søndag 16. desember 2012

Smakebit på Søndag - Fullkommen leselykke :)


Tidligere i uken ble jeg obs på at min store forfatterhelt Jussi Adler-Olsen har kommet med en ny bok om Carl Mørck og Avdeling Q og at den er å finne i norske bokhyller i mars til neste år. Mars?? MARS?? Så lenge klarer ikke jeg å vente, så i nok et svakt øyeblikk var boken bestilt og ble i lykkerus hentet på postkontoret i går morges. Å lese dansk syns jeg er mye vanskeligere enn å lese svensk av en eller annen grunn, så jeg er en smule spent. Men tre kapitler ut i boken går det foreløpig lekende lett, så dette lover jo godt :)


I denne boken virvles Carl Mørck og hans trofaste medarbeidere, Assad og Rose inn i en sak som har tråder til både bank-korrupsjon, politisk svindel og Afrikas farlige jungel. 


"Han famlede lidt ut til siderne for bedre at kunne skubbe sig fri og mærkede det flå i pyjamassens ærmer, mens han med fejende bevægelser skrabede grene og kviste til side. Det var der, han ramte en slimet masse, som dækkede noget hårdt, og så kom lugten, der som en bølge af død indhyllede ham". 


Mari spør oss denne uken om vi har bøker som vi gjennom året ikke har fullført og om vi har planer om å lese noen av dem ferdig.   

Jeg legger sjelden bøker til side for å lese dem ferdig senere. Enten fenger de, og blir ferdiglest eller så får jeg fort en følelse av at denne boken ikke er helt for meg og da blir den stående ulest i bokhylla.  Det finnes selvfølgelig unntak og dette året har jeg lagt til side to bøker med håp om å lese dem ferdig ved en senere anledning. Den første var superbra, men så fryyyyyktelig lang, den andre fikk jeg bare en merkelig følelse av og det irriterer meg fordi "alle" syns den er så bra!


11.22.63Miss Peregrine og øyas hemmelighet
Ha en fin 3 søndag i advent, klem fra20 kommentarer:

 1. En fin smakebit! Jeg leste den siste til Camilla Läckberg på svensk, det var umulig å vente. Og å vente til mars med Avdeling Q var også veldig lenge!!
  11.22.63 og Miss Peregrine står ulest i hylla ved siden av meg. Jeg skal begynne på dem, snart. Eller, til neste år :-)
  Ønsker deg en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 2. Miss Peregrine likte jeg veldig godt og den andre har jeg ikke lest. Heldigrisen deg som har fått kloa i den siste boken til den danske helten min.Jeg har journal 64 igjen å lese, og jeg håper at du har tenkt å skrive om denne for da kan jeg "leve" på den frem til Mars. Ha en super søndag,Anette:-)

  SvarSlett
 3. oi oi denne høres spennende ut !
  på ønskelisten min til jul så trygler eg etter bøkene til jussi :)
  takk for flott smakebit & ha en koselig søndag

  SvarSlett
 4. Heldiggrisen! Åh, jeg vet ikke om klarer å vente helt til mars, men det er vel bare å bite tenna sammen? I mellomtiden kan jeg jo se fram til hva du synes om "Marco effekten". :)

  Miss Peregrine står forresten i bokbylla mi og. Ha en fin søndag videre. :)

  SvarSlett
 5. Jeg må nok krype til korset og innrømme at jeg ikke har lest noe av Jussi Adler Olsen enda! Dette ser ut til å være en tabbe. Har dermed et mål for januar - Jussibok fra biblioteket!
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Spennende smakebit, gleder meg til boken kommer ut :)

  SvarSlett
 7. Høres ut som en spennende bok, og det er jo greit å lese den på dansk når det er så lenge å vente!

  SvarSlett
 8. Luring ... ;) Lese Jussi på orginalspråket er slettes ikke så dumt. En av de tingene jeg har irritert meg litt over med denne serien er at oversettelsen bærrer preg av dansk setningsstruktur og danske særegne ord og uttrykk som ikke er fullverdig oversatt til norsk. Gleder meg skikkelig til både Journal 64 og Marco effekten. Har akkurat lest ut Fasandreperne (se min anmeldelse her: http://bokbloggeir.wordpress.com/2012/12/16/sadismens-faenskap/ ), og er nå godt i gang med Flaskepost fra P.

  SvarSlett
 9. Har lest så lite krim de siste årene at det ikke er til å tro. Forstår jo av ditt innlegg og andre blogger at denne Jussi A er noe jeg bør lese. Leste selv to danske bøker tidligere i år, om Napoleon. De var gamle og to bøker en kollega, som det er megagøy å snakke historie med, hadde kjøpt i et antikvariat, tipper i København. Var litt skeptisk da jeg jeg så at de var skrevet på dansk. Men det gikk lekende lett må jeg si.

  SvarSlett
 10. Som Jussi-fan skjønnar eg godt at du ikkje klarte å vente til mars. Sjølv kjem eg nok til å vente til den norske utgåva kjem. Ha ein fortsatt fin dag, kos deg med Carl & co!

  SvarSlett
 11. Må jo lese disse snart:) Har sagt det mange ganger, men de skal leses:) Høres fryktelig spennende ut også i Afrika:)Så fin bloggen din er blitt!:)Takk for smakebiten og ha en fin fin søndag!:)

  SvarSlett
 12. Har Jussi Adler-Olsens första bok i hyllan, men har inte läst den än. Tänkte försöka läsa klart lite serier innan jag börjar på en ny :)

  SvarSlett
 13. Jag har Journal 64 hemma och känner att jag måste ju börja läsa den och hans andra böcker snart:)

  SvarSlett
 14. Denne høres veldig spennende ut :)Det er helt grusomt når man må vente så lenge på skikkelig bra bøker! Jeg føler din smerte! Haha Men jeg synes du er veldig flink som leser bøker på svensk og dansk! Jeg synes det er mye vanskeligere enn engelsk!

  SvarSlett
 15. Du er ikke alene om å ikke like Miss Peregrine og øyas hemmelighet ;-) Jeg nærmest slaktet den, så det.

  SvarSlett
 16. Åå får vänta till april på den på svenska :O

  SvarSlett
 17. Miss Peregrine is still on my reading stacks, maybe next year lol. Just wondering did you get your ecopy of The Summer Before the Storm?

  SvarSlett
 18. Jeg tror jeg skal tøyle meg og vente på den norske oversettelsen, men jeg forstår veldig godt at du ikke klarte det, Anette :) En skrekkel(skummel og ekkel, kom på den nå) smakebit fra boken du kom med i dag(eller på søndag da), Anette.

  SvarSlett
 19. Det har kommet lovord om boken både fra bloggere og i aviser nå i det siste om denne danske forfatteren. Har tidligere ikke hørt om han, men har blitt nysgjerrig. Synes det er supert å lese den på originalspråket, da får man som leser forfatterens egne ord. Takk for god smakebit : )

  SvarSlett