søndag 9. desember 2012

Smakebit på Søndag :)


Dagens smakebit kommer fra boken "Dandy" av Jan Guillou, som jeg akkurat har begynt å lese. Boken fikk jeg i bursdagsgave fra husbond og barn, og jeg har gledet meg veldig til akkurat denne boken. Den er bok nummer to i en trilogi om jernbanens historie i Norge i det forrige århundre. "Hvis man altså tenkte seg en tredje, strømførende jernbaneskinne der lokomotivet tok inn kraften via en doppsko eller meie på undersiden? 
Ikke så heldig. Bortsett fra det rent metallurgiske problemet med sterk slitasje på skien - og gnissingen, apropos ubehagelige lyder! - så innebar en høyspentledning på bakken, på kryss og tvers gjennom hele England, et tap på kanskje hundre tusen husdyr og sikkert ti tusen barn i året."


Finn flere smakebiter her, hos Mari og Flukten Fra Virkeligheten!!15 kommentarer:

 1. Jernbanehistorie høres ut som det kan involvere en god del spenning. Håper du koser deg med boka. Ha en fin søndag. :)

  SvarSlett
 2. Etter Brobyggerne gleder jeg meg veldig til å lese denne. Syntes først det var litt rar tittel, men når den skal handle mest om den tredje broren, så skjønner jeg det bedre. Hørte rykter om at dette er Jan Guillou`s store prosjekt som skulle bli mer enn tre bøker, han har ambisjoner om å jobbe med dette livet ut.

  SvarSlett
 3. Det var ju tur att de ändrade sig och inte la högspännningen på marken :)

  Jag har inte läst dessa och nu blev jag förvånad också... så de handlar om järnvägens historia i Norge?

  SvarSlett
 4. Har ikke lest noe av forfatteren før uten at jeg egentlig kan sette fingen på hvorfor. Siden du liker de så godt så burde jeg kanskje gitt de en sjanse? Tusen takk for smakebiten,Anette:-) Ha en finfin dag. Klem Beathe

  SvarSlett
 5. Guillou skriver bra synes jeg, utifra det lille jeg har lest av ham. Interessant det som Tine skriver, at han skal jobbe med dette livet ut.

  SvarSlett
 6. Tusen takk for smakebiten og boktips! :) Jeg har ikke lest noe av forfatteren tidligere, men det er kanskje på tide? ;) Får ta det til neste år! Julen er så hektisk! Håper du får en veldig fin søndag!

  SvarSlett
 7. Har nettopp kjøpt meg en trilogi av Guillou som jeg skal lese over nyttår. Det blir den første boka fra forfatteren for meg. Gleder meg veldig! Denne boka kjenner jeg imidlertid ikke, så takk for smakebiten! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dersom det er tempelridder-triologien hans kan du bare begynne å glede deg! :)

   Slett
 8. Denne kunne jeg også tenke meg å lese, den virker interessant.
  Er det ikke gøy å få bøker i gave? Det skjer så sjeldent i mitt liv at det blir en stor greie! :-D
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 9. Åh, denne kunne jeg tenke meg å lese. Så den på butikken og syns omslaget var særdeles tiltrekkende. : )Takk for smakebiten!

  SvarSlett
 10. Den har jeg ikke lest.. Finnes jo så mange bra bøker, som jeg virkelig kunne tenkt meg å lese. . MEN blir jo aldri tid:(

  Jeg har kjøpt meg Fifty shades, og gleder meg som et barn til å lese:)

  SvarSlett
 11. Jag har inte läst de här böckerna, har inte läst något av Guillou sedan böckerna om Arn. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 12. Disse bøkene har jeg veldig lyst til å lese! Jeg er ikke så glad i Hamilton-bøkene, men han er god på historiske romaner! Kanskje i 2013?

  SvarSlett
 13. Er litt nyskjerrig på denne.. spent på hva du synes til slutt! Ha en fin kveld.:)

  SvarSlett
 14. Er nysgjerrig på forfatteren og har sett intervju med han i NRK sitt, Bokprogrammet - da med Hans Olav Brenner som programleder.
  Mitt inntrykk av forfatteren var at han var nesten litt skremmende. I utgangspunktet er nok ikke bøker om jernbanehistorie det som trigger meg mest, og ut fra smakebiten din å dømme, er nok Guillou en som skriver litt for tungt for min del.

  Takk allikevel for smakebiten : )

  SvarSlett