takk for smakebiten! Jeg har skikkelig lyst til å lese denne boken! Den virker morsom, og passende til julen :) Bare synd den er så dyr!

  SvarSlett